Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ο νέος ¨Ψυχρός Πόλεμος"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 25, 2008 9:28 am    Θέμα δημοσίευσης: ο νέος ¨Ψυχρός Πόλεμος" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο νέος "ψυχρός πόλεμος"

Στο ΡΕΣΑΛΤΟ που κυκλοφορεί υπάρχει αφιέρωμα για το νέο "ψυχρό πόλεμο"

Παραθέτουμε εδώ δύο κειμενάκια αποκαλυπτικά
από:
http://www.antinews.gr/?p=1811





Οι τουρκικές μαγκιές δεν περνούν στη Μαύρη Θάλασσα


Ε, ρε πλάκες. Ξανάρχισαν να βγαίνουν από τα συρτάρια τα παλιά, δοκιμασμένα σχέδια, που χρησιμοποιούσαν οι Σοβιετικοί για να κάνουν επίδειξη δύναμης στους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Την ίδια τακτική αρχίζει να ακολουθεί τώρα και η Ρωσία. Γεγονός που κάνει το ΝΑΤΟ να μιλάει για «νέα συμπεριφορά της Ρωσίας». Σήμερα αποκαλύπτουμε τα στοιχεία που έστειλε το ΝΑΤΟ στα κράτη-μέλη του, με τις πορείες των ρωσικών μαχητικών στην Τουρκία. Σε αυτά αναφέρονται τρία περιστατικά που ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, τύπου Tu-22M3 Blackfire, όχι μόνον παραβίασαν FIR και εναέριο χώρο της Τουρκίας, αλλά παρά το γεγονός ότι μαχητικά της γείτονος απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν, οι Ρώσοι συνέχισαν αδιάφοροι την πορεία τους εντός του τουρκικού FIR. Βέβαια, τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν έκαναν τίποτε άλλο από αυτό που συνεχώς κάνουν, επί σειρά ετών, τα τουρκικά F-16 στο Αιγαίο: παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και του FIR. Αυτά έχει η ζωή. Οι Τούρκοι πληρώνονται τώρα από τους Ρώσους με το ίδιο νόμισμα.

Το άγνωστο παρασκήνιο της Συνόδου του Βουκουρεστίου
(Συνέχεια από το προηγούμενο)

Τρεις φορές παραβίασαν οι Ρώσοι τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, στις 21-9-2007, στις 13-3-2008 και στις 10-4-2008. Η πλέον εντυπωσιακή κίνηση των Ρώσων ήταν η τελευταία, που έγινε αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Πούτιν - Μπούς στη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα έστειλε έτσι σαφές μήνυμα κυρίως στις ΗΠΑ, ότι ο στενός σύμμαχος τους, η Τουρκία, είναι πάρα πολύ κοντά στη Ρωσία, για να σχεδιάζει η Ουάσιγκτον να αναπτύξει εκεί δίκτυο αντιπυραυλικής «άμυνας». Πολύ περισσότερο, ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να πετύχει τα πλήγματα που θέλει. Το σημαντικότερο όμως που ήθελαν να πουν οι Ρώσοι είναι ότι δεν θα επιτρέψουν να μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και η Γεωργία. Πόσο μάλλον, να μετατραπεί έτσι, η Μαύρη Θάλασσα σε κλειστή-ΝΑΤΟϊκή λίμνη (ουρανός και θάλασσα). Το ΝΑΤΟ στο σχετικό έγγραφό του σημειώνει ότι η «ρωσική κινητικότητα στη Μαύρη Θάλασσα, είναι χωρίς προηγούμενο την τελευταία δεκαετία, δείχνει διαρκώς να μεγαλώνει και πρέπει να δοθούν απαντήσεις».
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 29, 2008 6:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:
http://politis-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post_29.html



Ο χορός καλά κρατεί !

Η διπλωματία των αγωγών με την διπλωματία αγοράς και παραγωγής όπλων δημιουργεί ένα παζλ για παίκτες με γερά νεύρα.

Οι νέες γεωστρατηγικές ισορροπίες επιβάλουν λεπτούς χειρισμούς με μελλοντικές βλέψεις.

Κρίσιμη σημασία έχει για την χώρα μας ο αγωγός South Stream.

Το σημερινό ταξίδι του κ. Καραμανλή στην Μόσχα έρχεται να κλειδώσει οριστικά την συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Συγχρόνως «τρέχουν» και οι διαπραγματεύσεις για την αγορά των 420 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης .

Τώρα οι συζητήσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο: των τεχνικών ζητημάτων και της διαμόρφωσης των αρμάτων.

Μπορεί κάποιοι πολίτες ,ζώντας μέσα στην καθημερινότητα τους να μην δίνουν και μεγάλη σημασία στο γεγονός ή κάποιοι άλλοι να το αγνοούν παντελώς.

Μπορεί να φαίνεται –από μια πρώτη ματιά-μικρή και ασήμαντη η συμφωνία (σε σύγκριση με άλλα οπλικά συστήματα) για τα ΤΟΜΑ , αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Βλαντιμήρ Πούτιν ανασυντάσσει την ρωσική πολεμική βιομηχανία και προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχίες προκειμένου να διεισδύσει στις αγορές της δύσης.

Η Ελλάδα (μαζί με την Κύπρο ….πάνε πακέτο) αποτελεί ιδανική περίπτωση για την Ρωσία, μιας και είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που έχει προμηθευτεί ρωσικά οπλικά συστήματα και έχει κατορθώσει με επιτυχία να τα διασυνδέσει στην πολεμικής της μηχανή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Ρωσία στην Ελλάδα, ήταν η δυσφήμιση που υπέστη στην «προ Πούτιν εποχή», καθόσον στις προηγούμενες αγορές είχε αναμιχθεί η ρωσική μαφία .

Έτσι πλέον δεν θέλουν να έχουν μεσολαβητές και θέλουν να συνομιλούν κατευθείαν με την κυβέρνηση.

Το ΒΜP-3 ΤΟΜΑ προ τριετίας ήρθε πρώτο στις δοκιμές που έγιναν εδώ και θεωρείται κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο, με μακράν το δεύτερο.

Η επιτυχία πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών του, είναι ότι η τιμή -που επιτεύχθηκε με διακρατική συμφωνία και χωρίς μεσάζοντες- είναι στο 1/3 των αντίστοιχων του ΝΑΤΟ.(…είπες τίποτα ….Άκη…!!!!!)

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα συμπαραγωγής σε πρώτη φάση στην Ελλάδα ποσοστού 25-30%.

Πρόθεση των κκ. Πούτιν και. Καραμανλή είναι να προχωρήσουν οι δύο χώρες σε αναλογική συμπαραγωγή για το σύνολο των αρμάτων, που θα πωλούνται ΚΑΙ σε τρίτες χώρες !!

Η συνεργασία δεν περιορίζεται όμως μέχρι εκεί !

Ο κ. Πούτιν έχει εκφράσει την επιθυμία συνεργασίας και συμπαραγωγής σε θέματα πολεμικής βιομηχανίας και πέρα από την συμπαραγωγή του συγκεκριμένου άρματος.

Σε πρώτη φάση στη συμπαραγωγή των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα ΤΟΜΑ που θα προμηθευτεί η Ελλάδα ,αλλά για όλες τις χώρες του κόσμου που θα πουληθεί το συγκεκριμένο ΤΟΜΑ .

Η ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) που κατασκευάζει βλήματα θεωρείται αξιόπιστος συνεργάτης και έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Έτσι μετά την πολιτική των αγωγών έχουμε σαν συνέχεια την πολιτική των οπλικών συστημάτων τα οποία άρχισαν να …….κατεβάζουν οι αγωγοί πριν ακόμη υλοποιηθούν.

Το όραμα μιας Ελλάδας αυτόνομης(σε έλλογο βαθμό) από πλευράς πολεμικής βιομηχανίας αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά.

Η εγχώρια βιομηχανία οφείλει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Ο καιρός που θα δούμε το ποσοστό για της αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του κράτους μας να φθίνει σταδιακά και τα αντίστοιχα ποσά να μεταφέρονται στην υγεία και στην παιδεία, σε βάθος χρόνου ,δεν είναι πολύ μακριά.

Είναι μια ευκαιρία μοναδική για ένα ….εγχείρημα τεράστιο !
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 29, 2008 6:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο ΡΕΣΑΛΤΟ που κυκλοφορεί


Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ……..ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

Γράφει:Ο Νίκος Καρατουλιώτης
Υποστράτηγος ε.α Μέλος Κ.ΕΘ.Α



ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο ελέγχων την ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς αυτής, ελέγχει και το παγκόσμιο γίγνεσθαι, αυτό είχε κατά νου η υπερδύναμη όταν ζαλισμένη από την απρόσμενη νίκη της, έβλεπε την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Έτσι μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αμηχανίας και ομφαλοσκόπησης, τον Μάιο του 1997 ανακοινώνεται το νέο «γεωπολιτικό μανιφέστο» των ΗΠΑ, με το οποίο χαράσσεται η νέα Εθνική Στρατηγική προκειμένου η Αμερική να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της μέσα στο νέο μεταψυχροπολεμικό Διεθνές Σύστημα όπου μέσα από ιστορικές συγκυρίες ανεδείχθη σε ηγεμονική δύναμη παγκόσμιας κλίμακας.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής είναι:
α. αποδυνάμωση της Ρωσίας στον ιστορικό της χώρο
β. αποτροπή «οιασδήποτε μορφής συμμαχίας» Ρωσίας -Ευρώπης
γ. αποτροπή μετεξέλιξης της ΕΕ σε ανεξάρτητη δύναμη
Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής το ΝΑΤΟ, το οποίο από αμυντικός οργανισμός αντί να καταργηθεί μιας και δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης του (δημιουργήθηκε για την ανάσχεση του Συμφώνου της Βαρσοβίας), μεταλλάσσεται σε επιθετικό εργαλείο.
Το ΝΑΤΟ, είναι το εργαλείο εκείνο που επιτρέπει στους Αμερικανούς να κρατούν τη Γερμανία «κάτω», τη Ρωσία «έξω», και τους εαυτούς τους «μέσα « στην Ευρώπη.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας με την ταυτόχρονη εμφάνιση της παγκοσμιοποίησης έπαιξε ένα τρελό παιχνίδι στους εμπνευστές της απελευθέρωσης του εμπορίου και την ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου.
Οι ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ για τον έλεγχο των πετρελαίων με την ταυτόχρονη ανάπτυξη της Ασίας και με την αλματώδη εκβιομηχάνιση της Κίνας, είχε σαν αποτέλεσμα την εκρηκτική ζήτηση πετρελαίου, η οποία με την σειρά της είχε σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμή του στα 110 $ το βαρέλι.
Αυτό με την σειρά του είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσουν τα ταμεία του Πούτιν και να σηκώσει κεφάλι η Ρωσία, επανακάμπτοντας και διεκδικώντας την θέση της στην διεθνή σκακιέρα, όχι σαν χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, αλλά ως ιμπεριαλιστική δύναμη.
Οι Αμερικανοί αιφνιδιασμένοι από την αλυσιδωτή αντίδραση που οι ίδιοι δημιούργησαν, γίνονται ποιο επιθετικοί και προσπαθούν να απομονώσουν ενεργειακά την Ρωσία, με αποτέλεσμα να έχουμε τον πόλεμο των αγωγών .

Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ


Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου μετά την Σαουδική Αραβία και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου. Τα έσοδα από την εξαγωγή ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 40% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, προβλέπεται δε μέχρι το 2020 να είναι η πέμπτη πλουσιότερη χώρα.
Ο Πούτιν επανεθνικοποίησε τις ενεργειακές εταιρείες και μέσα από αυτές άρχισε να παράγει εξωτερική πολιτική και η Ρωσία να διεκδικεί τον ρόλο της στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής είναι η εξαγωγή ενέργειας, και μέσω αυτής η δημιουργία ενεργειακών συμμαχιών, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου δυνατόν να μεταβληθούν σε καθοριστικές πολιτικές συμμαχίες, ανατρέποντας την πρωτοκαθεδρία της Αμερικής και μεταβάλλοντας το μονοπολικό σύστημα σε πολυπολικό.
1. Επανασχεδιάζει αγωγούς προς την Ευρώπη και Ασία (Κίνα, Ιαπωνία), μια και το υπάρχον δίκτυο διανομής λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης .

2. Μετά την κρατικοποίηση της Γιούκος και την φυλάκιση του Χοντορκόφσκι που ήταν ο μεγαλομέτοχος, πούλησε το 20% των μετοχών της στους Κινέζους . Έτσι κατόρθωσε όχι μόνο να γεφυρώσει τις τεράστιες διαφορές που χώριζαν τις δύο χώρες, αλλά και αυτή τη στιγμή να πραγματοποιούν στα σύνορα τους κοινά στρατιωτικά γυμνάσια (το τελευταίο αποτελεί τον μεγαλύτερο αμερικανικό εφιάλτη) .
3. Τελευταία μάλιστα η Κίνα τάχθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό της Ρωσίας, εναντίον της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας λέγοντας «αποτελεί έναν από τους νέους τρόπους των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις θέσεις τους μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου».
4. Δημιούργησε ισχυρή συμμαχία με το Ιράν (τους ενώνουν κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα), η οποία συμμαχία επισφραγίσθηκε με την Ρωσική βοήθεια για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (αυτό που οι Αμερικανοί απαιτούν την διακοπή της λειτουργίας του) .



5. Υπέγραψε συμφωνία με την Ινδία, εξαγωγής πετρελαίου και εισαγωγής πληροφορικής τεχνογνωσίας.
6. Κατασκευάζει από κοινού με την Γερμανία υποθαλάσσιο αγωγό στην Βαλτική που θα συνδέει απευθείας της δύο χώρες.
7. Ανταπάντησε στην Αμερικανική προσπάθεια απομονωτισμού της (αγωγός Μπακού –Τυφλίδα-Σεϋχάν ), με έναν άλλο αγωγό, αυτόν του Μπουργκάζ- Αλεξανδρούπολη .
8. Δημιούργησε την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) , αποτελούμενη από την Αρμενία, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Λευκορωσία, Κιργισία και Ουζμπεκιστάν
9. Και προέβη σε μια σειρά ενεργειών όπου με όπλο την ενέργεια παράγει φιλίες και δημιουργεί συμμαχίες.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ

Η Αμερική στερούμενη πηγών ενέργειας μιας και η ίδια εισάγει από το εξωτερικό τουλάχιστον τα 2/3 των αναγκών της, προσπαθεί να καλύψει το κενό της εξωτερικής πολιτικής της με την πολιτική των κανονιοφόρων.
1. Με μια σειρά ληστρικών στρατιωτικών επεμβάσεων προσπαθεί να υφαρπάξει τον πλούτο διαφόρων χωρών , εφευρίσκοντας διάφορες παιδαριώδεις δικαιολογίες(άλλοτε πολέμους εναντίον της τρομοκρατίας και άλλοτε με πρόσχημα την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως την υπαγορεύουν τα συμφέροντα της).
2. Η Ευρωατλαντική συμμαχία σφίγγει και άλλο την θηλιά γύρω από την Ρωσία ενσωματώνοντας συνεχώς νέα μέλη στην συμμαχία.
3. Δημιούργησαν σειρά προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή (Καύκασο-Κασπία), όπου με δήθεν επαναστάσεις διαφόρων αποχρώσεων(κίτρινες, πορτοκαλί κλπ), τοποθετώντας ανθρώπους ελεγχόμενους, στην προσπάθεια να αποκόψουν την ελεύθερη ροή των ρωσικών πετρελαίων .
4. Ίδρυσαν μια στρατιωτική συμμαχία την GUAM, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, η οποία περιλαμβάνει την Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία, Αϊζερμπατζάν προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα στο μαλακό υπογάστριο του Καυκάσου.
5. Δημιούργησαν το Στρατηγείο της Σμύρνης στο οποίο και έχει ανατεθεί ο έλεγχος του Αιγαίου, Καυκάσου, Μαύρης θάλασσας και Μέσης Ανατολής (αφαιρώντας Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα)
6. Αιματοκύλησε τα Βαλκάνια και επαναχαράζει τα σύνορα της περιοχής για τους παρακάτω λόγους
Α. Τα Βαλκάνια είναι το μαλακό υπογάστριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποιώντας κατάλληλα τις μειονότητες εύκολα μπορεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Ευρώπη (δεν είναι τυχαίο ότι από εδώ ξεκίνησε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Β. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ρώσοι σχεδιάζουν αγωγούς οι οποίοι θα διέρχονται από την περιοχή.
Γ. Ενισχύει υπέρμετρα την στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή κατασκευάζοντας βάσεις πρωτοφανείς σε μέγεθος και στρατιωτική ισχύ για τα στρατιωτικά δεδομένα, με μέγιστο ερωτηματικό εάν η περιοχή αντέχει τόσο μεγάλη στρατιωτική πίεση.
Δ. Διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία, τον τελευταίο παραδοσιακό σύμμαχο της Ρωσίας και δημιούργησε προτεκτοράτα μέσω των οποίων απομονώνει τόσο την Ρωσία , αλλά ταυτόχρονα πιέζει και την Ευρώπη.
7. Απειλεί την Ευρώπη να μην εξαρτηθεί ενεργειακά από την Ρωσία, αλλά δεν προσφέρει εναλλακτικό σχέδιο, μιας και κανένας αγωγός δεν συνδέει την Αμερική με την Ρωσία.
8. Κατασκεύασε τον αγωγό Μπακού Τσεϊχάν, ο οποίος όμως για να καταστεί οικονομικά βιώσιμος θα πρέπει να δέχεται τουλάχιστον 1.000.000 βαρέλια ημερησίως (πράγμα το οποίο είναι αδύνατο από τα πετρέλαια που διαχειρίζονται οι αμερικανικές εταιρείες της περιοχής).
9. Βλέποντας το φιάσκο στο οποίο οδηγείται επιτείνει την στρατιωτική παρουσία της με την δημιουργία της Αντιπυραυλικής Ασπίδας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Η ειδοποιός διαφορά της εξωτερικής πολιτικής των δύο χωρών είναι η εξής: Η Ρωσία με όπλο την ενέργεια δημιουργεί φιλίες, η δε Αμερική με τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την ενέργεια έχει έρθει αντιμέτωπη ακόμη και με παραδοσιακούς συμμάχους.
Δεν είναι τυχαίο η άρνηση της Γαλλίας αλλά και της Γερμανίας στην νέα επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς στην τελευταία σύνοδο που έγινε στο Βουκουρέστι, ο απερχόμενος Πρόεδρος Μπους δεν ήταν σε θέση να εμφανιστεί ως Ηγεμόνας, όπως συνέβαινε στο κοντινό παρελθόν και αυτό έχει τη δική του εξήγηση.

Η αμερικανική οικονομία, προσαρμοσμένη να εξυπηρετήσει τις ασύλληπτες στρατιωτικές ανάγκες, βρίσκεται κυριολεκτικά στο «κόκκινο», ενώ οι μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες ( Γαλλία, Γερμανία) θεωρούν πως υπάρχουν πολλά περιθώρια, για μια περισσότερο προσεγγιστική και επωφελή συνεργασία, με την πάμπλουτη ενεργειακά Ρωσία.
Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν ήταν, που ο Μπους δεν κατάφερε, μέσα στο ΝΑΤΟ, να επιβάλει την επέκταση της Συμμαχίας με την Ουκρανία και τη Γεωργία και να πιέσει περισσότερο για τα Σκόπια.
Ίσως, οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοί του, να προτίμησαν να λάβουν υπόψη τους περισσότερο την οργή της Ρωσίας, στην περίπτωση της διεύρυνσης, παρά τις όποιες διαθέσεις των ΗΠΑ για επέκταση.
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Καμία πρόβλεψη δεν είναι δυνατόν να γίνει, γιατί ενώ εκπονούνται σχέδια από όλους τους ενδιαφερομένους οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι αντιπαραθέσεις στην ευρύτερη περιοχή με αιχμή διάφορα ζητήματα (Ιράν, Κουρδικό, Καύκασος, Ιράκ) μπορούν τα πάντα να τιναχθούν στο αέρα με απρόσμενες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της ανθρωπότητας.
Βέβαια το Γεωπολιτικό παίγνιο για τον έλεγχο των αγωγών όχι μόνον δεν έχει κριθεί αλλά τώρα αρχίζει…, η συνέχεια επί της Γεωπολιτικής σκακιέρας……
Κοζάνη 17-4-08

liotis1@otenet.gr
http://karatouliotis.blogspot.com
















_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αναγνώστης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 30, 2008 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πάντα μέσα στην επικαιρότητα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το Ρεσάλτο πάντα πρωτοπόρος των γεγονότων!
Όταν οι άλλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή απλά αρχίζουν να την "ψυλλιάζονται", το Ρεσάλτο βγαίνει με... "μαμιστερά" εξώφυλλα και αναλύσεις επιπέδου!
Ευχαριστούμε που μας ανοίξατε τα μάτια!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 05, 2008 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το παρακάτω κείμενο έχει δημοσιευτεί στο ΡΕΣΑΛΤΟ, τεύχος-24!!!
Ο μπλόκερ politis-gr, το πήρε σχεδόν αυτούσιο, περικτόποντάς το, και το δημοσίευσε, χωρίς να αναφέρει ούτε την πρώτη δημοσίευση, ούτε το συγγραφέα.
Στέλεχος του ΡΕΣΑΛΤΟ, εντελώς καλοπροαίρετα το αναπαρήγαγε και εδώ!!!
ΣΗΜΕΡΑ διαπιστώνουμε την κλοπή!!!
Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και σηματοδοτούν δόλο!!!
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναδημοσιεύονται τα κείμενά μας. Τουλάχιστον να αναφέρεται η πηγή και ο συγγραφέας.
Δεν είναι το πρώτο κρούσμα...




ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ

Γράφει ο Υποστράτηγος ε.α. Νίκος Καρατουλιώτης, Μέλος Κ.ΕΘ.Α


Το Ρωσικό ΒΜP-3 ΤΟΜΑ (τεθωρακισμένο όχημα μάχης).
Η Διπλωματία των αγωγών (πετρελαίου και αερίου), συνεχίζεται με την διπλωματία αγοράς όπλων δημιουργώντας ένα επικίνδυνο διπλωματικό πάζλ για παίκτες με γερά νεύρα.
Η ρωσική πολεμική βιομηχανία μετά από μια περίοδο έντονης απαξίωσης ανασυντάσσεται και προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχίες προκειμένου να διεισδύσει στις αγορές της δύσης. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας η Ρωσία βρέθηκε εντελώς απομονωμένη και εγκαταλειμμένη από παραδοσιακούς συμμάχους οι οποίοι ήταν και πελάτες της πολεμικής βιομηχανίας της (Τσεχοσλοβακία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ). Με την άνοδο στην εξουσία ο Πούτιν άρχισε ένα μακρόπνοο σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της, δεν είναι τυχαίο ότι στην Antey (τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο που ασχολείται με πυραυλικά συστήματα και συγκεκριμένα αντιαεροπορικά), τοποθέτησε διευθυντή τον καλύτερο του φίλο. Το σχέδιο πέτυχε και αυτή τη στιγμή έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στο να μπορέσει να μπει στην αγορά η οποία όμως είναι μπλοκαρισμένη από το ΝΑΤΟ. Μοναδική διέξοδος είναι η συμπαραγωγή με χώρες της δύσης και μέσω αυτής της συνεργασίας να επιτευχθεί η πώληση των οπλικών συστημάτων της.
Η Ελλάδα αποτελεί ιδανική περίπτωση για την Ρωσία μιας και είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που έχει προμηθευθεί ρωσικά οπλικά συστήματα και έχει κατορθώσει με επιτυχία να τα διασυνδέσει με την πολεμική μηχανή της (με τα όποια αρχικά προβλήματα τα οποία με κοινή συνεργασία ξεπεράστηκαν). Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ρωσία (σχετικά με την Ελλάδα) είναι η δυσφήμιση που υπέστη στο παρελθόν, καθόσον στις προηγούμενες αγορές είχε αναμιχθεί η ρωσική μαφία . Έτσι στην παρούσα φάση δεν θέλουν να έχουν μεσολαβητές και θέλουν να συνομιλούν κατευθείαν με την κυβέρνηση, για το λόγο αυτό ίδρυσαν μια εταιρεία, την Rosobovoronexport, εκτός πρεσβείας στον Άλιμο.
Με δεδομένο ότι ο Ελληνικός στρατός στην αγορά εξετάζεται πακέτο με τον Κυπριακό και με τα τεράστια ποσά που πρόκειται να διατεθούν στο αμέσως επόμενο πενταετές, το ενδιαφέρον τους είναι τεράστιο.
Καταλυτικός παράγοντας υπήρξε η προϊστορία του Κυπριακού στρατού σε εφοδιασμό με Ρωσικά οπλικά συστήματα από την εποχή του Μακάριου και τον κατά εξοχή εξοπλισμό του από τους Ρώσους. Οι έλληνες στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην Κυπριακή εθνοφρουρά εξοικειώνονταν με τα Ρωσικά όπλα με αποτέλεσμα κατά την επιστροφή τους στον Ελληνικό Στρατό να μεταφέρουν μαζί τους την Ρωσική τεχνολογία και να ανταποκριθούν με επιτυχία στο πάντρεμα του Αμερικανικού με αυτό του Ρωσικού υλικού, που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Έτσι σήμερα στον Ελληνικό Στρατό έχουμε τα παρακάτω Ρωσικά οπλικά συστήματα:
1. Αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς S 300
2. Αντιαεροπορικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς TOR M1
3. Αντιαεροπορικά συστήματα OSA
4. Αντιαρματικά συστήματα Kornet-E
5. Αντιαρματικά συστήματα fagot
6. Ρουκετοβόλα RΜ70
7. Χόβερκραφτ ZUBR
8. Τεθωρακισμένα οχήματα ΒΜP1
Προχθές το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αγορά 450 Ρωσικών ΒΜP-3, ύψους 1,2 δις ευρώ για την επάνδρωση των Μονάδων που είναι στον Έβρο και τα νησιά. Το παραπάνω ΤΟΜΑ προ τριετίας ήρθε πρώτο στις δοκιμές που έγιναν εδώ και θεωρείται κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο, με μακράν το δεύτερο. Το εν λόγω ΤΟΜΑ φέρει πυροβόλο 100χλστ, συζυγές πυροβόλο 30 χλστ, και πολυβόλα των 7,62 χλστ. έχει ικανότητα να πλήττει ακόμη και άρματα μάχης 3ης γενιάς όπως τα Τουρκικά Leopard- 2 Α4 από απόσταση 4 χιλιομέτρων με το προηγμένο αντιαρματικό βλήμα ΑΤ-4 . Τελευταία κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και από μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης με την αγορά των ρωσικών αρμάτων Τ80.
Η επιτυχία πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών του, είναι ότι η τιμή που επιτεύχθηκε, με διακρατική συμφωνία και χωρίς μεσάζοντες, στο 1/3 των αντίστοιχων του ΝΑΤΟ, (τα ακούς ΆκηWink. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα συμπαραγωγής σε πρώτη φάση στην Ελλάδα ποσοστό 25-30%. Ταυτόχρονα προσφέρονται δωρεάν 50 άρματα του ιδίου τύπου αλλά σε αμφίβια έκδοση που τα χρησιμοποιούν οι πεζοναύτες.
Κατά την διάρκεια των συζητήσεων για τον αγωγό ο εμπορικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας επισκέφθηκε πολλές φορές την Θράκη, προκειμένου να εξετάσει τις βιομηχανικές και τεχνολογικές δυνατότητες της περιοχής, οι οποίες είναι απαραίτητες για μια σειρά έργων που θα απαιτηθούν για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού, (επέκταση λιμανιού, μεταφορά αεροδρομίου, συμπαραγωγή εξαρτημάτων, τεχνική υποστήριξη κλπ), διότι με κέντρο τον αγωγό θα δημιουργηθεί σειρά δορυφορικών επιχειρήσεων πολλές από τις οποίες θα πρέπει να έχουν ειδικές γνώσεις και δυνατότητες. Φανταστείτε την απελπισία του όταν βρήκε τα εργοστάσια άδεια και εγκαταλειμμένα (τα δικά μας τσακάλια, αφού πήραν τις επιδοτήσεις, την … κοπάνησαν). Κατόπιν τούτου χαρτογράφησαν τις τεχνικές δυνατότητες ολόκληρης της Ελλάδας και το συμπέρασμα ήταν ότι οι δυνατότητές μας είναι για λαμαρινοδουλειές.
Παρόλα τα παραπάνω ο Πούτιν εξέφρασε στον πρωθυπουργό την επιθυμία συνεργασίας και συμπαραγωγής σε θέματα πολεμικής βιομηχανίας, και πέρα από την συμπαραγωγή του συγκεκριμένου άρματος, συμφώνησε στη συμπαραγωγή και των πυρομαχικών που χρησιμοποιεί όχι μόνο για αυτά που θα προμηθευθεί η Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες του κόσμου στις οποίες θα πουληθεί το συγκεκριμένο ΤΟΜΑ , μιας και η ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) που κατασκευάζει βλήματα έχει τις δυνατότητες και θεωρείται αξιόπιστος συνεργάτης.
Έτσι μετά την πολιτική των αγωγών έχουμε σαν συνέχεια την πολιτική των οπλικών συστημάτων τα οποία άρχισαν να κατεβάζουν οι αγωγοί πριν ακόμη υλοποιηθούν.
Με δεδομένο το προσωπικό ενδιαφέρον που Πούτιν και την σαρωτική επανεκλογή του βλέπουμε οι αγωγοί να βρέχουν τανκς και έπεται συνέχεια (σουχόϊ-S400κλπ).
Το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν και κατά πόσο θα μπορέσει η εγχώρια βιομηχανία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και να αυξήσει τα ποσοστά στην συμπαραγωγή, μιας και η Ρωσία επιθυμεί σφόδρα την συμπαραγωγή στα οπλικά συστήματα, καθιστώντας την πατρίδα μας αυτόνομη από πλευράς πολεμικής βιομηχανίας. Το εγχείρημα τεράστιο και η ευκαιρία μοναδική.
Κοζάνη 11-12-07
liotis1@otenet.gr
http://karatouliotis.blogspot.gr










_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 06, 2008 3:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από:
http://www.karsilamas.blogspot.com/


Ο SOUTH STREAM ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ.


Επιστρέψαμε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι μετά από τις μίνι πασχαλινές διακοπές.

Τις εντυπώσεις μου από την διαμονή μου στην Λίμνη Πλαστήρα και τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα εκεί θα τις γράψω μόλις εμφανιστούν και οι φωτογραφίες.

Μέχρι τότε ας ασχοληθούμε με τα κοινά και συνηθισμένα που μας απασχολούν συνήθως.

Από την ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου ξεχώρισα ένα άρθρο του γνωστού και μη εξαιρετέου Ανδρέα Ανδριανόπουλου,στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Μου κάνει εντύπωση πως αυτός ο άνθρωπος καταφέρνει πάντα να έχει αντίθετη άποψη από την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Πρόκειται αναμφίβολα περί σπάνιου χαρίσματος.

Ο εν λόγω πολιτικός λοιπόν, επιτίθεται σφοδρά στον Καραμανλή για την συμφωνία που υπέγραψε με τον Πούτιν για τον αγωγό αερίου SOUTH STREAM.

Με επιχειρήματα της πλάκας που προδίδουν τον πανικό των φίλων του Ανδρέα,προσπαθεί να μας πείσει ότι οι Ρώσοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους,ότι η συμφωνία μας μαζί τους θα προκαλέσει την μήνι όχι μόνο των Αμερικανών,αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων μας,ότι μπαίνουμε σε περιπέτειες κ.λ.π.

Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες την σκυτάλη θα πάρουν κι άλλοι πασίγνωστοι αμερικανόφιλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι για να πείσουν το πόπολο ότι οι Ρώσοι είναι κακοί και μοχθηροί σε αντίθεση με τους καλούς μας φίλους και σύμμαχους που τόσο μας προστατεύουν.

Από αυτό το blog το έχουμε πεί και το ξαναλέμε.

Τα χρήματα είναι πολλά και οι Γιάνκηδες δεν φείδονται εξόδων όταν πρόκειται να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς ο Ελληνικός λαός έχει αποδειχθεί τόσο πεισματάρης που ότι και να κάνουν,ότι και να πούν,άδικος ο κόπος.

Κρίμα δηλαδή και τα έξοδα που κάνουν οι φουκαράδες.

Ρίχτε μιά ματιά στο άρθρο του Ανδριανόπουλου.

http://www.andrianopoulos.gr/0010000249

Και δείτε την έκδηλη ταραχή των ντόπιων λακέδων για τα συμφέροντα των αφεντικών τους.
Update.
Απ' ότι φαίνεται τα γνωστά παπαγαλάκια έχουν ήδη πιάσει δουλειά.
Λόγω της απουσίας μου και της ελλειπούς παρακολούθησης του Τύπου μου διεφυγαν απ'ότι φαίνεται.
Νόμιζα ότι ο Ανδριανόπουλος έκανε την αρχή,αλλά τον πρόλαβε ο...συνήθης ύποπτος,Ριχάρδος Σωμερίτης.
Ιδού το πονημα του υπό τον τίτλο "Ο Ορθόδοξος αδελφός".
http://www.diamet.gr/el/readText.asp?textID=5480
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες