Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΧΙ στη θεοποίηση των μπλόγκερς

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 23, 2008 2:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΧΙ στη θεοποίηση των μπλόγκερς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΧΙ στη θεοποίηση των Μπλόγκερς

Μια εικονική πραγματικότητα που παίζονται πολλά παιχνίδια



Προβάλλεται συχνά ότι η λεγόμενη «μπλογκόσφαιρα» είναι ένας εναλλακτικός, ανεξάρτητος τρόπος πληροφόρησης, απέναντι στα παραδοσιακά μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τηλεόραση κ.τ.λ.). Μεγάλη πλάνη! Η «μπλογκόσφαιρα» καθορίζεται κι αυτή, όπως τα πάντα, από τους νόμους της αγοράς και την κυρίαρχη ιδεολογία της. Αν οι άνθρωποι της «μπλογκόσφαιρας» είχαν την «εναλλακτική» συνείδηση, δηλαδή τη συνείδηση της αμφισβήτησης του συστήματος και των δομών του αυτό ΠΡΩΤΑ και ΚΥΡΙΑ θα είχε εκφραστεί σε κοινωνικό επίπεδο και ΟΧΙ στον εικονικό κόσμο του ιντερνέτ.
Τα γεγονότα, που ζούμε με τα ιστολόγια σήμερα δείχνουν ότι συχνά οι άνθρωποι που διευθύνουν τα παραδοσιακά αστικά ΜΜΕ είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινωνική συνείδηση και στο επίπεδο του Διαδικτύου. Οι φωνές των μεμονωμένων καλοπροαίρετων ανθρώπων, μπλόγκερς ή μη, θα χάνονται και στο διαδίκτυο, όπως και στον απτό κόσμο, όσο παραμένουν μεμονωμένοι και δεν οργανώνονται στο κοινωνικό ρεύμα που θα ανατρέψει την εξουσία των χειραγωγών συνειδήσεων.
Και όσο δεν υπάρχει αυτό το «κοινωνικό ρεύμα», ένα δηλαδή Κοινωνικό Κίνημα αμφισβήτησης των χειραγωγών της εξουσίας, το διαδίκτυο θα αλώνεται από του ποικίλους χειραγωγούς.
Μέσα σε αυτούς τους κρυφούς και εικονικούς χώρους οι πρώτοι που δρουν οργανωμένα είναι τα ποικίλα συμφέροντα, τα υπαλληλάκια τους και η πληθώρα των διαπλεκόμενων δομών εξουσίας: Από θεσμικά κέντρα εξουσίας, μέχρι εξωθεσμικά, από κρατικές και κομματικές υπηρεσίες μέχρι μυστικές υπηρεσίες όλων των αποχρώσεων. Και φυσικά όλες οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες ομαδούλες όλων των χρωμάτων της ίριδας και όλων των μεταμφιέσεων εξαπάτησης.

Όποιος έχει μια σχετική πείρα, παρακολουθεί συστηματικά το χώρο και διαθέτει πολιτικό κριτήριο, αμέσως διαπιστώνει την πληθώρα των ποικίλων μεταμφιέσεων, τις «μάσκες» που κρύβουν το αληθινό πολιτικό πρόσωπο πολλών μπλόγκερς. Ακόμα διαπιστώνει και τα πρακτορικά παιχνίδια που παίζονται ή τις διαστροφές πολλών που εμφανίζονται με διαφορετικά μπλοκ. Όπως σε μια διαδυκτιακή συζήτηση εμφανίζεται ένα πρόσωπο με πολλές και διαφορετικού πολιτικού χρώματος «περσόνες», το ίδιο γίνεται και μέσα στο χάος της «μπλογκόσφαιρας».
Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την εναλλακτική ενημέρωση, ούτε με το στρατηγικό πολιτικό αίτημα της εποχής: Την ανάπτυξη ενός έντιμου, ειλικρινούς και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ διαλόγου για να αποτινάξουμε την κυριαρχία των χειραγωγών της εξουσίας και των πρακτόρων τους.

Προσοχή, λοιπόν, στις διασυνδέσεις μέσω αυτού του ιντερνετικού χάους.

[b] Αυτά σαν κίνητρο για παραπέρα συζήτηση
.




_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Manko



Ένταξη: 17 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 36

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 23, 2008 3:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ως έμπειρος "μπλόγκερ", δεν έχω παρά να συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τις διαπιστώσεις του Παλαίμαχου.
Όντως, το διαδίκτυο αποτελεί ένα ανεξάρτητο μέσο ελεύθερης έκφρασης ιδεών και δημοκρατίας. Ο καθένας μπορεί να γράψει το κοντό και το μακρύ του (με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του!), να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον που μένει 500 χιλιόμετρα μακρυά να μάθει από την πολιτική του άποψη, μέχρι... το όνειρο που είδε χτες το βράδυ!

Αυτή ακριβώς είναι όμως και η αδυναμία αυτού του κατά τ' άλλα "ανεξάρτητου" μέσου. Γιατί "ανεξάρτητο" δεν σημαίνει αυτομάτως και "ακηδεμόνευτο". Ή ακόμα και ανεξέλεγκτο. Το "Blogging" (αλλά και το διαδίκτυο γενικά) όντως προσφέρει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε διαθέτει έναν προσωπικό υπολογιστή και μία απλή σύνδεση τηλεφώνου, να δημοσιοποιήσει σκέψεις, προτάσεις, αντιρρήσεις και αναλύσεις και να επηρεάσει έναν α αριθμό ατόμων.
Αυτή όμως η δυνατότητα δεν αποτελεί αυτοσκοπό!
Ο πραγματικός κόσμος, όπως πολύ σωστά τόνισε πιο πάνω ο Παλαίμαχος, δεν βρίσκεται στην οθόνη ενός υπολογιστή.
Βρίσκεται "εκεί έξω", στο δρόμο, στις πλατείες, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στην κοινωνία!
Δεν είναι δυνατόν κάποιος να παραβλέπει τον αληθινό, υπαρκτό κόσμο, χάριν του εικονικού!

Ναι, το blogging, είναι ένα ακόμα μέσο στον αέναο αγώνα της πάλης των ιδεών. Όταν όμως αυτό το μέσο θεοποιείται, τότε είναι δυνατόν να υποπέσει ο χρήστης του σε τραγικό και ανεπανόρθωτο σφάλμα.
Οι επινοητές αυτού του μέσου έκφρασης έχουν επενδύσει στην έμφυτη ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ του ανθρώπου, που επιδιώκει την αυτοπροβολή του με οποιοδήποτε τρόπο. Η ανθρώπινη ματαιοδοξία βρίσκει τον πιο ιδανικό της αντικατοπτρισμό σε αυτή τη δυνατότητα του "ελευθέρως εκφράζεσθαι", με αποτέλεσμα στο πεδίο αυτό να υπεισέρχονται ένα σωρό κακόβουλα στοιχεία, που δράττονται της ευκαιρίας να υφαρπάξουν πληροφορίες χάριν ιδίων σκοπιμοτήτων(τέτοια στοιχεία είναι επί παραδείγματι οι κάθε λογής πράκτορες, "μεταμφιεσμένοι" μεγαλοδημοσιογράφοι κ.λπ.).

Γιά όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ΠΡΟΣΟΧΗ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 02, 2008 11:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι παγίδες


Ο Σοσιαλισμός, γενικά η έννοια της «αριστεράς» και τα ιστορικά τους σύμβολα αποτελούν σήμερα το «αντικείμενο» ενός αχαλίνωτου σφετερισμού.
Δεν είναι μόνο τα καθεστωτικά κόμματα που πλιατσικολογούν ασυστόλως πάνω στο σοσιαλισμό και τα ιστορικά του σύμβολα. Εδώ η «Νέα Δεξιά», το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που αποτελεί την πλέον αλαζονική έκφραση της νεοταξικής ισοπέδωσης, έχει το θράσος να μιλάει για σοσιαλισμό και αριστερά. Οι σύγχρονοι λακέδες και δοσίλογοι, για σοσιαλισμό και αριστερά μιλάνε: η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα καρκινώδη αποστήματα που έθρεψε: Από τον Ανδρουλάκη και Κουναλάκη μέχρι τον κλόουν Τσίπρα.
Το κύρος όμως των αγωνιστικών παραδόσεων του σοσιαλισμού και των ιστορικών επαναστατικών συμβόλων του, σήμερα το σφετερίζονται και τα νέο-ναζιστικά κατασκευάσματα: «εθνικοσοσιαλιστές», «φαιοκόκκινα μέτωπα» και δε συμμαζεύεται!!!
Και φυσικά όλα τα «πρακτορεία» και τα «παραρτήματα» του διεθνούς κεφαλαίου, του Σόρος κ.λπ. Αριστεροί το παίζουν και οι «Ιοί» και πλήθος άλλων Μ.Κ.Ο.
Η μπλογκόσφαιρα έχει γεμίσει από όλη αυτή την ποικιλία των «φρούτων». Και όσο πιο ύποπτο είναι ένα μπλοκ τόσο και πιο πολύ κραυγάζει για σοσιαλισμό, ταξική πάλη, για εργατικές πρωτομαγιές και άλλα τέτοια ηχηρά. Τόσο και πιο πολύ κατασκευάζει ντεκόρ με σφυροδρέπανα, με Μάρξ, Λένιν και λοιπά. Οι νέο-ναζιστές μάλιστα είναι αυτοί που προβάλλουν με θορυβώδη προκλητικότητα, αλλά και δραματική αμάθεια τα ταξικά σύμβολα και τους ιστορικούς επαναστάτες.
Βεβαίως, κάποιος που έχει θητεύσει στοιχειωδώς στα σοσιαλιστικά κινήματα και έχει μια κάποια επαφή με την ιστορία του εργατικού κινήματος αντιλαμβάνεται ΑΜΕΣΩΣ την απάτη. Γιατί δεν μπορεί να προβάλλεις το σφυροδρέπανο και να μιλάς σαν αστός δημοκράτης. Δεν μπορείς να παντρεύεις το σοσιαλισμό με τον εθνικισμό ή να μιλάς με ταξικά πυροτεχνήματα και να είσαι φυλετιστής, δεν μπορείς να κρεμάς δίπλα στον Λένιν το Χίτλερ ή να ισοπεδώνεις την ιστορία του επαναστατικού κινήματος με αναρτήσεις «αφισών» με διαφορετικούς πολιτικούς συμβολισμούς.
Αλλά, όλοι αυτοί οι ύποπτοι σφετεριστές δεν νοιάζονται για τους συνειδητούς, γι’ αυτό και δρουν τόσο ανόητα. Στόχος τους είναι να εκμεταλλευτούν το δραματικό επίπεδο της πολιτικής αμάθειας και της ιδεολογικής σύγχυσης, ώστε να ψαρεύουν σε θολά νερά, τους νέους κυρίως και να αποπροσανατολίζουν. Φυσικά και να χρησιμοποιούνται για τον στιγματισμό και την ολοκληρωτική αποσάθρωση των επαναστατικών και σοσιαλιστικών ιδεών.
ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν, στην μπλοκόσφαιρα. Η παγίδες που στήνονται είναι ποικίλες…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες