Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Το αποτύπωμα της αθλιότητας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 26, 2007 8:38 am    Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Το αποτύπωμα της αθλιότητας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Λαλιώτης: «Στο δρόμο της συκοφαντίας και των αθλιοτήτων ο κ. Πάγκαλος»

Ο Πάγκαλος, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, μιλώντας στην τηλεόραση του «Αντέννα» συναντήθηκε με τον ...καλύτερο εαυτό του. Συνεχίζοντας τις ύβρεις κατά του «Ριζοσπάστη» έφτασε στο απίθανο σημείο - για να δικαιολογήσει τις αντιΚΚΕ επιθέσεις του - να ισχυριστεί ότι η εφημερίδα τον έχει αποκαλέσει ...ομοφυλόφιλο!
*
Πρόκειται για ισχυρισμό τερατώδη! Για αβυσσαλέα αισχρότητα! Για λασπολογία άνευ προηγουμένου! Αλλά εδώ ακριβώς βρίσκεται και η αχίλλειος πτέρνα της τακτικής του Πάγκαλου. Το μέγεθος του ψεύδους που ξεστόμισε τον προδίδει. Η τακτική που ακολουθεί εναντίον του «Ρ» τον αποκάλυψε.
Η τακτική του Πάγκαλου είναι δουλεμένη πολύ πριν απ' αυτόν και περιγράφεται ως εξής:
«Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να τον παρασύρουμε (το λαό) σε ένα μεγάλο παρά σε ένα μικρό ψέμα... Και η μάζα συχνά ψεύδεται, μα θα ντρεπόταν να ψεύδεται στα μεγάλα. Αν το ψέμα είναι υπερβολικό, δε θα περάσει καν από το νου της (λαϊκής μάζας) πως θα μπορούσε να επινοηθεί μια τόσο μεγάλη παραποίηση της αλήθειας...».
Αυτά έλεγε ένας μετρ της συκοφαντίας. Ο πυγμαλίωνας του Γκέμπελς, ο Χίτλερ...
*
Από το ύφος και το ήθος του Πάγκαλου, από την πασίγνωστη διαδρομή του, είμαστε πλέον πεισμένοι: Δεν υπάρχει αθλιότητα την οποία δε θα επιστρατεύσει εναντίον της εφημερίδας. Ακόμα και το πιο ακραίο ψέμα, ακόμα και την πλέον απίθανη διαστρέβλωση, ακόμα και την πιο εξωπραγματική και τερατώδη συκοφαντία.
*
Αλλά για το ποιος είναι ο Πάγκαλος, δε χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς. Ας αφήσουμε να τον περιγράψουν οι «σύντροφοί του»:
«Δυστυχώς ο κ. Πάγκαλος έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα της γνωστής αμετροέπειας και της αυτοκαταστροφικής του μανίας και επιμένει (...) στο δρόμο της συκοφαντίας και των μικροκομματικών αθλιοτήτων (...). Σίγουρα κάποτε θα καταλάβει ότι οι συκοφαντίες και οι χυδαιότητες των πολιτικών πάντα πληρώνονται (...). Μπορεί μόνος του να συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της λασπολογίας του».
Η δήλωση που μόλις διαβάσατε έγινε στις 2/9/1995. Είναι η δήλωση που είχε κάνει τότε ο Κώστας Λαλιώτης για τον Πάγκαλο. Οποιος, λοιπόν, θέλει να μάθει περισσότερα για την τακτική της «συκοφαντίας», της «λασπολογίας», των «αθλιοτήτων» και της «χυδαιότητας» του Πάγκαλου, ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ.
Εκεί τον ξέρουν καλύτερα...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ξέχασε κάτι ακόμα ο Νίκος Μπογιόπουλος.
Ότι όσοι αθωώνουν και ακόμα δικαιολογούν τέτοια κυνικά και χυδαία μέσα γκεμπελισμού είναι συνυπεύθυνοι. Είναι σα να τα υιοθετούν. Και αυτό καταδικάζει ιδιαίτερα το κόμμα στο οποίο ανήκει ο Πάγκαλος!!!



Υ.Γ. Ο Πάγκαλος είναι ο καθρέπτης του καπιταλιστικού κόσμου. Εκεί μέσα μπορεί να δει κανείς την αθλιότητα αυτού του κόσμου στην πιο ελεεινή του μορφή!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 10:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Πάγκαλος ξανακτύπησε.
Μου "τσιγκλάει" τα συνωμοσιολογικά νεύρα του εγκεφάλου μου. Μήπως είναι βαλτός από το ΚΚΕ;;;
Γιατί όλες αυτές οι επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ, άλλοτε χυδαίες, ανυπόφορα χυδαίες και άλλοτε προβοκατόρικες, κυνικά προβοκατόρικες, όπως η πρόσφατη,όχι μόνο δεν κτυπάνε το ΚΚΕ, αλλά το ενισχύουν.
Ο Πάγκαλος, όπως σε όλη του την πολιτική του σταδιοδρομία, δεν χάνει απλώς ΠΑΝΤΑ το μέτρο και τα όρια, αλλά είναι το χαρατηριστικότερο δείγμα του εξαθλιομένου μικροαστισμού του ΠΑΣΟΚ. Οι οβιδικές του, τυχοδιωκτικές του παλινωδίες μόνο με την αυτοϊκανοποιημένη χυδαία αυθάδειά του συγκρίνονται.
Ο Πάγκαλος γνωρίζει ότι πολλοί από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, κατευθύνονται εκλογικά προς το ΚΚΕ. Μη μπορώντας να αντέξουν ότι κόμμα τους μεταλλάχτηκε σε Γραφείο Τύπου των ΗΠΑ και ακόμα ότι μάζεψε ό,τι το πιο μισητό στους κόλπους του (από Ανδρουλάκη, Δαμανάκη, Ανδριανόπουλο και ΣΙΑ), δηλαδή τους μεγάλους υβριστές και συκοφάντες του Αντρεϊκού ΠΑΣΟΚ (οι μνήμες είναι νωπές ακόμα) Θα ψηφίσουν ΚΚΕ.
ΜΠΡΟΣΤΑ στον κίνδυνο να ανεβεί ο Γιωργάκης στην κυβέρνηση ακόμα και Ν.Δ. μπορεί να ψηφίσουν!
Ο Πάγκαλος βλέποντας να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους (γιατί είναι χυδαίος και τυχοδιώτης, αλλά πολιτική διορατικότητα διαθέτει) ανέλαβε εργολαβικά το ρόλο του προβοκάτορα και του υβριστή του ΚΚΕ.
Μόνο επειδή χάνει τα όρια και το μέτρο η πρατική του αποβαίνει υπέρ του ΚΚΕ.
Τέτοιοι εχθροί είναι καλύτεροι από μερικούς φίλους.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, με αυτά τα περί μεταναστών και ρατσιστών μοχθεί να διώξει τους ψηφοφόρους του, αλλά ευτυχώς που υπάρχει ο Πάγκαλος...
Επιστροφή στην κορυφή
Πέτρος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 10, 2007 1:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το σκληρό ροκ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Πάγκαλος αποτυπώνει όλη τη νευρική κρίση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το "εκσυγχρονιστικό" νεοταξικό κράτος είναι πράγματα ταυτόσημα. Σε τέτοιο βαθμό που μπορεί κανείς να μιλήσει χωρίς να βρίσκεται μακριά από την αλήθεια, ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Γιωργάκης εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Δηλαδή αποτελούν τα άβουλα γρανάζια του αμεριανισμού.
Μπροστά σε αυτά τα πελώρια αδιέξοδα και στο κενό πολιτικής, γιατί πολιτική δεν παράγουν οι του ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο εκτελούν εντολές των πλανητικών κέντρων εξουσίας και του υπόδουλου νεοταξικού ελληνικού κράτους (το δικό τους το "εκσυγχρονιστικό")ΕΠΙΛΕΓΕΙ ως μόνη αντιπαράθεση τη σκανδαλολογία και τις προβοκάτσιες, σαν αυτές του Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ.
ΑΥΤΟ το "εκσυγχρονιστικό κράτος", δηλαδή τα διεθνή κέντρα εξουσίας θέλουν να φθείρουν τη Ν.Δ, και να την εξαναγκάσουν το ΤΑΧΥΤΕΡΟ δυνατόν στην "εκσυγχρονιστική πασοκοποίησή" της.
Η διαδικασία αυτής της πασοκοποίησης έχει προχωρήσει αρκετά στη Ν.Δ., δεν έχει όμως ακόμα ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.
Λόγω της εκλογικής της βάσης υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις στην πλήρη ισοπέδωση και υποταγή στα υπερατλαντικά σχέδια.
Από την άλλη τα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας ΠΙΕΖΟΥΝ σε ακόμα μεγαλύτερη ενσωμάτωση το ΚΚΕ. Θέλουν ένα ΚΚΕ να μεταλλαχτεί το ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ σε ΣΥΝ.
ΒΕΒΑΙΩΣ η σκανδαλολογία και οι προβοκάτσιες γίνονται εύκολα αντιληπτές στον ελληνικό λαό με τις ΠΛΟΥΣΙΩΤΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
Επίσης, λόγοι εκλογικής αυτοάμυνας εξαναγκάζουν και την ηγεσία της Ν.Δ. να αμυνθεί με τον ίδιο τρόπο. Να βγάλει σκάνδαλα κατά του ΠΑΣΟΚ. Το οπλοστάσιο είναι γεμάτο. Οι βολές Καραμανλή κατά του γενικού διευθυντή του Γιωργάκη ήταν προειδοποιητικές. Είναι σαν να τους έλεγε: "Σταματήστε για θα ανοίξω τους Ασκούς του Αιόλου".
Αυτό έχει προκαλέσει ένα νευρικό παροξυσμό και πανικό σε πολλούς πρώην κυβερνητικούς του "εκσυγχρονισμού".
Το "σκληρό ρόκ" θα στραφεί εναντίον τους.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με το σφαγμένο κόκκορα. Σπασμοί ήττας είνα όσα κάνει. Δεν μπορεί να τους βγει τίποτα γιατί οι ΦΩΛΙΕΣ ΟΛΩΝ είναι λερωμένες.
Έτσι οι προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ το ενισχύουν παρά το κτυπάνε.
ΑΥΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 12, 2007 9:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πάγκαλος, δηλαδή, Παπανδρέου...



Eurokinissi
«Με όσα λέει ο κ. Πάγκαλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την πολιτική του ΚΚΕ»

(Αννα Διαμαντοπούλου, «Ελευθεροτυπία», 11/7/2007)

***

Δε χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να επιβεβαιωθεί σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια αυτό το οποίο κατήγγειλε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Οταν ο Πάγκαλος έριξε τη λάσπη περί «κοινών επιχειρήσεων του ΚΚΕ με τη ΝΔ», το Γραφείο Τύπου του Κόμματος, τόνισε ότι είμαστε στην αρχή μιας οργανωμένης αντικομμουνιστικής προβοκάτσιας, η έμπνευση, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της οποίας βαραίνουν την ίδια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, προσωπικά.

*

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί, ώστε να αποδείξει αν και κατά πόσο αυτή η τακτική του γκεμπελισμού έχει ή όχι την έγκρισή του. Δίπλα στην αιδήμονα - και ως εκ τούτου... λαλίστατη - σιωπή του κ. Παπανδρέου, ήρθε να προστεθεί η ομολογία της Α. Διαμαντοπούλου.

*

Οι τοποθετήσεις της τελευταίας δε θα είχαν κάποια ιδιαίτερη αξία για την πολιτική ζωή, αν στο οργανόγραμμα του «νέου» ΠΑΣΟΚ δεν είχε τοποθετηθεί σε μια θέση εξαιρετικά ευανάγνωστη, όσον αφορά τις σχέσεις της με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

Είναι η κυρία Διαμαντοπούλου αυτή στην οποία ανατέθηκε και η οποία συνέταξε το Πρόγραμμα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στον κόσμο και ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού στις ερχόμενες εκλογές.

Επομένως, όταν είναι η συντάκτρια του «προγραμματικού λόγου» του ΠΑΣΟΚ, που ομολογεί αυτοπροσώπως ότι «με όσα λέει ο κ. Πάγκαλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ», τότε στο ερώτημα «από πόσο ψηλά» στο ΠΑΣΟΚ ενορχηστρώνεται η τακτική της προβοκάτσιας και της λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ, δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 12, 2007 9:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Τα παπαγαλάκια και οι πολιτικές τσόντες σπεύδουν να στηρίξουν τις προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ.



Προσέξτε:

«Το ΚΚΕ δεν είναι μαξιλαράκι της ΝΔ. Είναι ολόκληρο στρώμα (...). Μιλάμε για το πιο ξετσίπωτο αλισβερίσι που έχει επιχειρήσει ποτέ το κομμουνιστικό κίνημα (...). Το ΚΚΕ δε λέει λέξη (...) για τον "Γερμανό"...».

(Ιωάννης Πρετεντέρης, «Βήμα», 10/10/2006)

*

Επίσης:

«Δώσανε στο "Γερμανό" χωρίς να μιλήσει κανείς. Δώσανε χωρίς να αντιδράσει κανένα κόμμα. Το ΚΚΕ έφυγε από μέσα (σ.σ.: τη Βουλή) λόγω "Γερμανού", το μεγάλο κόλπο...».

(Γιώργος Καρατζαφέρης, «Αλφα», 25/6/2007)

*

Πώς, λοιπόν, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη χορωδία των προβοκατόρων της Χαριλάου Τρικούπη και των υπολοίπων της παρέας;

Απλό: «Χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη» (και με τον Πρετεντέρη)...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 13, 2007 1:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Φωτιά και τσεκούρι... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν υπάρχει πιο τραγικό ιστορικό θέαμα και ταυτόχρονα πιο αποκρουστικό από την αηδιαστική αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στα ερείπια των κατακτήσεων της πρώτης περιόδου και των διαψευσμένων ελπίδων. Η «εκσυγχρονιστική» του μετάλλαξη δεν σάρωσε απλώς τα πάντα, αλλά πέρασε γύρω από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας τις πλέον βάρβαρες αλυσίδες του πλανητικού ιμπεριαλισμού: κατασκεύασε ένα κράτος-προτεκτοράτο των πλανητικών μηχανισμών εξουσίας. Και την ίδια ώρα κατανάλωνε μαζικά τα ίδια παλιά «αριστερά» λεκτικά τεχνάσματα.
Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι το γραφείο Τύπου των ΗΠΑ. Γι αυτό δεν έχει ούτε μνήμη, ούτε τσίπα, ούτε την αίσθηση του γελοίου. Έτσι δεν υποτιμάει μόνο τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού (ο οποίος διαθέτει πλουσιότατες πολιτικές εμπειρίες), αλλά και τη μνήμη του. Γίνεται συνεπώς πιο απωθητική και μισητή στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στο παλιό αντρεϊκό εκλογικό σώμα.
Όλοι οι παρακμιακοί μηχανισμοί και οι χρεοκοπημένοι πολιτικοί καταφεύγουν στην προβοκάτσια, στη σκανδαλολογία και στις λάσπες. Έτσι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτό κάνει και η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πάγκαλος αποτελεί τη μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της αποσύνθεσης του «εκσυγχρονιστικού κράτους» του ΠΑΣΟΚ.
Στα ίδια αχνάρια βαδίζει και ο ΣΥΝ με τον Αλαβάνο. Προκειμένου να σωθεί επιλέγει ως μόνη οδό σωτηρίας τη δοκιμασμένη συνταγή της σκανδαλολογίας και της προβοκάτσιας. Αυτοί οι «ανανεωτές» του πολιτικού πολιτισμού υιοθετούν πλήρως τις προβοκατόρικες συκοφαντίες του Πάγκαλου και μάλιστα πιο φανατικά και υστερικά.
Το υστερικό αυτό σκανδαλολογικό μένος του ΣΥΝ αποκαλύπτει την ολοκληρωτική χρεοκοπία αυτής της νεοταξικής, αλλά ιδεολογικά κυρίαρχης τσόντας του ελληνικού «εκσυγχρονιστικού προτεκτοράτου». Αλλά και τη δεινή, απελπιστικά δεινή θέση που έχει βρεθεί. Προσπαθεί να σωθεί εκλογικά ανακυκλώνοντας τα εκκρίματα του «εκσυγχρονιστικού» βόθρου. Αγνοούν μόνο οι άμοιροι ότι ο ελληνικός λαός ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Έχει τραγικές εμπειρίες από τις σκανδαλολογικές προβοκάτσιες και τις «καθάρσεις»!!!
Στο ΚΚΕ μπορεί κανείς να κάνει σκληρή πολιτική κριτική και εμείς του προσάπτουμε πολλά με πρώτο και κύριο τη στάση του απέναντι στην εισβολή-κατοχή των αλλοδαπών. Αλλά όταν βλέπουμε τέτοια χυδαία κτυπήματα το στηρίζουμε άνευ όρων…
_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 13, 2007 3:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σχόλια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δυστυχώς, ο κ. Πάγκαλος δεν μας τα λέει ενίοτε καθόλου καλά... Αυτό με τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατά του "Ριζοσπάστη" είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά ο υπολογισμός, ότι δεν πολυασχολούμαστε οι Ελλαδίτες με την πολιτική και τους πολιτικούς είναι ρεαλιστικότατη εκτίμηση... Και ούτε έχουμε την πρέπουσα ευθιξία...

Θυμάμαι ακόμη, ότι ο κ. Πάγκαλος είχε επιτεθεί πρόσφατα με κατηγορίες που αφορούσαν μία ...δεκαετία (περίπου) πριν κατά του Ασύλου ΑΝΤΙΠΟΙΟΎΜΕΝΟΣ τους αγώνες των φοιτητών για το πανεπιστημιακό άσυλο, λέγοντας "δεν αγωνιστήκαμε εμείς γι' αυτό"(να γίνεται ...παζάρι, δηλαδή, με τους πωλούντες πειρατικά CD's, που συνέβαινε σε προαύλια πανεπιστημίων, παλαιότατα...). Κι αυτό σε μία περίοδο που οι παμπόνηρες συκοφαντίες κατά του πανεπιστημιακού ασύλου "έδιναν κι έπαιρναν"..... Φυσικά, κάποιοι -απάνθρωποι πολέμιοι του Κράτους Πρόνοιας πλην ...χριστιανοί- νεοδημοκράτες τότε τον ...επαίνεσαν για το θάρρος του κ.τ.λ.... Φαινόμενο νέο λοιπόν δεν είναι μόνο το "αβαντάρισμα" του Καρατζαφέρη, αλλά και η σύμπλευση ΝΔ-ΠαΣοΚ, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ...ένα κόμμα, διότι εκεί έχει καταντήσει σε μεγάλο βαθμό το εκσυγχρονιστικό ψευτοΠαΣοΚ, αφού αθέτησε σταδιακά όλες του τις όχι μόνο ριζοσπαστικές(αντι-ΕΟΚ), αλλά και αριστερές ή, έστω, κεντρώες θέσεις...

Η δε επίκληση/ ταύτιση των "απόψεων" του (ακραιφνούς σημιτικού , νυν δε μάλλον ...γεωργακικού) κ.Πρετεντέρη από τον Καρατζαφέρη δεν είναι φυσικά καινούργια... Δεδομένου, ότι ο (συμπαθής)κ.Πρετεντέρης μας εκφράζει αντικομμουνισμό(είναι-φανατική- ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ αυτό, δεν είναι τοποθέτηση) τόσο έντονο όσο ίσως εξέφραζαν οι γνωστές ψευδοεθνικόφρονες συμμορίες(συμμωρίες, που λέει κι ο κ. Ζουράρις) και οι ιδεολογικοί τους απότοκοι(που αποκαλούν αναίσχυντα π.χ. τον φλογερό καρτερόψυχο πατριώτη και ήρωα "πατέρα Ανυπόμονο" ....προδότη, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία των -ανθελλήνων- αρχηγών τους, των Άγγλων.....)...
Πράγμα το οποίο αρέσει στους καρατζαφερικούς, που είναι ενάντια στον συμφιλιωτικό "αστικό εκσυγχρονισμό" των Καραμανλήδων......



Παράθεση:
Στο ΚΚΕ μπορεί κανείς να κάνει σκληρή πολιτική κριτική και εμείς του προσάπτουμε πολλά με πρώτο και κύριο τη στάση του απέναντι στην εισβολή-κατοχή των αλλοδαπών.

Μα τι λες, βρε φίλε Νταβέλη, αφού οι Αλβανοί(κυρίως γι' αυτούς μιλούμε) είναι ...φίλοι μας, κι ας διακηρύχνει ένα σημαντικό τους μέρος, (αυτό σημαίνει διψήφιο ποσοστό), ότι "Chameria(=Ήπειρος) is part of ethnic Albania" και ότι οι Έλληνες καταπίεζαν πάντα τους Αλβανούς, όχι μόνο τώρα με τον -πτυσταίο και υποκριτή βασανιστή- αστυνομίσκο κ.Τσίντζα. Κι ας πολέμησαν στο πλευρό των ...Ναζί και των Ιταλών φασιστών(που χρησιμοποιήσαν και το έδαφός τους για να εισβάλουν στην Ελλάδα) κατα τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Κι ας καταπιέζουν τους Έλληνες(με ελληνική συνείδησι) βορειοηπειρώτες... Δυστυχώς, χρειάζονται δύο μέρη για μία φιλία...(Αν και υπάρχουν φιλίες μεταξύ εθνών και λαών, αντίθετα με αυτά που θέλουν να ισχυρίζονται οι "αποκλειστικοί" "εθνοτικοί εθνικιστές", όπως με τους Σέρβους και τους Ρώσους...) Όχι-όμως- ο ένας να έχει καλές προθέσεις κι ο άλλος να ...ακονίζει μαχαίρια!... Φυσικά, δεν αμφιβάλλω, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και είναι άγιοι κ.τ.λ., έχω κι ένα φίλο συμφοιτητή, συμμετέχοντα ενεργότατα στο κίνημα και στην "επαναστατική αριστερά", ο οποίος είναι εξ Αλβανίας... Μιλάμε για(πάμπολλες) άλλες περιπτώσεις...

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 13, 2007 7:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
αποκρουστικη η διαμαντοπουλου..για τον παγκαλο τι να πω?τα λενε ολα τα επιτευγματα του..ιμια,οτσαλαν κτλ
ποτε ενα πολιτικος δεν εκανε τοσα πολλα σε τοσο μικρο διαστημα οσο ο παγκαλος..ο μετρ της ανικανοτητας και της συκοφαντιας
Επιστροφή στην κορυφή
Θάλεια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 15, 2007 12:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΛΑΣΠΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Μπούμερανγκ» η λάσπη τους κατά του ΚΚΕ

Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι ο ισχυρισμός του πως «το ΚΚΕ στηρίζει τη ΝΔ» δεν περπατάει στην ελληνική κοινωνία.

Ο ελληνικός λαός ξέρει πως:


* Οταν το ΚΚΕ ήταν στους δρόμους για την Παιδεία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί προωθούσαν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.
* Οταν οι κομμουνιστές διαδήλωναν κατά της λιτότητας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που μαζί είχαν ψηφίσει το Μάαστριχτ, μαζί υπέγραφαν και τα 0,77 λεπτά του ευρώ «αύξηση» στον εργάτη.
* Οταν το ΚΚΕ συγκρούεται με τον ιμπεριαλισμό, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί παραδίδουν τη Σούδα στους Αμερικάνους.
* Οταν το ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική των εμπρησμών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί αναθεωρούν το άρθρο 24 του Συντάγματος και μαζί ψηφίζουν τροπολογίες υπέρ των αυθαιρέτων (4/12/2003).
* Οταν το ΚΚΕ μάχεται κατά της ακρίβειας, αυτοί μαζί πανηγυρίζουν υπέρ του «ευρώ», όταν οι κομμουνιστές παλεύουν υπέρ των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί ψηφίζουν τρομονόμους και τοποθετούν τρομοκάμερες.
* Οταν το ΚΚΕ ορθώνει μέτωπο ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές, αυτοί μαζί εφαρμόζουν τους νόμους των Σιούφα - Σουφλιά και Ρέππα.

Οταν, λοιπόν, ένας πολιτικός ισχυρισμός δεν έχει ίχνος αλήθειας, τότε, εφόσον ο φορέας που τον εκτοξεύει έχει τη σχετική... «προδιάθεση», είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η όλη προπαγάνδα του θα κατρακυλήσει σε «φαιά» μονοπάτια...

*

Στην επιχείρηση λάσπης του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΚΚΕ, όλοι οι παράγοντες συνηγορούσαν σε αυτή την εξέλιξη. Αλλωστε ήδη από πολύ νωρίς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι «θα πλασάρουν στη δημοσιότητα κατασκευασμένα ψέματα» και ότι «ετοιμάζεται ειδικά επεξεργασμένη επίθεση στο ΚΚΕ» (Αλέκα Παπαρήγα, 27/6/2007).

«Χέρι - χέρι»!

Η Χαριλάου Τρικούπη, όμως, στο «λάθος» πρόσθεσε νέο «λάθος». Επειδή το ψέμα περί «στήριξης του ΚΚΕ στη ΝΔ» έχει κοντά ποδάρια, νόμισε ότι μπορεί να αναζητήσει δεκανίκι στην προβοκάτσια. Και τότε ανέλαβε ο Πάγκαλος...

Ο «σκιώδης υπουργός Εξωτερικών» του Γ. Παπανδρέου μίλησε για «κοινές επιχειρήσεις ΚΚΕ - ΝΔ»! Οταν του ζητήθηκε να ονοματίσει έστω μια, έκανε ότι δεν άκουσε, ψελλίζοντας ότι όσα είπε τα είχε διαβάσει στον... Τύπο!

Η αρχική γελοιοποίηση διαδέχτηκε την απόλυτη κατάντια όταν επανήλθε αφήνοντας υπαινιγμούς για συμφέροντα του ΚΚΕ πίσω από την αγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ»!

Υπαινιγμοί που - πράγματι - είχαν γραφτεί στον Τύπο. Από τον... Πρετεντέρη («Βήμα», 10/10/2006). Και πριν τον Πάγκαλο τα είχε αναπαράγει (στον «Αλφα», 25/6/2007)... ο Καρατζαφέρης!

Για όσους θα ήθελαν να περιγράψουν σύντομα το είδος της αντι-ΚΚΕ χορωδίας της Χαριλάου Τρικούπη και των υπολοίπων της παρέας, είναι απλό: «Χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη»...
Τα προσωπεία έπεσαν

«Με όσα λέει ο κ. Πάγκαλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την πολιτική του ΚΚΕ».


(Αννα Διαμαντοπούλου, «Ελευθεροτυπία», 11/7/2007)

*

Δε χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αυτό το οποίο κατήγγειλε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Οταν ο Πάγκαλος πέταξε τη λάσπη περί «κοινών επιχειρήσεων του ΚΚΕ με τη ΝΔ», το Γραφείο Τύπου του Κόμματος, τόνισε ότι είμαστε στην αρχή μιας οργανωμένης αντικομμουνιστικής προβοκάτσιας, η έμπνευση, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της οποίας βαραίνουν την ίδια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, προσωπικά.

Οι τοποθετήσεις της Α. Διαμαντοπούλου προέρχονται από ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με θέση εξαιρετικά ευανάγνωστη, όσον αφορά τις σχέσεις της με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Είναι η κυρία Διαμαντοπούλου στην οποία ανατέθηκε και η οποία συνέταξε το Πρόγραμμα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού στις ερχόμενες εκλογές.

Επομένως, όταν είναι η συντάκτρια του «προγραμματικού λόγου» του ΠΑΣΟΚ που ομολογεί αυτοπροσώπως ότι «με όσα λέει ο κ. Πάγκαλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ», τότε στο ερώτημα «από πόσο ψηλά» στο ΠΑΣΟΚ ενορχηστρώνεται η τακτική της προβοκάτσιας και της λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ, δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση.

Δίπλα στην αιδήμονα - και ως εκ τούτου... λαλίστατη - σιωπή του κ. Παπανδρέου, δίπλα στην ομολογία της Α. Διαμαντοπούλου, ας προστεθούν επίσης και οι τοποθετήσεις των Βερελή (που αναμάσησε τα περί «Γερμανού» - στον «Αντέννα»), Λοβέρδου (που τάχθηκε «αλληλέγγυος» με τον Πάγκαλο - στο «Μέγκα»), Μπίστη (ομοίως - στα «Νέα»).

Στο «κόλπο» και η... «Αυγή»!

Η επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύφθηκε ακαριαία από το ΚΚΕ. Στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης, ο «Ρ» έδωσε αποστομωτική απάντηση, δημοσιεύοντας από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, τις τοποθετήσεις των βουλευτών του Κόμματος, ενάντια στην εξαγορά του «Γερμανού» από την «Κοσμοτέ».

*

Αντιγράφουμε (από τη συνεδρίαση ΡΝΣΤ' της ολομέλειας της Βουλής - από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, 22/6/2007, όπου η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη καταγγέλλει την εξαγορά της «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ»):

*

«Ελπίδα Παντελάκη: "Με την ευκαιρία της σημερινής Επερώτησης από το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς τομείς της απελευθέρωσης της κυβέρνησης και της νυν και της προηγούμενης (...) Ολα αυτά έχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας» (...) «Ερχεται η κυβέρνηση και με μεγάλη άνεση λέει ότι η εξαγορά της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" έχει εκτιμηθεί θετικά από την αγορά, τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποτέ δεν έδωσε μια πειστική εξήγηση. Για ποιο λόγο; Τι κάνετε; Από τη μια λέτε να αποκρατικοποιήσετε και δίνετε κομμάτια και από την άλλη αγοράζετε; Και εδώ δεν είναι μόνο το θέμα ότι στα πλαίσια της λογικής σας δώσατε λεφτά έτσι για χάρισμα, που δεν είναι δικά σας. Θα μπορούσατε με τα μισά χρήματα να φτιάξετε ένα καινούριο δίκτυο σαν αυτό που θέλετε να πάρετε εσείς. Αυτά λένε τα στοιχεία και οι ειδικοί. Αρα, εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πονηρό, μυστικό (...)».

*

Κι όμως, ενώ οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ λούφαξαν, εκείνη που έτρεξε προς βοήθειά τους ήταν η... «Αυγή».


Η εφημερίδα του ΣΥΝ, σε δημοσίευμά της την επόμενη μέρα και υπό τον τίτλο «Τον... Γερμανό κάνει το ΚΚΕ για τον "Γερμανό"» («Αυγή», 12/7/2007) υιοθετεί τις συκοφαντίες Πάγκαλου, προσπερνά τα στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ρ», και εγκαλεί το ΚΚΕ για «ύποπτη στάση»!!!

Σημειώστε: Οι υπερασπιστές του Πάγκαλου, με το απαράμιλλο «αριστερό» ήθος τους, είναι αυτοί που οικτίρουν το ΚΚΕ επειδή «δε θέλει την ενότητα» με τους λασπολόγους του, δηλαδή μαζί τους...
Κριτήριο ψήφου και ο κατήφορός τους!

Στην πορεία προς τις εκλογές, κόντρα στη δικομματική αντιπαράθεση της παραπολιτικής, της όξυνσης, της πόλωσης, της σκανδαλολογίας, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανταλλάσσουν «κομπλιμέντα» του τύπου «είστε σπείρα» - «όχι, εσείς είστε εγκληματική οργάνωση», το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για το μεροκάματο που με ευθύνη και των δυο είναι στα 650 ευρώ.

Φέρνει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανεργία που αγκαλιάζει 500.000 ανθρώπους, τη φτώχεια που αγκαλιάζει 2.000.000 ανθρώπους, τις συντάξεις της πείνας, τη διάσωση του δημόσιου πλούτου, είτε αφορά τα δάση, είτε τους αιγιαλούς, είτε τις δημόσιες επιχειρήσεις.

*

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά από την πλευρά του ΚΚΕ δεν εξυπηρετεί όσους θέλουν να υποβιβάσουν την πολιτική σε μια ηθικά ατροφική ενασχόληση, όπου θα υπάρχει χώρος μόνο για σκάνδαλα, για συναλλαγές, για δοσοληψίες, για μίζες και για ύβρεις.

*

Η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν ύπαρξης «κοινών επιχειρήσεων μεταξύ ΚΚΕ - ΝΔ», έχει ένα και μόνο στόχο: Να τραβήξει, να συμπαρασύρει και το ΚΚΕ στο δικομματικό «γήπεδο» της μπόχας και του βούρκου της σκανδαλολογίας.

Είναι ένα «γήπεδο» με το οποίο το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση, που δεν του ταιριάζει. Κι ο λόγος είναι πολύ απλός: Δεν είμαστε ίδιοι!

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει, ούτε να ακολουθήσει τον κατήφορο των υβριστών που δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν μαζί του πολιτικά, αλλά μόνο στο επίπεδο της λάσπης. Στο πεδίο αυτό, της λάσπης, θα μείνουν μόνοι τους. Βαθιά νυχτωμένοι και βαθιά βουτηγμένοι.

*

Ας γίνει κι αυτό, λοιπόν, κριτήριο ψήφου. Οι ψηφοφόροι δεν είναι μόνο θεατές, είναι και κριτές της προβοκάτσιας. Ας κρίνουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι: Η ηθική του εκάστοτε πολιτικού παράγοντα (είτε πρόκειται για κομματικό φορέα, είτε για πολιτικό πρόσωπο) δεν μπορεί ποτέ να ξεπερνάει τις ηθικές αρχές και τα ιδεώδη που κυριαρχούν στον πολιτικό του χώρο και στην τάξη που εκπροσωπεί.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 15, 2007 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΠΑΣΟΚ, μέσα από τον χυδαιότερο εκφραστή του, τον Πάγκαλο, διατυμπανίζει με θράσος το αγαπημένο του δόγμα: όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας (ή ακόμα καλύτερα με την λογική των "εκσυγχρονιστών", όποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ είναι ΝΔ...) Ένα σύνθημα που αν στην ταξική πάλη είναι δικαιολογημένο, στην μικροκομματική πολιτική του εκφυλισμένου ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να βρει ξανά διέξοδο ανάμεσα στα συμφέροντα για να αναρριχηθεί στην εξουσία, είναι απλά μια πρόσθετη πινελιά στην αλαζονεία και στην θρασύτητα του νεοταξικού αυτού μορφώματος. Κι αν για το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ είναι εναντίον τους (μετάφραση: είναι με την ΝΔ) τότε εξίσουν ξεκάθαρο είναι και για τον ΣΥΝ με ποιον είναι... ΠΑΣΟΚ, και πάλι ΠΑΣΟΚ!
Θέλει η π.....α να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες