Συγγραφέας Μήνυμα
Πράσινος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 26, 2009 12:28 am    Θέμα δημοσίευσης:

Το νέο ναυάγιο του Παναθηναϊκού


Δεν γράψαμε για το νέο ναυάγιο του Παναθηναϊκού, εν βρασμώ ψυχής, για να μην παραφερθούμε λεκτικά.
Η κοροϊδία όλων των ιθυνόντων δεν πάει άλλο. Μας έχουν ζαλίσει με τις δημοσιοσχετίστικες, επιχειρηματικές δηλώσεις τους και τα μεγάλα λόγια και η ομάδα έχει ναυαγήσει αξιοθρήνητα. Τέτοια κατάντια ούτε στις χειρότερες εποχές μας δεν έχουμε ζήσει.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι με τέτοιους προπονητικούς πειραματισμούς η αποτυχία είναι εξασφαλισμένη. Αυτό που βλέπαμε καθαρά εμείς και πάρα πολλοί άλλοι, δεν είναι δυνατόν να μην τα έβλεπαν οι διοικούντες. Αυτοί, όμως, από ότι φαίνεται άλλα τους απασχολούν. Πώς θα παίξουν τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια στις πλάτες της ομάδας και πώς θα σαμποτάρει ο ένας τον άλλον για να προβληθεί μετά ο καθένας ξεχωριστά σαν Μεσσίας.
Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η δραματική αφέλεια των λογάδων τύπου Βγενόπουλου και των λοιπών. Ούτε εξηγείται πώς τα τσιράκια των διοικούντων, Αντωνίου και οι λοιποί, δεν μπορούν να διακρίνουν τους ολέθριους πειραματισμούς του Τεν Κάτε: Πειραματισμοί που έχουν αποσαθρώσει κάθε συνοχή και συλλογική ποδοσφαιρική στρατηγική, έχει αποπροσανατολίσει μέχρι τελικού σακατέματος» τους παίκτες. Οι παίχτες δεν είναι γραναζάκια ενός κομπιούτερ που κάθε φορά τα καθοδηγείς πατώντας το πληκτρολόγιο. Οι παίχτες χρειάζονται οργανωτική ποδοσφαιρική συνοχή και εξάσκηση πάνω σε σχέδιο. Αυτά προϋποθέτουν μια σπονδυλική στήλη στην ομάδα, σταθερές συνιστώσες, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι παίχτες πώς θα κινηθούν, αλλά να γνωρίζουν τη θέση και το παιχνίδι των συμπαικτών τους.
Ο Τεν Κάτε έδωσε από την αρχή το δείγμα γραφής του: Κανένας σκελετός και καμία σταθερά συνιστώσα. Ανακάτευε πάντα την τράπουλα, συνακόλουθα δημιουργούσε σύγχυση και αποπροσανατολισμούς στους παίκτες. Αποτέλεσμα: Να μην μπορεί κανείς ποδοσφαιριστής να δώσει όχι το μάξιμουμ, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των ικανοτήτων του και να μη μπορεί να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες τους.
Οσάκις χρησιμοποιήθηκαν κάποιες σταθερές ο Παναθηναϊκός απέδωσε υποφερτά.
Ο Αγώνας με τον Εργοτέλη έδειξε το αξιοθρήνητο ναυάγιο των πειραματισμών του Κάτε. Ο άνθρωπος έκανε «κουρκούτι» την ομάδα και αυτή κινιόταν στο γήπεδο σαν απολωλός πρόβατο.
Οι δικαιολογίες πλέον στέρεψαν. ΟΥΔΕΙΣ πλέον μπο[b]ρεί να ισχυριστεί ότι δεν καταλαβαίνει. Αρκετά το δούλεμα.
ΚΑΜΙΑ πλέον ανοχή. ΚΑΝΕΙΣ στο γήπεδο. Δεν μπορεί να προσβάλλουν οι κύριοι της διοίκησης τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη
μας...


Νεμπίδης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 05, 2009 9:22 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Γιατί ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο στόχαστρο της διαιτησίας;

Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μία από τις ηγεμονικές ομάδες που ιστορικά είχε την εύνοια της διαιτησίας, όχι απλώς την έχασε, αλλά κυνηγιέται αγρίως. Και στους 16 αγώνες που έχει δώσει φέτος, είτε νίκησε, είτε έχασε, αδικήθηκε κατάφωρα.
Τι συμβαίνει;
Είναι γνωστό, ότι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ισχυροί του κέντρου είχαν ευνοϊκές, μέχρι σκανδαλωδώς ευνοϊκές, διαιτησίες, κυρίως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Δευτερευόντως και η ΑΕΚ.
Τα τελευταία χρόνια, εποχή Κόκκαλη, οι διαιτησίες ήταν προκλητικά χαριστικές στον Ολυμπιακό.
Ωστόσο και σε αυτήν την παντοκρατορία Κόκκαλη, πάλι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ απολάμβαναν, σχετικά, την εύνοια των διαιτητών, τουλάχιστον με τις άλλες ομάδες της Ελλάδας.
Τι συμβαίνει εφέτος και ο Παναθηναϊκός έχει τη διαιτησία εναντίον ΣΥΝΟΛΙΚΑ, σε όλα τα παιχνίδια; Τι συμβαίνει και καταφανέστατα πέναλτι δεν του δίνονται;
Όλα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία, ούτε κάποια μεμονωμένα λάθη διαιτητικών αβλεψιών.
Κάτι βαθύτερο πρέπει να συμβαίνει.
Τη μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι η «πολυμετοχικότητα». Πρέπει οι μεγάλοι μέτοχοι να υπονομεύει ο ένας τον άλλον. Ή κάποιοι να μην θέλουν να πετύχει το «εγχείρημα» και να έχουν «συμμαχήσει» και με «εχθρούς» για το ναυάγιο της «πολυμετοχικότητας».
Δεν είναι δυνατόν οι ισχυρότατοι οικονομικοί και αθλητικοί παράγοντες του Παναθηναϊκού να μην είναι σε θέση να έχουν και κάποιες ευνοϊκές διαιτησίες. Πρέπει να υπάρχει κάποια οικονομική και ποδοσφαιρική «μαφία» που στο εσωτερικό της να λειτουργούν και δυνάμεις του Παναθηναϊκού που να θέλουν το ναυάγιο της «πολυμετοχικότητας».
Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η μετωπική διαιτητική επίθεση
Αλούπης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 05, 2009 12:15 am    Θέμα δημοσίευσης:

Η σκανδαλώδεις διαιτησίες κρύβουν τις σκανδαλώδεις επιλογές του Τεν Κάτε

Ο Τεν Κάτε πρέπει να ευχαριστεί του διαιτητές, γιατί του δίνουν άλλοθι να καλύπτει τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του. Το ίδιο ισχύει και τους διοικούντες την ομάδα.
Από την πρώτη ημέρα υπογραμμίσαμε ότι οι πειραματισμοί των συνεχών και αλλοπρόσαλλων αλλαγών του Κάτε δεν προμηνύουν τίποτα το αισιόδοξο.
Ένας ολόκληρος γύρος πέρασε και ο προπονητής δεν έχει ακόμα κορμό ομάδας. Τους μπαλαντέρ που διαθέτει (Νίνης- Κλέιτον) τους έχει στο ψυγείο. Το Μάτος, τον καλύτερο παίχτη πέρυσι, τον έχει εξαφανίσει.
Ευτυχώς που κατάλαβε, με μεγάλη καθυστέρηση, ότι, με τους κεντρικούς αμυντικούς που είχε, ο Γκούμας ήταν απαραίτητος. Για το ψυγείο τον είχε και αυτόν…
Έχει τόσους ικανούς επιθετικούς και τους αχρηστεύει χωρίς ένα παίχτη να μπορεί να τους αξιοποιήσει…
Καμία ελπίδα δεν υπάρχει…
ΕΝΩΤΙΚΟΣ13
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 08, 2008 3:37 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ο Τεν Κάτε είναι μια χαρά προπονητής. Απλά η ομάδα είχε χρόνια πρόβλημα σε όλους τους τομείς και δεν μπορεί το νέο μοντέλο διοίκησης να αλλάξει άμεσα την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία τόσο κάποιων παικτών όσο και κάποιων στελεχών της διοίκησης(δεν μιλάω για μετόχους).
Τα διοικητικά άτομα φεύγουν σιγά σιγά και οι ποδοσφαιριστές αν θέλουν να μείνουν πρέπει να αλλάξουν μυαλά.
Είμαι αισιόδοξος ότι αν μείνει και την επόμενη χρονιά ο Τεν Κάτε, διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας με κάποιες προσθήκες στην άμυνα και την επίθεση ο Παναθηναϊκός θα ανέβει και θα μείνει για χρόνια στην κορυφή.
Αλούπης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 06, 2008 9:12 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Νίκη με πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Τεν Κάτε με τα διαρκή λάθη του λίγο έλειψε να χάσει το παιχνίδι.
Ευτυχώς κατάλαβε ότι έχει κάποιους παίχτες που θα έπρεπε να στηρίζεται πάρα πολύ επάνω τους: Κλέιτον και Ρουκάβινα.
Δεν μπορεί να διαθέτεις τέτοιους παίχτες και να παίζεις μια ώρα με Τζιόλη, ο οποίος μόνο καταστροφικά παίζει. Τις περισσότερες φορές δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα. Την πουλάει ευκολότατα, τη γυρίζει όλο πίσω χωρίς να βλέπει γήπεδο μπροστά και γενικά κάνει ενέργειες «δολοφονικές» για την ομάδα.
Χωρίς κέντρο που να μπορεί να βγάλει μπαλιές δεν γίνεται τίποτα. Και στο κέντρο υπάρχουν ο Νίνης και ο Κλέιτον που πρέπει να αποτελέσουν στοιχεία του «κορμού».
Η σύνθεση με Κλέιτον και ο Ρουκάβινα, παρά το γεγονός του αριθμιτικού μειονεκτήματα άλλαξαν ριζικά την κατάσταση. Αυτό είναι και το μεγάλο χρήσιμο δίδαγμα αυτού του αγώνα.
Θα έβλεπα μάλιστα το Ρουκάβινα, μετά από σχετική «εκπαίδευση», στο κέντρο της άμυνας. Θα αναδειχθεί σε μεγαλύτερο κεντρικό από τον Κώστα Μαυρίδη. Και αυτός από επιθετικός ξεκίνησε.
Ο Ρουκάβινα διαθέτει πλουσιότατα και μοναδικά προσόντα για κεντρικό αμυντικό μεγάλου βεληνεκούς
Πράσινος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 27, 2008 4:09 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ιστορική η νίκη

Οφείλουμε εδώ να δώσουμε συγχαρητήρια στον Τεν Κάτε, για το άριστο στήσιμο της ομάδας και την «τακτική».
Το ουσιαστικό για μένα είναι ότι δείχνει να έχει την ικανότητα που χαρακτηρίζει πράγματι τους μεγάλους προπονητές: Να διδάσκεται από τα λάθη του και να ανακαλύπτει τη «χημεία» των ποδοσφαιριστών του.
Η χρησιμοποίηση του Γκούμα αποτελεί γενναία παραδοχή του λάθους του. Με το υλικό που διαθέτει δεν μπορεί να μην ξεκινάει, ως βάση του κέντρου της άμυνας, με τον Γκούμα.
Το κακό είναι ότι καθυστέρησε με τα πειράματα και έχει χαθεί (και λόγω των διαιτησιών) μεγάλο έδαφος στο πρωτάθλημα.
Τώρα το πρόβλημα επικεντρώνεται στις λύσεις απέναντι στις ομάδες που παίζουν αμυντικά τον Παναθηναϊκό.
Πιστεύω, ωστόσο, ότι έχει γνωρίσει τους παίχτες και θα ανακαλύψει και τη «χημεία» να σπάμε τις κλειστές άμυνες.
Πάντως συγχαρητήρια στον Κάτε και τους ποδοσφαιριστές για την ιστορική αυτή νίκη…
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 27, 2008 12:33 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΣ ΠΑΛΙ!!!!!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!
Νεμπίδης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 15, 2008 7:34 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μπράβο μας!
Κάθε χρόνο και καλύτερα!
Εφέτος σπάσαμε ρεκόρ!
Βρεθήκαμε εκτός τροχιάς στη δεκάτη αγωνιστική!
Και ακόμα κάποιοι επιμένουν να μη βλέπουν.
Ο Βγενόπουλος άρχισε να μας πουλάει το νέο παραμύθι: «Του χρόνου θα νικάμε και τους διαιτητές»!
Καλά τόσο ηλίθιους μας περνάνε; Έτσι φαίνεται.
Είδατε το πείραμα του προπονηταρά μας στο πρώτο ημίχρονο; Ούτε μια μπαλιά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε. Σαν σκόρπια διαδήλωση κινούμασταν…
Είδατε και τον αγώνα της Τετάρτης με την Καβάλα; Σαν ομάδα τρίτης κατηγορίας παίζαμε…
Και ακόμα ο Αντωνίου και ο Κάτε είναι στις θέσεις τους.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…
Αλούπης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 10, 2008 3:51 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι βρυχηθμοί του Σάββα


Βρυχάται ο Σάββας Θεοδωρίδης για να μας επαληθεύσει τη σοφή λαϊκή παροιμία: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Ανέλαβε και το ρόλο του σημαιοφόρου για την υπεράσπιση της ελληνικής διαιτησίας!!!!
Ο κύριος αυτός προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη των φιλάθλων, των πραγματικών και σκεπτόμενων φιλάθλων, γιατί υπάρχουν και οι τυφλοί οπαδοί που «βλέπουν» και πιστεύουν αυτά που θέλουν.
Ο κύριος Θεοδωρίδης, όμως, απευθύνεται σε αυτούς τους «τυφλούς»!!!
Ο κόσμος όλος γνωρίζει και η ιστορία του ποδοσφαίρου έχει αποφανθεί τελεσίδικα ότι η «ελληνική διαιτησία», μαζί με όλο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και τους «Προέδρους» και «παράγοντες» αποτελούν την γάγγραινα του αθλήματος: Βρομιά και δυσωδία…
Ιδιαίτερα οι ομάδες του ΠΟΚ και κυρίως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ προνομιακή μεταχείριση. Είναι οι ομάδες που δεν δικαιούνται να ομιλούν για διαιτητικές αδικίες…
Με την ολοκληρωτική εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου «εμπορευματοποιήθηκε» και η διαιτησία, τα πάντα.
Η ομάδα, λοιπόν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατά πρώτο λόγο, που είχε το πάνω χέρι στο εμπορικό-ποδοσφαιρικό κατεστημένο έλεγχε και την διαιτησία.
Χρόνια τώρα, το πάνω χέρι το έχει ο Κόκκαλης και έχει αλώσει τα πάντα. Το ίδιο θα έκανε και ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αν είχαν το πάνω χέρι: Θα καθόριζαν τα πάντα και θα «λάδωναν» τους πάντες.
Είναι, συνεπώς, πρόκληση να μιλάμε με την αυθάδεια του Θεοδωρίδη!!!
Σαν Παναθηναϊκός που είμαι, είμαι σε θέση να αντιληφθώ, ότι τα ίδια θα έκανε και ο Παναθηναϊκός, αν είχε τον έλεγχο που έχει ο Κόκκαλης.
Γι’ αυτό η κριτική που κάνουμε στον Παναθηναϊκό δεν αναζητά διαιτητικά άλλοθι. Η ομάδα δεν τραβάει…
Ωστόσο, μπροστά στους αλαζονικούς και βλακώδεις λεονταρισμούς του Θεοδωρίδη οφείλω να του υπενθυμίσω τα κάτωθι:
1). Ο Παναθηναϊκός μέσα στα εννέα ματς του πρωταθλήματος, είτε νικηφόρα, είτε χαμένα, έχει αδικηθεί κατάφορα από τη διαιτησία, κατά γενική ομολογία. Τα φιλμ των αγώνων το αποδεικνύουν, καθώς και οι γνωματεύσεις όλων.
2). ΟΙ κραυγαλέες αυτές διαιτητικές «καταδίκες» έχουν αλλοιώσει κατάφορα τα αποτελέσματα, συνεπώς και τη βαθμολογία. ΟΙ ήττες με ΑΕΚ και Εργοτέλη, καθώς και η ισοπαλία με τον Ηρακλή είναι αποτέλεσμα των διαιτητικών σφυριγμάτων…

Σε καμιά περίπτωση δεν επικαλούμαι όλα αυτά για να δικαιολογήσω τον Παναθηναϊκό.
Αλλά, όχι και να βγαίνει ο Θεοδωρίδης και να ρίχνει τα «αστροπελέκια» του υπέρ της διαιτησίας και να επικαλύπτει όλο αυτό το μαφιόζικο κύκλωμα;

Βαζέχα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 09, 2008 10:09 pm    Θέμα δημοσίευσης:


http://www.greenpowerpao.blogspot.com/




ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0


Στο α' ημιχρονο οι δυο ομαδες ειναι ισοπαλες με δυο εκατερωθεν καλες ευκαιριες. Ο Παναθηναικος διατηρει την υπεροχη αλλα χωρις ουσια. Οι επιθεσεις των πρασινων ειναι ανοργανωτες και ο Μαντζιος μονος του και μη τροφοδοτουμενος, πελαγοδρομει μεταξυ δυο και τριων αντιπαλων ανακοπτομενος τις περισσοτερες φορες με φαουλ του Παπαδοπουλου. Ο Παναθηναικος μπορουσε να προηγειται δεδομενων και των αμυντικων ελλειψεων του Ολυμπιακου που μεγιστοποιηθηκαν με το τραυματισμο του Ζεβλακοφ και την εισοδο του Γκαλιτσιου στη θεση του σεντερ μπακ. Ο Σαλπιγγιδης επρεπε να ειναι στην ενδεκαδα. Οι ομαδες πηγαν στα αποδυτηρια με 0-0. Ο Τεν Κατε οφειλει να ρισκαρει και να κτυπησει το ματς στο β' ημιχρονο αφου αλλαξει και το συστημα.

Το β'ημιχρονο αρχισε και συνεχιζεται με πληρη υπεροχη του Παναθηναικου. Ο Τεν Κατε βαζει στο παιγνιδι τον Σαλπιγγιδη αλλαζοντας τον....Καραγκουνη που ναι μεν δεν ηταν στις καλες του αλλα ηταν ο μονος που θα μπορουσε να περασει μια μπαλια στους επιθετικους. Η ελλειψη επιτελικου ειναι φανερη. Ο Ολυμπιακος ειναι σχεδον ανυπαρκτος. Η ευκαιρια για τον Παναθηναικο ειναι μεγαλη.
Δυστυχως τιποτα δεν αλλαζει στη συνεχεια και το ματς εληξε ισοπαλο 0-0.

Ο Παναθηναικος ειχε τη μεγαλη ευκαιρια να νικησει σημερα. Ο Ολυμπιακος ηταν σε κακιστη μερα, με ελλειψεις στην αμυνα και τον Γκαλετι ανυπαρκτο. Οι πρασινοι δεν κατορθωσαν να επωφεληθουν αυτων των πλεονεκτηματων που του προσεφερε ο αντιπαλος. Η ελλειψη καθ'ολοκληριαν μεταβιβασεων και μαλιστα σωστων, δεν εδωσε την ευκαιρια στους επιθετικους να κανουν φασεις και να δημιουργησουν ευκαιριες.
Η αμυνα σε γενικες γραμμες ηταν σωστη αλλα ουτε και απειληθηκε απο τον ανυπαρκτο Ολυμπιακο. Το κεντρο επισης πηγε καλα αλλα η επιθεση με μοναδικο παικτη στο 'ημιχρονο τον Μαντζιο δεν μπορεσε να απειλησει. Η εισοδος του Σαλπιγγιδη στο β' ημιχρονο ηταν ενδεδειγμενη αλλα αυτη η κινηση ακυρωθηκε απο την μη εισοδο του Κλευτον που θα μπορουσε να μοιρασει μπαλιες.
Γενικα ο Παναθηναικο παρ'ολο που υπερειχε δεν φανηκε αρκετα ικανος να παρει το παιγνιδι απο εναν κακο Ολυμπιακο.

Ο Τεν Κατε δεν πιστευω οτι ειδε σωστα το ματς. Ηταν λαθος του η αλλαγη του Καραγκουνη αλλα και η μη χρησιμοποιηση του Κλευτον στη θεση του. Ηταν λαθος η μη χρησιμοποιηση του Σαλπιγγιδη απο την αρχη του αγωνα και φυσικα με συστημα 4-4-2 η 4-3-3. Και οταν τα διορθωσε αυτα φροντισε να μην εχει επιτελικο παικτη να οργανωνει το παιγνιδι. Επισης δεν καταλαβαινω γιατι εβαλε τον Ρουκαβινα στο 85'. Ποτε δεν καταλαβα αυτου του ειδους τις αλλαγες εκτος αν γινονται για καθυστερηση η για συμμετοχη ενος παικτη στον αγωνα.
Γενικα εδειξε να υπολογιζει περισσοτερο απο οτι επρεπε τον Ολυμπιακο παρ'ολο που εβλεπε οτι ο αντιπαλος δεν τραβαγε και επαιζε να μην ηττηθει. Δεν ρισκαρισε αρκετα και ο Παναθηναικος εχασε την ευκαρια να παρει τον αγωνα καθαρα και ευκολα. Η αποδοχη της ισοπαλιας ως θετικου αποτελεσματος μονο σε λαθος συμπερασματα μπορει να οδηγησει. Ο Παναθηναικος σημερα μπορουσε και επρεπε να κερδισει.

Πράσινος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 09, 2008 9:26 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΟΤΑΝ δεν μπορείς να νικήσεις αυτόν τον Ολυμπιακό, που σερνόταν στο δεύτερο ημίχρονο, τότε πότε θα τον νικήσεις.
Το «πείραμα» Κάτε στην Βρέμη, εδώ δεν λειτούργησε, ούτε μπορούσε να λειτουργήσει, γιατί ο Ολυμπιακός δεν «πνιγόταν» για νίκη και οργανώθηκε ανάλογα. Ούτε μπορεί πάντα να μπαίνουν τέρματα σαν αυτό του Καραγκούνη.
Η Ομάδα δεν είχε έναν παίχτη να βγάζει μια μπαλιά της προκοπής και μόνος του ο Μάντζιος, μόνο κατά τύχη θα μπορούσε να μπει κάποιο γκολ.
Αντίθετα η αστάθεια του Γκαλίνοβιτς μπορούσε να στοιχίσει…
Ο «φόβος» των λαθών από το κέντρο της άμυνας δεν επέτρεπε «ρίσκα» επιθετικά, με αυτό το «στήσιμο» που είχε η ομάδα…
Αυτά τα ολίγα για τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» που θριαμβολογούσαν…
Και τα αστεία που ακούγαμε: Ότι βγήκε πλέον «στο χορτάρι το σύστημα Κάτε».!!!
Μπρακούλιας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 05, 2008 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το έπος του ΠΑΟ στη Βρέμη, δείχνει το πόσο λίγο απέχει η νίκη από την ήττα κι ο θρίαμβος από τον εξευτελισμό.
Δεν είδαμε τίποτε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ διαφορετικό στη Βρέμη απ'ότι είδαμε με τον Εργοτέλη ή τον Ηρακλή.
Και στη Βρέμη υπήρξαν γκέλες του Βύντρα και του Σαριέγκι και με τον Εργοτέλη και τον Ηρακλή ο ΠΑΟ έπαιξε κατά περιόδους ικανοποιητικά καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο.

Απλώς, χθες βρέθηκαν οι παίκτες σε καλή ημέρα και γενικά ο ΠΑΟ είχε ρέντα που βοήθησε ώστε να μην φάει γκολ όπως με τον Εργοτέλη ή τον Ηρακλή και η παραγωγική φέτος επίθεσή του να δικαιωθεί από το αποτέλεσμα.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι δικαίωση του προπονητή, του κέντρου και της επίθεσης της ομάδας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άμυνα δεν εξακολουθεί να παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.
Επιβάλλεται ενίσχυση εκεί.
Όπως επιβάλλεται υπομονή και ανοχή για τα πειράματα του προπονητή.
Έχουν εξάλλου αποδώσει ήδη κάτι: η μπάλα που βλέπουμε, δεν έχει καμμία σχέση με την ανιαρή μπάλα που έπαιζε η ομάδα του Πεσέιρο.
Κατά τ'άλλα είναι όντως εμετική η στάση των "κορακιών της δημοσιογραφικής πένας".
Όταν και όπου δουν γκρίνια για ήττες, σπεύδουν να την πολλαπλασιάσουν.
Όταν και όπου δουν χαρά και νίκη, σπεύδουν να γλύψουν τους υπευθύνους της και να κολακέψουν τους οπαδούς.
Εξαπτέρυγα των διοικήσεων και θωπευτές των πλέον ποταπών συναισθημάτων των φιλάθλων.
Σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι τίποτε παραπάνω από
αποπροσανατολιστές των λαικών στρωμάτων και "έμποροι ναρκωτικών": εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι το σύγχρονο όπιο των λαών.

Στην πραγματικότητα η αθλητική δημοσιογραφία δεν διαφέρει στην ουσία της από την πολιτική: τρέφεται από τα κόπρανα του χώρου της και τα ανακυκλώνει πουλώντας τα με ένα όμορφο, λεκτικό περιτύλιγμα.
Αλούπης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 05, 2008 3:58 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Θριαμβολογίες

Δικαιολογημένα να θριαμβολογούμε, αλλά να μη χάνουμε και τη νηφαλιότητά μας. Ένας θρίαμβος δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Ιδιαίτερα οι υμνολογίες των δημοσιογραφικών «παπαγάλων» και των έμμισθων γλειψιματιών είναι ανυπόφορες. Με μια μονοκονδυλιά σβήσανε τις εμφανίσεις της ομάδας μέχρι χθες, φωνασκούσαν για «δικαίωση» του προπονητή και άλλα τέτοια υστερικά επιφωνήματα.
Δηλαδή σε έναν αγώνα επήλθε η ΔΙΚΑΙΩΣΗ και «βγήκε στο χορτάρι το σύστημα Κάτε»; Ένας αγώνας ήταν αρκετός να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τους δέκα προηγούμενους αγώνες και τις κριτικές ΟΧΙ μόνο των φιλάθλων, αλλά και ποδοσφαιρικών αναστημάτων του μεγέθους Δομάζου, Βαζέχα, Ρότσα και άλλων.
ΟΛΟΙ βγήκαν άχρηστοι και κακόπιστοι από κάτι δημοσιογραφάκια που αλαλάζουν –έμμισθοι γενίτσαροι της Διοίκησης και των χρηματοδοτούμενων εντύπων τους.

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα νηφάλια.

α). Πράγματι η νίκη είναι μεγάλη και ιστορική. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και το στήσιμο του Τεν Κάτε ήταν άριστο.
β). Το «στήσιμο» αυτό ήταν ένα νέο, ωστόσο, πείραμα, που αυτή τη φορά πέτυχε: Τρία ανασταλτικά χαφ, ουσιαστικά τέσσερα αν υπολογίσει κανείς τις αμυντικές ικανότητες και του Γκάμπριελ. Αυτό το νέο πείραμα χθες πέτυχε, καλύπτοντας τις αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας, τα λάθη και τις αστάθειες του τερματοφύλακα. Έτσι αυτή τη φορά δεν στοίχισαν αυτά…
γ). Εδώ πρέπει, ωστόσο, να συνυπολογίσουμε και τα εξής: Ο Τζιόλης έπιασε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ο Σαριέγκι ένα από τα καλύτερα και ο Σίλβα το καλύτερο στην Ελλάδα.
δ). Ένας επιπλέον βασικός συντελεστής του καταλυτικού δευτέρου ημιχρόνου ήταν το ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ του Καραγκούνη. Τέτοια γκολ μπαίνουν κάθε δέκα χρόνια. Και αυτό το τέρμα έκοψε κυριολεκτικά τα πόδια των Γερμανών…

Αν συνθέσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες θα διαπιστώσουμε τούτο: Κανένα «σύστημα Κάτε» δεν «βγήκε στο χορτάρι». Απλώς πέτυχε το χθεσινό «αμυντικό πείραμα» με ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, βεβαίως: Το ζενίθ της απόδοσης κάποιων παιχτών και το καταλυτικό γκολ του Καραγκούνη.
Ας μη βιαζόμαστε, λοιπόν, να βγάζουμε συμπεράσματα από ένα πετυχημένο πείραμα. Και να ξεχνούμε τους προηγούμενους αποτυχημένους πειραματισμούς…
Πράσινος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 2:58 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ο Βγενόπουλος είναι ο χειρότερος όλων.
Παίζει ποικίλα και μεγάλα παιχνίδια.
Τώρα ο στόχος, εδώ, είναι η εξόντωση των Γιαννακόπουλων.
Αύριο θα έρθει η σειρά των άλλων.
Ο "Αντύπας" τα έχει αναλύσει πολύ καλά. Γνωρίζει πολλά...
Στον Παναθηναϊκό γίνεται πόλεμος των "αρπαχτικών" και των "στρατών" τους: "παπαγαλάκια" στις εφημερίδες, γραφειοκράτες και αυλοκόλακες στη διοίκησση και ίσως και στους παίχτες...
Μπρακούλιας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 2:24 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πήρε θέση για το θέμα.
Στηρίζει Τεν Κάτε αλλά και Πατέρα-Τζίγγερ και ψιλοαδειάζει Γιαννακοπουλαίους.
Για πρώτη φορά όμως, λέει κάποιος από τη διοίκηση ότι θα φύγουν όσοι δεν προσπαθούν.
Μάλλον η καμπάνα κτυπάει περισσότερο για τον Αντωνίου και μετά για κάποιους παίκτες-περιπατητές.
Για ποιούς άραγε; φοβάμαι ότι ο Βύντρα θα τη γλιτώσει πάλι ("προσπαθεί" εξάλλου άλλο αν δεν τα καταφέρνει) και το μάρμαρο θα το πληρώσει κάποιος άλλος, όπως π.χ. ο "αόρατος τοίχος" Σίλβα.


Ή δήλωση Βγενόπουλου:

«Στον πολυμετοχικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έχουμε υιοθετήσει ομόφωνα ένα πρόγραμμα, ώστε το πολύ σε μία διετία να ανταποκριθεί η ομάδα στις προσδοκίες μας για θεαματικό ποδόσφαιρο και τίτλους. Έχουμε προσλάβει έναν καταξιωμένο προπονητή με σύμβαση δύο ετών, ο οποίος προφανώς θα παραμείνει στη θέση του και θα κριθεί στο τέλος αυτής της περιόδου. Άλλα στελέχη της ΠΑΕ έχουν συμβάσεις μικρότερης διάρκειας και θα κριθούν αναλόγως. Οι ποδοσφαιριστές εφ΄όσον αποδίδουν με πάθος το 100% των δυνατοτήτων τους, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να ωφελούνται από τα πλουσιοπάροχα συμβόλαιά τους. Εάν όχι, είμαστε έτοιμοι με εισήγηση του προπονητή να τους αλλάξουμε μέχρις ενός.

Η ενότητα της πολυμετοχικότητας είναι πιο ασφαλής από ποτέ. Ο κ. Ν. Πατέρας με τεράστιο προσωπικό κόστος έχει ήδη αποδείξει ότι προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Σύλλογο. Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες που γίνονται και βοηθάει το Σύλλογο όπου και όπως μπορεί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι κάνουν το ίδιο. Οι οποιεσδήποτε αναφορές στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη για το παρελθόν ή το παρόν είναι άδικες και εκτός της νοοτροπίας που επικρατεί σήμερα στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Τέλος, οι κ.κ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, με την τεράστια προσφορά τους στον Σύλλογο, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους όποτε και όπως θέλουν, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ενότητά μας και τους κοινούς μας στόχους.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ γνωρίζουν τις προσπάθειές μας, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που υπάρχουν, κατανοούν τα λάθη και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν, γίνονται και θα γίνονται. Στην πορεία για την επιτυχία του τελικού μας στόχου μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα χαράς και λύπης και οι οποιεσδήποτε προσωρινές αποτυχίες δεν πρόκειται να μας πτοήσουν ή να μας αποπροσανατολίσουν. Όλοι μαζί στηρίζουμε το νέο όραμα και μαζί θα το πετύχουμε».

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group