Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 26, 2008 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν μασάει τα λόγια του.

Η είδηση είναι από το «Τρωκτικό».

Φιντέλ Κάστρο:
«Δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί γιατί ο διαιτητής του έκλεψε απροκάλυπτα το μετάλλιο. Διαμαρτυρήθηκε και όταν είδε τον διαιτητή να τον αντιμετωπίζει με ειρωνικό τρόπο, δεν άντεξε και τον... κλώτσησε. Τόσο ο αθλητής, όσο και ο προπονητής του έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας», δήλωσε ο πρώην Κουβανός ηγέτης στο διαδίκτυο, προσθέτοντας: «Ήταν ένα έγκλημα που διαπράχθηκε από μια μαφία εις βάρος νέων αθλητών της χώρας μας. Υπήρξε στους αγώνες του Πεκίνου μια αντι-κουβανική μαφία, η οποία έκανε ότι μπορούσε για να εμποδίσει αθλητές μας να φθάσουν στη διάκριση».

Ο Φιντέλ δεν φοβάται τους μαφιόζους της ΔΟΕ.
Προσυπογράφουμε τα λόγια του.
Και χειροκροτούμε όσους αθλητές αντιστάθηκαν «ειρηνικά» ή «ανατρεπτικά» στους μαφιόζους δικτάτορες της ΔΟΕ.
Χειροκροτούμε και τον Κουβανό και τον Σουηδό που τους πέταξε κατάμουτρα το μετάλλιο. Κάθε άνθρωπο που δεν προσκυνάει το οποιοδήποτε κατεστημένο και έχει την τόλμη να το φτύσει κατάμουτρα.
Οι ραγιάδες και οι δούλοι της εξουσίας, της κάθε εξουσίας, μας προκαλούν αναγούλα…


Ολυμπιάδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 24, 2008 5:17 pm    Θέμα δημοσίευσης:

http://olympia.gr/

Η ψωροκώσταινα της Δεξιάς


Η μεγαλύτερη χημική ανακάλυψη των τελευταίων ετών συνετελέσθει στην Ελλάδα του 2008. Λίγη Μ3 σε πρωινά ούρα πρωταθλήτριας, ένα δεξιό κατεστημένο και έχουμε την απίστευτη χημική αντίδραση: Τη συρρίκνωση ολόκληρης χώρας!


Πρωτεργάτης της ανακάλυψης ο μέγας φυσιοδίφης και αποκρυφιστής Μηνάς, με τη μοναδική ικανότητα να βλέπει νεκρούς και να ακούει φωνές (π.χ δηλώσεις του Ρόγκ περί χρυσού της ντόπας), που δε μπορεί να αντιληφθεί το κοινό αυτί.

Από την μια μέρα στην άλλη λοιπόν, η Ελλάδα έγινε μικρή, μέτρια, ανυπόληπτη μειωμένης δυναμικότητας. Που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και τίμια. Πριν τέσσερα χρόνια βλέπετε, η Ελλάδα ήταν Κολοσσός, ανερχόμενη δύναμη με υποδομές, εξέχον μέλος της διεθνούς κοινότητας κλπ κλπ.

Πριν τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν άξια για να σκάσει τα τρισεκατομμύρια και να διοργανώσει την καπιταλιστική εμποροπανήγυρη. Τότε ήταν μεγάλη και ισχυρή. Και ο Ελληνικός λαός, ικανός και περήφανος για να κάνει τον εθελοντή, τον φίλαθλο, για να γεμίσει τα στάδια, να ταΐσει διαπλεκόμενους εκδότες, κατασκευαστικές, πολυεθνικές της μίζας και του εγκλήματος, ΔΟΕ, ΕΟΕ.

Σήμερα είναι ο χτικιάρης, που έχει τη ντόπα στο DNA του, που δε μπορεί να αντιληφθεί τα μεγέθη του καπιταλισμού. Τη συμβολή της πίτσας και του χάμπουργκερ στις αθλητικές επιδόσεις. Την τιμή να εκπροσωπείται απο έκπτωτους Βασιλιάδες και κατάδικους.

Συγκινούμαι πραγματικά από την προσπάθεια των επάρχων της δύσης για να υπενθυμίσουν σ' εμένα τον ασήμαντο ότι ανήκω σε αυτή. Ότι κάπου έχω ένα πτωχό πλην τίμιο σκαμπώ στα πολυτελή της σαλόνια. Είναι τιμή μου να με νουθετούν Ανδριανόπουλοι, Μανδραβέληδες, Κατσουνάκηδες υπενθυμίζοντας την τιποτένια μου ύπαρξη.

Στρέφω το κεφάλι "από την άλλη" την αντικαπιταλιστική πλευρά για να δώ. Ο Αλέκος όμως κάνει τον "Αλέκο". Σκάσε μου λέει. Τα μετάλλια σου τα έκαναν ντοπαρισμένοι και εισαγόμενοι. Μα σύντροφε, εσύ δεν έλεγες για τη συμβολή των "εισαγόμενων" στην πρόοδο απαντώ; Είσαι τίποτα μου ξαναλέει. Ένας τιποτένιος λαός. Μα ο παπούς μου βγήκε στο βουνό για να πολεμήσει Γερμανούς ανταπαντώ. Με γαϊδούρι ενάντια στα πάντσερ. Δεν είχε βίσμα! κράζει από το βάθος ο Αλέξης. Αν είχε, θα υπηρετούσε στο αρχηγείο της Γκεστάπο το κορόιδο!

Εντάξει, το έπιασα το μήνυμα. Θα είμαι καλό παιδί. Θα ανέχομαι τις μίζες, τα σκάνδαλα, την παρανομία των ισχυρών. Δε θα βγάλω άχνα ούτε για τα Σκόπια ακόμα και αν η Ντόρα τα βαφτίσει Άνω Θεσσαλία. Και θα επαναλαμβάνω: ανήκομεν εις τη δύση. Η Κύπρος είναι μακρυά. Οι Κομμουνιστές έσφαξαν τους Έλληνες στην πόλη. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας κλπ κλπ κλπ.

Α.Π.
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 24, 2008 8:22 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4687191&publDate=24/8/2008

Το βρώμικο κύκλωμα


Το έργο το έχουμε ξαναδεί. «Σοκ στην κοινή γνώμη» από το ντοπάρισμα κορυφαίων Ελλήνων αθλητών. Εισαγγελική έρευνα. Βαρυσήμαντες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων και δεσμεύσεις για μέτρα που θα περιορίσουν τη «μάστιγα». Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να κάνει λόγο για «κύκλωμα ντόπινγκ» και να στέλνει την υπόθεση στη ...Δικαιοσύνη. Κάθε λογής ειδικοί να αναλύουν γιατί «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν έμαθαν τα μαντάτα. Ολο το παραμύθι, με το δράκο μαζί, χιλιοπαιγμένο τα τελευταία χρόνια.

Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος, Σαπάνης, Εθνική ομάδα Αρσης Βαρών, Ιακώβου, Γκούσης, Χαλκιά, Παναγιωτόπουλος και σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια. Ολο το αθλητικό οικοδόμημα που κάποιοι (σ.σ. ακόμα και υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) το χαρακτήριζαν - πριν βέβαια αποκαλυφθούν όσα αποκαλύφθηκαν - «το θαύμα της Ελλάδας», ξαφνικά μετατρέπεται σε «νερό του Καματερού». Και οι ίδιοι είναι που το αναθεματίζουν, κάνοντας τους ανήξερους, αν και στα γραφεία τους μπορεί να υπάρχει ακόμα κάποιο αντίγραφο του σχεδίου «Κόροιβος» για εκτεταμένη ντόπα στους Ελληνες αθλητές...

Η πρόκληση για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία είναι μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν όταν οι αθλητές και οι προπονητές τους (σ.σ. έχουν τεράστια ευθύνη και αυτοί) κάνουν ρεκόρ, αυτό να οφείλεται στη ...«στήριξη της πολιτείας» και όταν τα ρεκόρ αποδεικνύονται αποτέλεσμα άγριας ντόπας, να ευθύνονται μόνο οι αθλητές ή κάποιοι φαρμακοποιοί που τους πλασάρουν παράνομες ουσίες. Μα, οι κυβερνήσεις αυτού του αστικού κράτους δεν έδιναν εκατομμύρια ευρώ ως επιχορήγηση στον προπονητή του Κεντέρη και της Θάνου για τη δημιουργία αθλητικού συλλόγου; Οι μηχανισμοί τους δεν έκαναν έφοδο το 2003 σε επιχείρηση με απαγορευμένες ουσίες του Τζέκου, χωρίς όμως να ανοίξει ρουθούνι; Οι δικαστικές αρχές αυτού του κράτους δεν έλεγξαν την υπόθεση της Αρσης Βαρών χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα; Το 2000 και το 2004 ο Χρ. Ιακώβου δεν ήταν περίπου εθνικός ήρωας; Τι έκαναν τότε και τι κάνουν τώρα όλοι αυτοί οι μηχανισμοί, η αθλητική και η πολιτική ηγεσία, που σήμερα κραυγάζουν; Απολύτως τίποτα! Επειδή αυτό που είχε σημασία τότε ήταν η «εθνική υπερηφάνεια» που θα τονωνόταν από κάποια χρυσά μετάλλια.


Οσοι πολιτικοί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή στελέχη ομοσπονδιών καταγγέλλουν τώρα τον Παναγιωτόπουλο, πριν μερικούς μήνες τον Ιακώβου ή παλιότερα τον Τζέκο, καλά θα κάνουν να θυμηθούν μία ημερομηνία: 18 Δεκέμβρη 2002. Τότε που στρογγυλοκάθονταν στις καρέκλες κεντρικού ξενοδοχείου, όταν παρουσιαζόταν μία εταιρεία που είχαν φτιάξει από κοινού ο Χρ. Τζέκος και ο Χρ. Ιακώβου με την επωνυμία «Hellas sport Athletic Club», η οποία είχε ως στόχο το μάνατζμεντ των αθλητών για τη δημιουργία πρωταθλητών...!

Ετσι, λοιπόν, όλη η υπόθεση εξαντλείται είτε σε «οικειοθελή απόσυρση» των αθλητών από τους αγώνες (Κεντέρης - Θάνου) είτε σε αποκλεισμό από αγώνες (Γκούσης - Χαλκιά) είτε στην αφαίρεση κάποιων μεταλλίων (Μάριον Τζόουνς). Βέβαια, όλος αυτός ο βούρκος σε κάποιες περιπτώσεις είναι θανατηφόρος με χαρακτηριστικότερη, ίσως, την περίπτωση της Αμερικανίδας Φλόρενς Γκρίφιθ... Και έτσι όλο το κύκλωμα της ΔΟΕ, των πολυεθνικών χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων, των πολυεθνικών που παρασκευάζουν τις ουσίες, των παραγόντων που παίρνουν τις μίζες τους από την προώθηση και την επιλογή συγκεκριμένων ουσιών, των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων που πουλάνε περισσότερο όταν σπάνε τα ρεκόρ, συνεχίζει να δρα ανενόχλητο.

Τα ελέγχει όλα

Διαφημιστικό φυλλάδιο αμερικανικής εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής. Τίγκα στο χάπι και τη σκόνη...
Αυτό το κύκλωμα ελέγχει το πότε, το εάν και το ποιες περιπτώσεις ντοπαρισμένων θα αποκαλυφθούν. Οι περιπτώσεις της Σεούλ το '88, της Βαρκελώνης το '92 και της Ατλάντα το '96 είναι χαρακτηριστικές. Μέσα σε αυτή την περίοδο στάλθηκαν στο αρχείο από τη ΔΟΕ δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, υποθέσεις αθλητών αν και από τους ελέγχους είχε διαπιστωθεί ότι είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μάλιστα, το 1996 σε σύνολο 1.923 δειγμάτων θετικά σε έλεγχο αντιντόπινγκ βρέθηκαν μόλις 2... Μετά τους αγώνες της Ατλάντα οι αποκαλύψεις από την ίδια τη ΔΟΕ γίνονταν με τη μορφή χιονοστιβάδας. Μάλιστα, ο γιατρός της βρετανικής αποστολής είχε δηλώσει ότι το 75% των αθλητών της αποστολής στην Ατλάντα ήταν ντοπέ.

Εκείνη την περίοδο δέσποζε η υπόθεση του '88 με τον Μπεν Τζόνσον, ασχέτως αν στην ίδια διοργάνωση ο Καρλ Λιούις, στον οποίο δόθηκε το μετάλλιο, ήταν επίσης ντοπαρισμένος. Κάτι που ομολογήθηκε επίσης μετά από πολλά χρόνια. Οι ίδιες οι πολυεθνικές, που έχουν στα χέρια τους την υπόθεση αθλητισμός, καθορίζουν και το πώς θα φανεί να γίνεται ένα «ξεκαθάρισμα», ένας «εξαγνισμός» του προϊόντος για να προστατεύσουν το προϊόν τους. Κατά κάποιον τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκει να διώξει από πάνω του τους «λεκέδες» όποτε αυτό εκτιμήσει ότι το συμφέρει. Πολλές φορές αυτό συμπίπτει και με την επιδίωξη να ανακατευτεί η τράπουλα είτε σε επίπεδο κορυφής της αθλητικής ηγεσίας είτε των ομοσπονδιών. Και ενώ όλα αυτά δουλεύονται καιρό στο παρασκήνιο, το κάνουν να μοιάζει σαν κεραυνός εν αιθρία... Και βέβαια η κυρίαρχη τάξη δουλεύει όλα τα παραπάνω με επιστημονικό τρόπο σε επίπεδο προπαγάνδας. Τι έχει μείνει στη συλλογική μνήμη από την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου; Οτι ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Τζέκος. Το ίδιο ισχύει για την ιστορία της άρσης βαρών ή αυτήν της Χαλκιά ή της Μάριον Τζόουνς ή για όποια άλλη προκύψει στο μέλλον...

Η κουλτούρα του ντόπινγκ


Το φαινόμενο του ντόπινγκ, εκτός από το γενικευμένο χαρακτήρα που έχει πάρει σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αγγίζει όλο και σε μεγαλύτερη έκταση ακόμα και νέους που επιχειρούν να γυμναστούν μόνοι τους, χωρίς να επιδιώκουν απαραίτητα να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Κρούσματα ντόπινγκ δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σε σχολικά πρωταθλήματα σε πολύ μικρές ηλικίες. Οι πολυεθνικές - κολοσσοί που παράγουν τα λεγόμενα συμπληρώματα διατροφής κάνουν τεράστιο τζίρο από την πώληση τέτοιων προϊόντων.

Τείνει να γίνει κουλτούρα η αντίληψη ότι για να καταφέρεις να ξεπεράσεις τα όρια που νομίζεις ότι έχεις στις αθλητικές επιδόσεις, πρέπει να πάρεις συμπληρώματα, χάπια, σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μάλιστα, για κάποιον που ασχολείται πιο συστηματικά με τον αθλητισμό θεωρείται απαραίτητη η χρήση τέτοιων ουσιών. Μόνο που εάν μπει κανείς σε αυτή τη λογική, γρήγορα έχει μπλέξει σε ένα φαύλο κύκλο.

Ερευνα του 2004 έδειξε ότι:


* Σε ποσοστό 58% οι αθλητές βεβαιώνουν ότι αν και γνωρίζουν το νόμο και τις συνέπειές του από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών παρά ταύτα δεν τους ενδιαφέρει η ποινή και η ηθική μείωση που θα υποστούν αρκεί να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ανάμεσα στους ερωτηθέντες ήταν και αρκετοί Ελληνες αθλητές και πρωταθλητές.
* Οι αθλητές αν και γνωρίζουν ότι λαμβάνοντας απαγορευμένες ουσίες βλάπτουν την υγεία τους με πιθανή συνέπεια το θάνατο σε ηλικία 40 ετών, δηλώνουν ότι αυτό δεν τους ενδιαφέρει προκειμένου να γευτούν την Ολυμπιακή νίκη.
* 3.500.000 νέοι στην Ευρώπη δήλωσαν ότι έχουν κάνει χρήση αναβολικών ουσιών.
* Στις ΗΠΑ 3-11% των μαθητών γυμνασίου ανέφεραν ότι έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Και στη χώρα μας το πρώτο πράγμα που θα δει ένα παιδί που θα πάει να γυμναστεί σε κάποιο συνοικιακό γυμναστήριο είναι η βιτρίνα με τα συμπληρώματα διατροφής. Το πρώτο πράγμα που θα δει ένα παιδί που θα μπει σε κάποιο κατάστημα αθλητικών ειδών για να αγοράσει δύο αλτήρες ή ένα μονόζυγο, είναι τα ράφια με αυτά τα προϊόντα και τα διαφημιστικά φυλλάδια στον πάγκο του ταμείου, ώστε να εξασφαλιστεί η επαφή ακόμα και του αμύητου με τις σκόνες και τα χάπια.
Βιομηχανία θανάτου

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα προϊόντα δεν εγκρίνονται από τον ΕΟΦ ή τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων χωρών, αν και οι ίδιες οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι δεν περιέχουν απαγορευμένες ουσίες. Ομως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2005:

* Το 14,8% των συμπληρωμάτων διατροφής που καταναλώνονται παγκοσμίως σε γυμναστήρια περιέχουν στεροειδή αναβολικά, χωρίς να υπάρχει η σχετική αναγραφή στην ετικέτα.
* Στην Ευρώπη το ποσοστό των συμπληρωμάτων διατροφής με στεροειδή αναβολικά φτάνει στο 30%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με επιστήμονες, τα συμπληρώματα διατροφής έχουν κάποιο νόημα όταν χρησιμοποιούνται για να εξισορροπήσουν μια διαταραγμένη διατροφή στο ημερήσιο διαιτολόγιο και σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν όταν γίνεται άνευ λόγου προσθετική χρήση αυτών των συμπληρωμάτων. Κατά συνέπεια, πρέπει να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διαταραγμένη διατροφή και μόνο τότε να εκτιμηθεί αν χρειάζεται κάποιο συμπλήρωμα.

Απίστευτες διαστάσεις


Οι διαστάσεις που έχει πάρει η χρήση των αναβολικών είναι απίστευτες. Και μαζί με αυτές πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και τις διεγερτικές ουσίες που κάνουν θραύση. Η χρήση τους γίνεται από τα γυμναστήρια, τους αθλητικούς συλλόγους μέχρι τα γήπεδα της γειτονιάς. Οι ποσότητες που διακινούνται «νόμιμα» ή «παράνομα» είναι ασύλληπτες. Λειτουργεί ως μέσο δημιουργίας πρωταθλητών και καταστρέφει την αξία του αγώνα και της προσπάθειας στη συνείδηση των νέων ανθρώπων που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν πλούτη και δόξα. Ακόμα κι αν αυτό τους στοιχίσει την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με στοιχεία ενός αγγλικού περιοδικού, οι αρχές υπολογίζουν ότι το λαθρεμπόριο απαγορευμένων ουσιών έχει ετήσιο τζίρο περίπου 17,6 δισ. ευρώ (6 τρισ. δραχμές)! Το ποσό αυτό προκύπτει από επίσημα στοιχεία και αφορά στα μέρη του κυκλώματος που έχουν εντοπιστεί (σ.σ. περίπτωση BALCO). Είναι προφανές ότι δεκάδες τρισεκατομμύρια επιπλέον διακινούνται παγκοσμίως προς τα ταμεία των πολυεθνικών και που βέβαια δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Στις 5 του Ιούλη 2000, στο Σίδνεϊ, ο 32χρονος Αυστραλός δισκοβόλος πρωταθλητής στους αγώνες της Κοινοπολιτείας το 1994, Βέρνερ Ρέιτερερ, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Positive» (σ.σ. «θετικός»). Σύμφωνα με τον Ρέιτερερ, το 80% των αθλητών στη χώρα του ντοπάρεται, πολλοί (κυρίως στην κολύμβηση και στο στίβο) με ουσίες - όπως αυξητικές ορμόνες - που δεν ανιχνεύονται από τα τεστ. Οπως παραδέχτηκε, ο ίδιος ξόδευε 20.000 δολάρια Αυστραλίας ετησίως (περίπου 4,4 εκατ. δραχμές) για να προμηθεύεται απαγορευμένες ουσίες, εν γνώσει παραγόντων της Ομοσπονδίας του.

Το δόλωμα...

Πριν από μερικά χρόνια παρουσιάστηκαν στοιχεία έρευνας της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό των μαθητών που κάνουν χρήση αναβολικών ανέρχεται σε 5%. Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 5-11% των αγοριών και το 0,5-2,5% των κοριτσιών χρησιμοποιούν αναβολικά στεροειδή.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 50% των νέων ξεκινούν τη χρήση πριν από την ηλικία των 16 ετών, ενώ η μέση ηλικία έναρξης είναι τα 14 έτη. Οι νέοι δε γνωρίζουν τις επιπτώσεις των ουσιών αυτών για την υγεία τους και ενθαρρύνονται στη χρήση έχοντας βέβαια σαν παράδειγμα διάσημους αθλητές που φέρονται ως χρήστες. Μόνο που οι παρενέργειες είναι δραματικές: Μη αναστρέψιμη αρρενοποίηση των κοριτσιών. Ολιγοσπερμία. Ατροφία των όρχεων και γυναικομαστία στους άνδρες. Ηπατική επιβάρυνση, υπεργλυκαιμία, υπέρταση.

Σε ένα από τα φυλλάδια που διαφημίζουν συμπληρώματα διατροφής και που πλασάρονται στους πελάτες από τα καταστήματα αθλητικών ειδών και οργάνων γυμναστικής, μιας πολύ μεγάλης εταιρείας, γνωστοί αθλητές ποζάρουν δίπλα σε κάποιο από τα προϊόντα. Πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας, μία εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας, αθλητής από τους σημαντικότερους στο τρίαθλο, και ανάμεσα σε αυτούς αθλητής του στίβου που έχει πιαστεί ντοπέ. Βέβαια, στο διαφημιστικό έντυπο η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι είναι «η μόνη παγκοσμίως που ελέγχει κάθε παρτίδα παραγωγής όλων των προϊόντων της για απαγορευμένες ουσίες σε εργαστήρια αναγνωρισμένα από τη ΔΟΕ». Πέραν του ότι η εταιρεία φροντίζει εμμέσως πλην σαφώς να «δώσει» τις ανταγωνίστριές της, υπάρχει και η διάσταση που αναφέραμε παραπάνω. Οτι το 14,8% των συμπληρωμάτων διατροφής που καταναλώνονται παγκοσμίως περιέχουν στεροειδή αναβολικά, χωρίς να υπάρχει η σχετική αναγραφή στην ετικέτα. Οτι στην Ευρώπη το ποσοστό των συμπληρωμάτων διατροφής με στεροειδή φτάνει στο 30%.

Ομως, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι οι παραπάνω αθλητές χρησιμοποιούνται ως κράχτες - κυρίως για τα νεότερα παιδιά, ώστε να μυηθούν πιο εύκολα στον μαγικό κόσμο των συμπληρωμάτων, των υποκατάστατων και τελικά της ντόπας.

Ο αμερικανικός κολοσσός

Σε άλλο διαφημιστικό έντυπο μεγάλης αμερικανικής εταιρείας που θεωρείται ο κορυφαίος κατασκευαστής συμπληρωμάτων διατροφής στις ΗΠΑ, χωρίς βέβαια τη διευκρίνιση ότι οι ουσίες ελέγχονται από κάποιον, υπάρχουν διάφορες ουσίες, όπως, για παράδειγμα, κρεατίνη. Τι αναγράφεται κάτω από τη φωτογραφία των προϊόντων; «Δείτε το βάρος και τη δύναμή σας να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα», «Η απόλυτη φόρμουλα όγκου για πραγματικά δυναμικούς αθλητές», «Περισσότερη δύναμη, περισσότερη ενέργεια, περισσότερη καθαρή μυϊκή μάζα». Αυτά συνοδεύονται από ακριβείς πληροφορίες για τη δοσολογία που πρέπει να πάρει κάποιος.

Αυτά τα προϊόντα μπορούν να πουληθούν στον οποιονδήποτε. Μπορεί ένα μικρό παιδί χωρίς τη συμβουλή κανενός γιατρού να προμηθευτεί ελεύθερα τέτοιες ουσίες, τσιμπώντας το δόλωμα όσων ισχυρίζονται αυτές οι εταιρείες. Και μια λεπτομέρεια: Ο αμερικανικός κολοσσός έχει συνάψει συμφωνία με γνωστή «αλυσίδα» καταστημάτων οργάνων γυμναστικής που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και τα συμπληρώματα πλασάρονται κυρίως μέσα από αυτά τα μαγαζιά.
Διαμορφώνουν αξίες και ιδανικά

Το πρόβλημα με το ντόπινγκ δεν είναι μόνο ότι είναι γενικευμένο στον αθλητισμό. Είναι ότι όλο αυτό το κύκλωμα επιδιώκει να διαμορφώσει στις λαϊκές μάζες, ιδιαίτερα στους νέους, ότι αυτό που ξεχωρίζει σ' αυτή την κοινωνία είναι τα ρεκόρ, η δόξα των αθλητών και κυρίως το χρήμα που αυτά φέρνουν από τους χορηγούς, όχι μόνο ως κίνητρο αλλά και ως αξία και ιδανικό. Αυτό δηλαδή που οι ίδιοι προσκυνούν, την κερδοφορία τους, θέλουν να το κάνουν εικόνισμα για όλη την κοινωνία. Και να διαμορφώνουν τη συνείδηση ότι για να έχεις το χρήμα πρέπει να κάνεις τα πάντα. Ακόμα και να ντοπαριστείς ρισκάροντας τη ζωή.

Είναι άκρως επικίνδυνο να δημιουργείται η συνείδηση ότι χωρίς την ντόπα δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Οτι το 9,69 στα 100 μέτρα δε γίνεται αν δεν πάρεις ντόπα. Ναι, είναι αλήθεια ότι δε γίνεται χωρίς ντόπα, κάτω από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που ζούμε σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να γίνει χωρίς ντόπα, όταν αυτό το ρεκόρ το ζητά όλο το κύκλωμα που εκμεταλλεύεται τον αθλητισμό για να έχει οικονομικά και πολιτικά οφέλη. Από το χορηγό του αθλητή που στην ουσία του ανήκει, μέχρι το τηλεοπτικό δίκτυο που αμέσως μετά τη μετάδοση του ρεκόρ θα «ρίξει» τα διαφημιστικά πακέτα.

Αντίθετα, μπορούν να γίνουν τα πάντα όταν απελευθερωμένος ο άνθρωπος, ο αθλητής, το παιδί, από αυτά τα δεσμά, αναπτύσσεται όλο και περισσότερο σωματικά και ψυχικά και ξεπερνά κάθε μέρα τα όριά του, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, του ελεύθερου χρόνου του, της ψυχαγωγίας του. Μόνο που για να γίνει αυτό χρειάζεται πάλη. Αγώνας για να καταργηθούν οι καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλλευσης, αφού ο αθλητισμός είναι ζήτημα κοινωνικό. Αγώνας για να υπάρξει μια ζωή όπου ο καθένας, από τη στιγμή που θα γεννιέται μέχρι τη στιγμή που θα πεθαίνει, θα διδάσκεται, θα μαθαίνει, θα έχει συνηθίσει να αθλείται. Ετσι, θα γίνει ο αθλητισμός καθολικό κοινωνικό φαινόμενο, δικαίωμα για όλους στο συναγωνισμό και την άμιλλα των ανθρώπων μιας κοινωνίας, που θα έχουν καταργήσει την εκμετάλλευση.

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΘΑΛΕΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 21, 2008 4:08 pm    Θέμα δημοσίευσης:

To Olympia.gr με «σκληρή» γλώσσα έχει κατεδαφίσει όλο αυτόν το μύθο των «Ολυμπιακών» μαφιόζων: Από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς του αθλητικού εμπορίου και της «ντόπας" μέχρι τους απατεώνες της ΔΟΕ και τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια.
Όταν υπάρχουν τέτοιοι φλογεροί μαχητές του λόγου και της πράξης, η σταγόνες αισιοδοξίας πληθαίνουν.
Στην εποχή μας δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τα κεφάλια. Πρέπει να σπάμε τα κεφάλια των ποικίλων τρωκτικών της εξουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
http://olympia.gr/



Η Άρεια Φυλή του Καπιταλισμού: Με πίτσες και γκοφρέτες!


Θα αναρωτιέστε βεβαίως ποιά κοινά στοιχεία έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως ιστορική πραγματικότητα και Ιδέα, με τα σημερινά Games της ντόπας και της πλύσης εγκεφάλου. Η απάντηση είναι απλή. Οι παγκόσμιοι κολοσσοί με κοινό στοιχεία τη δολοφονική συμπεριφορά έναντι ανθρώπων και φύσης δημιούργησαν ένα παγκόσμιο πανηγύρι για την προώθηση όχι μόνο των προϊόντων ή της επιχειρηματικής τους οντότητας, αλλά ενός νέου τρόπου ζωής. Ενός τρόπου ζωής απάνθρωπου που απομακρύνει τον άνθρωπο από τη φύση, την αλήθεια και την περί δικαίου αίσθηση. Δημιουργεί πρότυπα αφύσικα που προάγουν τον καταναλωτισμό, τον ατομικισμό, την έλλειψη γνώσης και την αδιαφορία.
Γιατί επέλεξαν τους “Ολυμπιακούς Αγώνες” σαν brand; Διότι ήθελαν ένα πανανθρώπινο ευγενές δρώμενο να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ σε ένα παγκόσμιο εξουσιαστικό σύστημα εγκλήματος.
Για να λειτουργήσει αυτό το σύστημα χρειάζεται εξαρτημένες μαριονέτες, εύκολα χειραγωγήσιμες, από το επίπεδο αθλητών εως το επίπεδο μεγαλοπαραγόντων. Έτσι, οι αθλητές πρότυπα θα είναι χημικά κατασκευάσματα που αν ποτέ τολμήσουν να σηκώσουν μπαϊράκι, θα εξοντωθούν με ούρα… κατεψυγμένα του εξαρτημένου παρελθόντος. Από την άλλη, οι μεγαλοπαράγοντες πρέπει οπωσδήποτε να είναι βεβαρυμένου παρελθόντος με ένοχα μυστικά ή άνθρωποι με ανοιχτές υποθέσεις / καταδίκες. Έτσι η δαμόκλειος σπάθη του εκβιασμού θα πλανάται επί των κεφαλών όποιου “έξυπνου” παρεκκλίνει της πορείας. Οι πακτωλοί χρήματος βεβαίως παραμένουν ανοιχτοί για τους εκλεκτούς.
Έτσι λοιπόν στεκόμαστε θεατές της καπηλείας του Ολυμπιακού Ιδεώδους από εγκληματικές οργανώσεις, που “αποδεικνύουν” την υπεροχή των εκλεκτών τους ακυρώνοντας τις θεωρήσεις του Ντα Βίντσι περί χρυσού αριθμού ή ανάγοντας σαγόνια τύπου Γιάτσεκ Γκμόχ σε βοηθητικά κολύμβησης.
Όσο για την τροφή, Πίτσες και Γκοφρέτες καλοί μου υπήκοοι! Και βεβαίως Ενεργειακά ποτά. Ζήτω η Άρεια φυλή του 21ου αιώνα! Εμείς ως άθλιοι πληβείοι, θα βοηθήσουμε το κοινό να γνωρίσει καλύτερα τους παγκόσμιους ευεργέτες του Ολυμπισμού. Έναν τη φορά.
Δείτε και πως γίνετε η προώθηση των εμπορευμάτων:

ΜΟΥΡΑΛΩΦ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 21, 2008 8:35 am    Θέμα δημοσίευσης:

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4684398&publDate=21/8/2008

Ο βούρκος της ντόπας

Το σοκαριστικό δεν είναι ότι δύο Ελληνες αθλητές του στίβου παραμονές της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες πιάστηκαν ντοπαρισμένοι. Ούτε ότι 11 αθλητές της Αρσης Βαρών τον περασμένο Απρίλη βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας. Το σοκαριστικό είναι η υποκρισία όλων όσοι κάνουν τις ανήξερες παρθένες λες και ανακάλυψαν τώρα το κύκλωμα του ντόπινγκ.

Επικεφαλής ομοσπονδιών, «αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παράγοντες του αθλητισμού. Ολες αυτές τις μέρες, μετά το λεγόμενο σκάνδαλο ντόπινγκ, έχουν εμφανιστεί με προκλητικό τρόπο και παριστάνουν πως δεν ξέρουν τι γίνεται στο σκοτεινό παρασκήνιο του σάπιου πρωταθλητισμού. Είναι οι ίδιοι που όχι μόνο έχουν τεράστια ευθύνη, αλλά έχουν οδηγήσει τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, στο δρόμο της ντόπας.

Είναι κοινό μυστικό ότι το ντόπινγκ αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο και στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι το κίνητρο για το ντόπινγκ δημιουργείται από το κύκλωμα που ελέγχει τον αθλητισμό ως εμπόρευμα. Από όσους βγάζουν κέρδη από αυτόν. Πολυεθνικές - χορηγοί των αθλητών που αυγατίζουν τα κέρδη τους όταν οι αθλητές τους παίρνουν το χρυσό. Πολυεθνικές - χορηγοί της ΔΟΕ που εκτιμούν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ότι αυξάνουν την κερδοφορία τους κατά 50% μέσω της προβολής τους στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και πολύ περισσότερο όταν οι διοργανώσεις έχουν παγκόσμια ρεκόρ. Πολυεθνικές που παρασκευάζουν και εμπορεύονται αναβολικές ουσίες που χρησιμοποιούν οι αθλητές και που ο ετήσιος τζίρος αγγίζει - σύμφωνα με επίσημα στοιχεία - τα 20 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή πάνω από 6 τρισεκατομμύρια δραχμές.

Η πραγματικότητα που διαμορφώνουν όλα τα παραπάνω δεδομένα, αντανακλάται και στον μη επαγγελματικό αθλητισμό ή στον πρωταθλητισμό. Στον ερασιτεχνικό, στο σχολικό, ακόμα και στον αθλητισμό της γειτονιάς. Η πραγματικότητά τους υπαγορεύει ότι για να μπορέσεις να κάνεις το κάτι παραπάνω, να ξεπεράσεις τα όρια που νομίζεις ότι έχεις, να εξελιχθείς αθλητικά και να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου, πρέπει να πάρεις το «μαγικό χάπι». Αυτό τείνει να αναχθεί σε κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο ότι:

* 1 στους 10 μαθητές γυμνασίου στις ΗΠΑ δηλώνουν πως έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
* 6 στους 10 αθλητές δηλώνουν πως θα έπαιρναν αναβολικά ακόμα κι αν ήξεραν ότι θα πεθάνουν στα 40 τους, προκειμένου να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
* Το πρώτο πράγμα που «πλασάρεται» ακόμα και σε ένα μικρό παιδί που θα μπει σε ένα κατάστημα με είδη εκγύμνασης ή ένα γυμναστήριο, είναι τα λεγόμενα «συμπληρώματα διατροφής». Που σε ποσοστό 30% περιέχουν στεροειδή αναβολικά, χωρίς βέβαια να υπάρχει η σχετική αναγραφή στην ετικέτα.

Η σαπίλα και η βρωμιά αυτού του κυκλώματος, δεν παίρνουν γιατρειά, όσο τον αθλητισμό εκμεταλλεύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Οσο το πραγματικό περιεχόμενο της φυσικής αγωγής, του αθλητισμού, του ελεύθερου χρόνου, έχει χαθεί στο λαβύρινθο της εμπορευματοποίησης και του υποκατάστατου. Το ζητούμενο για όλους τους αθλητές, τους προπονητές, τη νεολαία, είναι να διεκδικήσουν με την πάλη τους τα δικαιώματά τους στον αθλητισμό, να συγκρουστούν με την πολιτική των κερδών που αναπαράγει το ντόπινγκ και το βούρκο του αθλητισμού των χορηγών.


Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ
fiamou
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 12, 2008 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Αρκετά καλή κι ενδιαφέρουσα η πρόταση της Ολυμπιάδας να ποχωρήσουν οι Έλληνες αθλητές από τη ζωοπανήγυρη την οποία ονομάζουν κατ' ευφημισμόν "Ολυμπιακοί Αγώνες".
Έχετε όμως ιδέα τι θα τραβήξουν τα κατακαημένα τα παιδιά έτσι και κάνουν τέτοια αποκοτιά; Τι θα ακούσουν από τους αμερικανοτσολιάδες τύπου Συρίγος, και λοιπά παπαγαλάκια; Θα τους κατατάξουν στην ίδια συνομοταξία με τον λήσταρχο Νταβέλη επειδή τάχα μου και καλά "διέσυραν την Ελλάδα στο εξωτερικό" το μόνιμο τροπάρι όλων αυτών των γραικύλων και ραγιάδων οι οποίοι πιστεύουν ότι η πρώτη μας σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ πρέπει να είναι "τι θα πουν οι ξένοι" για την Ψωροκώσταινα!
Τον Κεντέρη και τη Θάνου τότε τους πούλησαν πρώτοι και καλύτεροι οι δικοί μας οι οποίοι τους πέυαξαν κυριολεκτικά στα λιοντάρια, το ίδιο κάνουν και με τους άλλους αθλητές και προπονητές. Όσον καιρό ο Ιακώβου έφερνε μετάλλια τον ανέβαζαν στα ουράνια, τώτα πού τον είδαν πού τον ξέρουν!!!
Δε θα ξεχάσω επίσης μια κουβέντα του γνωστού εκσυγχρονιστικού κατακαθιού Γιάννη Λοβέρδου όταν κάποιος κότησε να του αναφέρει την υπόθεση ενός Αμερικανού αθλητή των 200 μ. Αυτόν τον κάλεσαν για έλεγχο αλλά αυτός , κατά το κοινώς λεγόμενο τους "έγραψε" όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και βέβαια η περίφημη WANDA την έκανε γαργάρα. Ο Μεγάλος Εκσυγχρονιστής Λοβέρδος απάντησε στον έρημο πανελίστα που κότησε να κατηγορήσει τους Αμερικάνους οργισμένους.
[size=24]"Οι Αμερικάνοι δεν κάνουν τέτοια πράγματα!!!"

Όχι, βέβαια!!! Είναι πασίγνωστο άλλωστε ότι οι Αμερικανοί αθλητές τρέφοντας με ακρίδες και μέλι άγριο σαν τον Αι Γιάννη τον Πρόδρομο!!!
Και δε ξεχάσω όλους αυτούς τους τιμητές των πάντων που παρέλαυναν από τα παράθυρα και καθύβριζαν τον Κεντέρη και τη Θάνου σα να ήταν κατα συρροή δολοφόνοι και όταν η ΔΟΕ έκανε συμβιβασμό το βούλωσαν όλοι και σύρθηκαν πίσω στις τρύπες τους!
Κι επειδή πρέπει να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο μόνος τότε που κράτησε σωστή στάση ήταν ο ΤΡιανταφυλλόπουλος. Μπορεί να είναι ένας λακές τους συστήματος αλλά σ' αυτήν την περίπτωση φέρθηκε σωστά.
Πώς λοιπόν να κοτήσουν οι Έλληνες αθλητές να προβούν σε ένα τέτοιο διάβημα και να αποχωρήσουν; Όταν στην ίδια τους την πατρίδα θα τους κρεμάσουν ανάποδα;
[/size][/size]
Θάλεια Βεργή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 11, 2008 5:01 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Η ΜΝΗΜΗ όπου και να την αγγίξει πονάει, έλεγε ο Σεφέρης.


Πονάει και η δική μας μνήμη, όταν γαλαζοαίματοι (τα φαντάσματα του παρελθόντος), οι φασίστες (ο εφιάλτης της ιστορίας) και οι μιζαδόροι της ΔΟΕ (τα κόπρανα του συστήματος) έχουν αναγορευθεί σε κριτές και ρυθμιστές του Ολυμπιακού Ιδεώδους!

Θυμάστε αυτόν τον Αθάνατο Φρανκιστή, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ; Ήταν πιο ωμός (δηλαδή «ειλικρινής») από τους σημερινούς Αθάνατους. Δεν έκρυβε την απόλυτη επιρροή των πολυεθνικών στον αθλητισμό.

Βέβαια οι Ολυμπιακοί της Ατλάντας τον εξέθεσαν. Εκεί η αναισχυντία της εμπορευματοποίησης και της κερδοσκοπικής αδηφαγίας των πολυεθνικών έφθασε σε παράκρουση.

Και στην ανάθεση των Ολυμπιακών στην Αθήνα, εκτός των πολιτικών λόγων της ανάθεσης, υπήρξε και το «αζημίωτο»: Οι μιζαδόροι της ΔΟΕ έθεσαν ωμά και τότε τα χέρια πάνω στο τραπέζι της συναλλαγής. Για την ακρίβεια τα χέρια κάτω από το τραπέζι.

Με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας επιχειρήθηκε ένα «ξέπλυμα» στην κολυμπήθρα του «αρχαίου ελληνικού ιδεώδους». Επικάλυψαν τα αίσχη τους με τη μυθολογία του «Ολυμπιακού Ιδεώδους» και με τη νέα μυθολογία: Τη σταυροφορία κατά των αναβολικών.

Τα πρώτα θύματα ήταν οι Έλληνες: Κεντέρης και Θάνου: οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κολοσσών και των Αμερικανών!!!

Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει, αθλητής που να μην είναι ντοπαρισμένος και τους δύο Έλληνες κυνηγούσαν μέσα στο σπίτι τους. Τους «ξεπλύναμε» τους μιζαδόρους της ΔΟΕ, αλλά οι άνωθεν προσταγές απαιτούσαν και τον εξευτελισμό μας. Με την αγαστή συμπαράσταση και άλλων επαγγελματιών μιζαδόρων: Κάποιων λακέδων δημοσιογράφων.

Έκτοτε στο στόχαστρο των ποικίλων «Ολυμπιακών μαφιόζων» μπήκαν όλα τα «επιτεύγματα» του ελληνικού αθλητισμού, λες και η «ντόπα» άνθισε στην Ελλάδα και αποτελούσε το «προνόμιό» της. Οι Αθλητές της Ελλάδας έπρεπε να απαξιωθούν και διασυρθούν.
Το μήνυμα των μιζαδόρων της ΔΟΕ και των κολοσσών της «ντόπας», σαφές: Το «Ολυμπιακό Ιδεώδες» που γεννήθηκε στην Ελλάδα ποδοπατείται και χλευάζεται βαναύσως από τους Έλληνες αθλητές!!!

Δηλαδή ολοκληρωτικός εξευτελισμός μας.

Αυτά κατάφεραν οι μιζαδόροι της ΔΟΕ και οι Αμερικανοί. Όχι μόνο να επικαλύψουν τις δικές τους βρωμιές, αλλά και να μετακυλίσουν το «πρόβλημα» από τους ίδιους και τις πολυεθνικές της «ντόπας» στην «ψωροκώσταινα».

Άρχισαν, λοιπόν, τα κυνηγητά:

Τα πρώτα θύματα: Κεντέρης-Θάνου.
Μετά, η Άρση βαρών: πλήρης απαξίωσή της.
Ακόμα οι κολυμβητές μας. Πολλά που δεν μπορώ να θυμηθώ.
Το ίδιο γίνεται και τώρα στο Πεκίνο. Με πιο κραυγαλέα περίπτωση πάλι τη Θάνου, η οποία δεν κάθισε στα αυγά της και δεν φίλησε τις μπότες των «μαφιόζων»

Και οι μανδαρίνοι της Ελλάδας (αθλητικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι) όχι μόνο σιωπούν, αλλά και γλείφουν τους δυνάστες μαφιόζους: Αμερικανούς και ΔΟΕ.

Η Μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονάει…
Κατηγορώ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 5:48 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το "κατηγορώ" της Θάνου


"Ήταν η τελευταία πράξη μίας προαναγγελθείσας ειλημμένης απόφασης, μίας μεθοδευμένης προσπάθειας να μην αγωνιστώ, να μην διεκδικήσω και να μην κερδίσω άλλο ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου.

Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να με κάμψουν αγωνιστικά και ηθικά, να με κάνουν να υποκύψω στις πιέσεις να μη συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έπεσαν οι μάσκες και φτάσαμε σε αυτή την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση που προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια ισονομίας, ισότητας και δικαίου στον πολιτισμένο κόσμο.

Τέτοιες ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτικές και αποφάσεις είναι που προσβάλλουν το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες που γεννήθηκαν στην πατρίδα μου.

Αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στους στίβους αλλά και έξω από αυτούς με πείσμα και υπερηφάνεια, με τιμή και ελεύθερο πνεύμα και αυτό τουλάχιστον είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μου το στερήσουν τέτοιες ή παρόμοιες αποφάσεις παρωδία".
Ολυμπιάδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 2:56 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ζοφερό εως Οργουελικό το τοπίο, πλήρης ο εκφυλισμός.

Φταίτε και εσείς αγαπημένοι μου αθλητές. Εσείς που δε μιλήσατε το 2004 και ακόμα παραμένετε σιωπηλοί, σαν τους αμνούς στο σφαγείο του αφέντη που περιμένουν τη σειρά τους.

Το 2004 ανεχτήκατε το πογκρόμ Κεντέρη - Θάνου. Εκτός της Φανής δε μίλησε κανείς. Έπειτα 4 χρόνια ησυχία, λες και δεν υπήρχαν αθλητικά δρώμενα. Λες και το ντόπινγκ αφορά μόνο τους Ολυμπιακούς. Και ξάφνου, 4 χρόνια μετά, άρχισαν οι διωγμοί: Ομάδα άρσης βαρών. Δε μιλήσατε. Κολυμβητές. Δε μιλήσατε. Στίβος, εξακολουθείτε να σιωπάτε.

Όσο για τους σπόνσορες; Φαντάζουν γίγαντες στη Ελλαδιστάν, αλλά παραμένουν παγκόσμιοι νάνοι. Άλφα Τράπεζα πίστεως (Άλφα Μπάνκ). Σε άλλο πλανήτη, βγαίνει με ολοσέλιδες στις εφημερίδες διαφημίζοντας το καμάρι της, τον Γκούση. Κάποιος πρέπει να τους πεί ότι το μεγάλο αφεντικό έφαγε και τον Γκούση. Οπότε κυρία Άλφα Μπάνκ, καλή η μαγκιά σας στον Έλληνα κακομοίρη δανειολήπτη που του πίνετε το αίμα, αλλά έξω από το μαντρί, σκύβετε το κεφάλι στον αφέντη. Είστε ΜΗΔΕΝ.

Η ΔΟΕ με γελοίες αιτιάσεις αποκλείει την ΧΡΥΣΗ Ολυμπιονίκη Κατερίνα έπειτα από 30 μέρες "Γκουαντάναμο".
Καπηλευόμενη πραξικοπηματικά την "ανεξάρτητη" Ελληνική δικαιοσύνη. Η ΕΟΕ βεβαίως θα σκύψει το κεφάλι όπως κάνει πάντα.

Εσείς καλοί μου αθλητές, για πρώτη φορά στη ζωή σας έχετε την ευκαιρία να στεφθείτε Χρυσοί Ολυμπιονίκες στους πραγματικούς Ολυμπιακούς. Της ζωής, της κοινωνίας, της Υπερηφάνειας. Αποχωρήστε μαζικά από το Οργουελικό πανηγύρι της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και των πολυεθνικών. Αποχωρήστε με το κεφάλι ψηλά και αφήστε απελπιστικά μόνους το Νικολάου, τη Ντόρα, τον Κοκό και τις λοιπές περσόνες. Έκθετους στα αφεντικά τους.

www.olympia.gr

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 10:09 am    Θέμα δημοσίευσης:

Σύντροφε και φίλε «ρεπόρτερ».

Ορθότατες οι επισημάνσεις σου.


Θέλω, ωστόσο, να διευκρινίσω ότι ο «ΙΑΣΩΝ» που είχε γράψει στο ΡΕΣΑΛΤΟ και πράγματι έγραφε και στον «Ε.Κ.» εμφάνιζε εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις και το γραφτό του ήταν εντελώς διαφορετικό.

Μπορεί φυσικά να εμφανίζεται με ποικίλες μεταμφιέσεις!!!

Αλλά πιστεύω ότι αυτός ο «ΙΑΣΩΝ» που αναφέρεις είναι ακροδεξιό πρόσωπο που μάλλον προβακάρει την «περσόνα» του Παλαιού…

Εξάλλου και στο «Πολιτικό Καφενείο» εμφανίστηκε κάποιος «Ιάσωνας», με άλλο δείγμα και φιλοσοφία γραφής.

Σίγουρα υπάρχει κάτι το ύποπτο σε όλο αυτό το σκηνικό: Τα γνωστά προβοκατόρικα παιχνίδια των «ακροδεξιών» παρακρατικών. Μεταμφιέζονται και προβοκάρουν τα πάντα…
Ρεπόρτερ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 8:44 am    Θέμα δημοσίευσης:


Τα παρακρατικά παπαγαλάκια


Άρχισαν και τα «ακροδεξιά» παρακρατικά «παπαγαλάκια» τις αμερικανοτσολιάδικες προπαγανδιστικές διαστροφές τους.

Εδώ και 40-50 μέρες περίπου ξαναβγήκε στην «πιάτσα» η «περσόνα» μέλους της «Χρυσής Αυγής» που έγραφε παλιότερα και στον «Ελεύθερο κόσμο» και είχε εμφανιστεί και στο ΡΕΣΑΛΤΟ: «ΙΑΣΩΝ»!!!

Αυτή η περσόνα με έδρα τις «Θερμοπύλες» (μπλοκ Βορίδη-Ζαφειρόπουλου) άρχισε συστηματικά τις αντικομουνιστικές και αμερικανοτσολιάδικες υστερίες: Υστερίες που φιλοξενούσαν αφειδώς τα μαζικά, δημοσιογραφικά μπλοκ!!!

Όπως και το τελευταίο αμερικανοτσολιάδικο κείμενο του διαβόητου ΙΑΣΩΝΑ εναντίον της Ρωσίας που «ποδοπάτησε» την «Ολυμπιακή εκεχειρία»!!!

Βλέπετε ό,τι γράφεται διακριτικά υπέρ των Αμερικανών τα φιλοξενούν τα «ελεύθερα» δημοσιογραφικά μπλοκ.

Το παραπάνω κείμενο του Θύμιου τους έχει σταλεί: Να δούμε θα το δημοσιεύσουν; Του ΙΑΣΩΝΑ της «Χρυσής Αυγής» ποζάρει ήδη…

Τι αποκρύβουν οι αμερικανοτσολιάδες: ακροδεξιοί παρακρατικοί (τύπου ΙΑΣΩΝΑ) και «αριστερούληδες»; Τέτοια ομοφωνία των άκρων!!!

Το πλέον ουσιαστικό που αποκρύβεται είναι ότι η Τυφλίδα αποτελεί προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Πριν ένα μήνα ήταν εκεί η Κοντολίζα Ράις.

Από τα τέλη Ιουλίου γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις, στηριγμένες στις πλάτες των ΗΠΑ, δηλαδή η επίθεση της Γεωργίας κατά της Οσετίας ήταν προσχεδιασμένη.

Το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι Αμερικανοί, επιδιώκουν, μέσω του προτεκτοράτο τους να πετύχουν τον έλεγχο όλης της χώρας. Έτσι θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Ουκρανία.

Αντικειμενικά, λοιπόν, η ένταξη στο ΝΑΤΟ προβοκάρισε την επιθετική γραμμή της Τιφλίδας.

Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία, είναι δύο περιοχές της Γεωργίας, που μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, από το 1992, έχουν κηρύξει την «ανεξαρτησία» τους, με τα όπλα, διώχνοντας τους Γεωργιανούς, και αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το θέμα της ένταξής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των πολιτών στη Νότια Οσετία και στην Αμπχαζία έχει ήδη πάρει τη ρωσική υπηκοότητα.

Οι περιοχές της Κασπίας και του Καυκάσου είναι πλούσιες σε πρώτες ύλες κι ενεργειακούς πόρους, αλλά και τόποι περάσματος αγωγών. Είναι το «ψητό», που η «μυρωδιά» τραβά τα «λιοντάρια», τους «λύκους» και τις «ύαινες» του ιμπεριαλισμού, που θέλουν να το κατασπαράξουν.

Μετά την απόσχιση του Κόσσοβου προωθούνται οι πολεμικές στρατηγικές των ΗΠΑ εντατικά και στις περιοχές του Καυκάσου.

ΟΛΑ αυτά τα αποκρύβουν οι αμερικανοτσιλιάδες και τα φασιστάκια τύπου ΙΑΣΩΝΑ!!!

Αποκρύβουν, στο όνομα της ύπουλης και υποκριτικής καταπάτησης της «Ολυμπιακής εκεχειρίας» όλους τους σχεδιασμούς των Αμερικανών.

Αποκρύβουν ακόμα και το γεγονός ότι η είναι η ΓΕΩΡΓΙΑ με «εντολή» των ΗΠΑ που ξεκίνησε την επίθεση εναντίον της Οσετίας σπέρνοντας το θάνατο σε αμάχους και Ρώσους στρατιώτες.

Επιτίθενται όλοι αυτοί σε αυτούς που δέχτηκαν την επίθεση και αντεπιτεθήκαν και κυρίως στη ΡΩΣΙΑ, το μεγάλο αντίπαλο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Άξιος ο μισθός τους. Ο ρόλος τους γνωστός, καθώς γνωστοί είναι και οι παρακρατικοί ακροδεξιοί τύπου ΙΑΣΩΝΑ…

Αλλά και τόση πρεμούρα μερικών να αναδημοσιεύουν τα κείμενα όλων αυτών…
Θύμιος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 9:18 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ολυμπιακές προβοκάτσιες

Άρχισαν τα «παπαγαλάκια» τις γλυκερές ηθικολογικές κραυγές:

«Η Ρωσία και Γεωργία καταπατούν την Ολυμπιακή εκεχειρία. Αρχίζουν πόλεμο ανήμερα έναρξης των Ολυμπιακών»!!!

Τι ανυπόφορη και δόλια υποκρισία. Όλοι οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι καταφεύγουν σε τέτοια τεχνάσματα δολιότητας για να συγκαλύψουν και τα πραγματικά γεγονότα και την ουσία των πραγμάτων.

Ας τα δούμε συνοπτικά:

Πρώτον. Για ποια «Ολυμπιακή εκεχειρία» ή «Ολυμπιακά ιδεώδη» μιλάνε όλοι αυτοί που το παίζουν «αμερόληπτοι» και «ηθικά αγανακτισμένοι; Κάνουν ότι δεν βλέπουν:

α). Ότι η ίδια η φύση και λειτουργία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένας ανηλεής και βρώμικος πόλεμος: Πόλεμος βιομηχανιών, πόλεμος «ντόπας», πόλεμος πολιτικών σκοπιμοτήτων, πόλεμος ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας, πόλεμος φατριών της ΔΟΕ και πολλά άλλα…

β). Ότι από την πρώτη στιγμή έχει αρχίσει ο προβοκατόρικος πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας με πρόσχημα το Θιβέτ.

γ). Ότι μέσα σε όλη αυτή τη διάρκεια του «προ-Ολυμπιακού χρόνου», αλλά και στον παρόντα χρόνο έχει κηρυχθεί πόλεμος κατά μερίδων αθλητών που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών κολοσσών των ΗΠΑ και εναντίον χωρών, όπως η Ελλάδα, με το υποκριτικό πρόσχημα του ντοπαρίσματος.
Οι πλανητικοί ηγεμόνες της «ντόπας» με τους προβοκατόρικους μηχανισμούς τους και οι «μαφιόζοι» της ΔΟΕ κηρύσσουν πολεμικές «σταυροφορίες» κατά της «ντόπας» με θύματα τους στόχους των υπερεθνικών και των ΗΠΑ.
Οι εγχώριοι «λακέδες» και τα πολύχρωμα «παπαγαλάκια» σκούζουν με ηθικολογικά αναθέματα πάνω στα «πλήκτρα» της ιμπεριαλιστικής και μαφιόζικης Ολυμπιακής «σταυροφορίας»: Καρατομούν τα θύματα και όχι τους θύτες και τους παραγωγούς της «ντόπας»!!!

Δεύτερον. Μιλάνε για «Ολυμπιακή εκεχειρία», αλλά για τους εμπρηστές που μας καίνε δεν βγάζουν άχνα. Τα αφεντικά των εμπρηστών, που δεκαετίες τα συγκαλύπτουν, είναι τα ίδια που συμμετέχουν στις ταυρομαχίες των Ολυμπιακών. Αυτά τα αφεντικά δεν τα πιάνει η «εκεχειρία»; Αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί που καίνε την Ελλάδα πάνω από 36 χρόνια μένουν ΠΑΝΤΕΛΩΣ στο απυρόβλητο. Οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι ούτε καν διερωτώνται πώς αυτοί οι μακάβριοι, τρομοκρατικοί μηχανισμοί «σίγησαν», έκαναν δηλαδή «εκεχειρία, σε δύο μόνο περιπτώσεις: Όταν ήταν να δώσουν στο Σημίτη τους Ολυμπικαούς Αγώνες και το 2004 που γινόντουσαν οι Ολυμπιακοί!!!

Τρίτον. Τώρα που η Γεωργία καθαρά υποκινούμενη από τις ΗΠΑ (αυτό το αντιλαμβάνονται και τα μωρά) επιτίθεται και δολοφονεί αμάχους και Ρώσους δεν καταπάτησε αυτή την «εκεχειρία», αλλά και οι Ρώσοι!!!

Ξαναβρίσκουμε εδώ το δόλιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων».
Για να συγκαλύψουμε την ΟΥΣΙΑ, δηλαδή την κακουργηματική προβοκάτσια των ΗΠΑ που υλοποιήθηκε μέσω της Γεωργίας, μοιράζουμε τις ευθύνες ανάμεσα στη Γεωργία που επιτέθηκε και στην Ρωσία που αντέδρασε στην επίθεση. Τι θα ήθελαν, δηλαδή, όλοι αυτοί οι δόλιοι ηθικολόγοι. Να δέχεται επίθεση η Ρωσία και αυτή να λέει: «Τώρα, θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο να χτυπήσετε γιατί έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες και θα καταπατηθεί η εκεχειρία!!!

Αντί να ξεσκεπαστεί και να καταγγελθεί η προβοκατόρικη, τρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ που υλοποιείται μέσω του προτεκτοράτο της (Γεωργία), συγκαλύπτονται τα πάντα και σχίζουν τα ιμάτιά τους οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι (μίσθαρνα όργανα ή ηλίθιοι δημοσιοκάφροι) για τη «καταπάτηση της εκεχειρίας» από Γεωργία και Ρωσία.

Οι τρομοκράτες της υφηλίου και οι γκάνγκστερ του πλανήτη μένουν στο απυρόβλητο, μέσω αυτού του ύπουλου σοφίσματος των «ίσων αποστάσεων».


Για άλλη μια φορά: ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…


Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 11:55 am    Θέμα δημοσίευσης:

Από παράλειψη δεν είχε εγκριθεί το κείμενο της
"Ολυμπιάδας".
Γράψαμε γι' αυτό χωρίς να υπάρχει στους αναγνώστες!!!

Η "Τάξη" αποκαταστάθηκε...
Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες...
Καχύποπτος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 9:04 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΟΙ μαφιόζοι της ΔΟΕ


Τα παρακάτω λόγια της «ολυμπιάδας» αποτελούν το μίτο της Αριάδνης, για να ερμηνεύσουμε τη διατεταγμένη επίθεση κατά ορισμένων αθλητών και ιδιαίτερα των Ελλήνων:

«Αίσχος και μαζική δολιοφθορά! Ξεκληρίστηκαν επιλεκτικά τα μέλη της Ελληνικής και όχι μόνο Ολυμπιακής ομάδας. Χρυσοί και άλλοι Ολυμπιονίκες πολλών εθνικοτήτων που είχαν ένα μόνο κοινό χαρακτηριστικό: ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ!»

Πώς ερμηνεύεται π.χ η σχεδιασμένη εξόντωση του Κεντέρη και της Θάνου; Θα θυμάστε ότι οι Αμερικανοί αθλητές τότε απειλούσαν με αποχώρηση αν περάσουν από ντόπικ!!!

Πώς ερμηνεύεται ο συστηματικός διασυρμός ης Θάνου και οι πολλαπλές κλήσεις για «εξετάσεις»;

Πώς ερμηνεύεται ο ολοκληρωτικός σχεδόν διασυρμός και αφανισμός της άρσης βαρών;

Πώς ερμηνεύονται όλα αυτά που προκύπτουν εναντίον των Ελλήνων αθλητών σταθερά και ενορχηστρωμένα;

Θα προσθέσω στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών και τους «πολυεθνικούς σπόνσορες» και την πολιτική διάσταση:

Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού: Από τον αθλητισμό μέχρι τους σχεδιασμένους εμπρησμούς. Από το ζήτημα των Σκοπίων μέχρι την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που επιδιώκεται για τον ολοκληρωτικό έλεγχό του: Ζητήματα που έχουν αναλυθεί διεξοδικά εδώ μέσα.

Ο διασυρμός και η εξόντωση των Ελλήνων αθλητών είναι μία από τις συνιστώσες αυτών των τρομοκρατικών και εκβιαστικών πρακτικών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μέσω των μαφιόζικων κυκλωμάτων της ΔΟΕ και των ποικίλων δημοσιογράφων αρουραίων που ελέγχουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΟΕ και ο Αθλητισμός σήμερα είναι ένας μαφιόζικος οργανισμός των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας και γύρω από αυτών υπάρχει ένα μεγάλο παρασιτικό μαφιόζικο στρώμα δημοσιογράφων και ποικίλων τρωκτικών…
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 8:35 am    Θέμα δημοσίευσης:

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4674519&publDate=9/8/2008


Οι αγώνες των συμφερόντων


Μπορεί η χτεσινή τελετή έναρξης των Κινέζων για τους φετινούς 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες να ήταν εντυπωσιακή και φαντασμαγορική, ωστόσο τα χιλιάδες πυροτεχνήματα και φώτα που άναψαν στη «Φωλιά του πουλιού» δεν είναι ικανά να κρύψουν το... νέφος που συνοδεύει και τη φετινή διοργάνωση. Ενα «νέφος» που έχει να κάνει με τα γνωστά θέματα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, τη χρήση αναβολικών και τον πόλεμο συμφερόντων που υπάρχει στα παρασκήνια κάθε τέτοιου είδους διοργάνωσης. Κάθε αθλητική συνάντηση έχει μεταβληθεί όχι μόνο σε μια κερδοφόρα επιχείρηση των πολυεθνικών που λυμαίνονται το χώρο, αλλά αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου κάποιοι να την εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους σκοπούς. Και όσο και εάν οι αρμόδιοι του παγκόσμιου αθλητισμού προσπαθούν να βρουν άλλοθι στις αναφορές τους (που δεν έλειψαν φυσικά και φέτος) περί «Ολυμπιακού ιδεώδους» και «πνεύματος» η πραγματικότητα θα είναι αυτή που αμείλικτα θα τους διαψεύδει.

Αυτή η πραγματικότητα που θέλει το «Ολυμπιακό ιδεώδες» να έχει μπει πλέον στο κοστολόγιο των χορηγών και η αξία του να είναι όσα και τα χρήματα της χορηγίας ή τα αντίστοιχα κέρδη που θα αποφέρει στην εκάστοτε πολυεθνική η επένδυση αυτή. Που βρίσκει το «αρχαίο πνεύμα»... ζαλισμένο από τις αναβολικές ουσίες, οι οποίες έχουν γίνει συνώνυμο του υψηλού αθλητισμού. Που θέλει ακόμα και ένα από τα άλλοθί τους, όπως το σύστημα αντι-ντόπινγκ, να λειτουργεί πάντα εκ των υστέρων ανακαλύπτοντας τους ενόχους, αφού όμως πρώτα για αρκετά χρόνια έχει γίνει η δουλειά για κάποιους και μάλιστα με το παραπάνω. Που έχει ως επίτιμους καλεσμένους, οι οποίοι χειροκροτούν τις αναφορές στην «Αδελφοσύνη των Λαών», τους ίδιους που δίνουν εντολές να σφαγιαστούν παιδιά και άμαχοι προκειμένου να επιβληθούν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Ο σημερινός αθλητισμός - εμπόριο, ο αθλητισμός της ντόπας, ο αθλητισμός της εκμετάλλευσης το σίγουρο είναι ότι δεν είναι αθλητισμός. Επίκεντρό του δεν έχει την αναβάθμιση του ανθρώπου που μέσα από την αγωγή και την προσπάθεια θα βελτιώσει τις ικανότητές του, αλλά αντίθετα εκείνο που μετράει είναι το πώς τα πάντα θα είναι «έτοιμα και γρήγορα» ανεξαρτήτως τρόπου. Κάτι σαν το έτοιμο φαγητό δηλαδή... Στόχος είναι να δοθεί η παράσταση με τον πλέον πειστικό τρόπο να έρθει η επιτυχία και μετά τα κέρδη...

Το οικοδόμημα του παγκόσμιου αθλητισμού σήμερα, όπου κυριαρχεί η διαφθορά και τα συμφέροντα, σαπίζει όπως σαπίζει και το σύστημα του καπιταλισμού, το οποίο γέννησε και συντήρησε αυτού τους είδους τον αθλητισμό. Τα πλοκάμια των σκοτεινών διασυνδέσεών του είναι πλέον πιο εμφανή από ποτέ... Και δυστυχώς για όλους αυτούς που προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό, η εικόνα ενός διαφορετικού σοσιαλιστικού κόσμου, που παρήγαγε έναν πραγματικό αθλητισμό, με αντικείμενο τον ίδιο τον άνθρωπο και τη βελτίωση των δυνατοτήτων του, θα είναι το «φάντασμα» που θα τους κυνηγάει...


Μπ. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group