Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2008 8:02 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το άφησα για να θαυμάστε το είδος των "επιχειρημάτων"!!!
Τόσα και τόσα έχουμε γράψει και τη "συγκεκριμένη" εναλλακτική πρόταση έχουμε αναλύσει, αλλά ο(η) δεν έχει αντιληφθεί τίποτα. Η βελόνα του μυαλού του είναι κολλημένη.
Αλλά αφού θέλει να κάνει "κριτική" (αμφιβάλω αν μπορεί να αρθρώσει άλλο λόγο) γαιτί δεν μας λέει τη δική του εναλλακτική πρόταση. Εκεί θα γελάσουν και οι κότες.
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2008 7:37 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΜΟΥΡΑΛΩΦ έγραψε:
βρικολακιάζει το ακροδεξιό οπλοστάσιο

Άνοιξε, ή μάλλον «βρικολάκιασε,
το παρωχημένο ακροδεξιό, ψυχροπολεμικό οπλοστάσιο. Πολλοί αρχίζουν να ξερνούν τα υστερικά, αντικομουνιστικά τους παραληρήματα. Καιρός ήταν για να έρθουν στον αφρό τα κόπρανά τους και η πατριωτική υποκρισία τους (πατριδοκαπηλία).
Στόχος όλων αυτών των μεταμφιεσμένων προπαγανδιστών είναι το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, και γενικά όλη η αγωνιστική παράδοση των λαϊκών αγώνων και σοσιαλιστικών κινημάτων.

Ανατρέχουν και στο Γεώργιο Παπανδρέου για να κτυπήσουν την Αριστερά!!!
Ξεθάβουν και τον Στίνα για να συκοφαντήσουν το ΕΑΜ!!!
Ό,τι βρουν το βγάζουν!!!
Οι άμηροι, ούτε γνωρίζουν την ιστορία του καθενός, ούτε φροντίζουν να μάθουν τις θέσεις τους. Το να χρησιμοποιείς το Στίνα εναντίον του ΕΑΜ είναι σαν να δέχεσαι τις θέσεις του Στίνα. Βρε Φωστήρες ξέρετε τι έλεγε ο Στίνας; Να καταθέσουμε τα όπλα και να μην πολεμήσουν τους Γερμανούς κατακτητές γιατί είναι ταξικά αδέλφια μας. Προφανώς αυτό θέλανε και οι δωσίλογοι προγονοί σας και αυτοί «υπερπατριώτες», όπως όλοι οι ταγματασφαλίτες!!!
Γνωρίζετε, τέλος, τι έχει σούρει ο Παντελής Πουλιόπολος στον «εκλεκτό» σας, «τροτσκιστή» Στίνα;;;

Φροντίστε πρώτα να μάθετε λίγο την ιστορία του αριστερού κινήματος και μην τρέφεστε από τα αντικομουνιστικά αρχεία των προπαγανδιστικών μηχανισμών του καθεστώτος.

Είστε, όμως και καταδικασμένοι. Αν βγείτε να τα πείτε αυτά στην ελληνική κοινωνία θα σας πάρουν με τις λεμονόκουπες.
Και αυτό το γνωρίζετε, γι’ αυτό φοράτε, πολλοί, αριστερές μάσκες και σύμβολα.
Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν συγκρατιούνται. Πίστεψαν, μέσα στην «ακροδεξιά» τους «έπαρση» ότι ήρθε ο καιρός να πάρουν «εκδίκηση» και να βγουν από το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Η ιστορία έχει αποφανθεί τελεσίδικα για τα καπιταλιστικά απόβλητα της φασιστικής βαρβαρότητας.

Εξάλλου το σύστημα, σήμερα, έχει καλύτερους δωσίλογος από σας: Τη νεοταξική «αριστερά». Βλέπετε ότι η Νέα Τάξη είναι πιο διορατική και γνωρίζει την κοινωνική δυναμική της Αριστεράς. Μόνο με τη διάβρωσή της μπορεί να πετύχει κάτι και όχι με τα πολιτικά απόβλητα του συστήματός της…



ΤΟ ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ;
ΩΡΑΙΟ ΑΣΤΕΙΟ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΧΤΙΚΗ ΕΧΕΙΣ;
Η ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΕΣ;
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΟΝ 9/07;
ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.
ΠΕΙΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ.
ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ''ΣΑΠΙΑ''.
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 6:45 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Πολύ ορθά το θέτεις!!!
Πράγματι δεν είναι τυχαία, ούτε "αθώα" η "πρωτοβουλία" αυτή της ΚΝΕ, και μάλιστα σε αυτήν την πολιτική συγκυρία.
Ακόμα και αν το πιστεύεις, πρέπει να είσαι πολιτικά ανεγκέφαλος, χωρίς αιτία και αφορμή, έτσι στα ξαφνινά, την ώρα που βράζει το "Σκοπιανό" να προβείς σε αυτή την πρωτοβουλία!!!!
Και επειδή πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρχει τόση πολιτική βλακεία η "πρωτοβουλία" δεν είναι "τυχαίο" λάθος.
Μπρακούλιας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 3:03 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Πολύ ωραία το θέτεις Θάλεια!
Όντως, στην ΕΣΣΔ και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ο καπιταλισμός επιδίωξε τότε και πέτυχε κοινωνικές αλλαγές μέσω της ανατροπής του πολιτικού καθεστώτος.
Σήμερα ο καπιταλισμός επιδιώκει να περάσει σαρωτικές κοινωνικές αλλαγές -την Καπιταλιστική Αναδιάρθρωση όπως ορθά την αναφέρει τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς- νεοφιλελεύθερης έμπνευσης διεθνώς, ακόμη και σε παλαιόθεν καπιταλιστικές χώρες, όπως η δική μας: επιδιώκουν το γκρέμισμα και της τελευταίας υποψίας κοινωνικού κράτους.

Γι'αυτό οι μέντορες του νεοφιλελευθερισμού, παπαγαλίζουν πως στην Ελλάδα, έχουμε "πολύ κράτος" και "αριστερή, κρατικιστική οικονομία": επειδή νοιώθουν αρκετά ισχυροί ώστε να αποδεσμευθούν από τα κρατικιστικά οικονομικά δεσμά των παλιών πελατειακών κομματικών σχέσεων και έτοιμοι ώστε να επιχειρήσουν το πισωγύρισμα των εργασιακών σχέσεων στον 19ο αιώνα.

Το ερώτημα είναι το εξής: μέσα στην αναμπουμπούλα της ενδοκαπιταλιστικής διχογνωμίας για το "επόμενο βήμα", την δομική κρίση του καπιταλισμού λόγω της αυτοκαταστροφικής νεοφιλελεύθερης λογικής, την εξάρθρωση του κομματικού κατεστημένου λόγω της νομοτελειακής παρακμής του, μπορεί να ξεπηδήσει ΤΩΡΑ ένα λαικό κίνημα πολιτικής και κοινωνικής ανατροπής;;;

Όλοι συμφωνούμε "ναι" και κοιτάζουμε προς το ΚΚΕ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ!
Δεν είναι λοιπόν "άστοχη" ενέργεια η μακακία της ΚΝΕ για το "ΚΚ Μακεδονίας".
Είναι προβοκατόρικη ενέργεια και προσχεδιασμένη για το ΚΚΕ πολιτική αυτοκτονία.
Σαν να λέμε πως κάποιος αυτοκτόνησε πυροβολώντας στον κρόταφό του τρεις (!) φορές!
ΘΑΛΕΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 2:18 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Συμφωνώ γενικά.
Υπάρχει, όμως, μια σημαντική διαφορά.
Στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες του "υπαρκτού" επικρατούσε, έστω μπασταρδεμένο, άλλο κοινωνικό καθεστώς.
Συνεπώς, εκεί έπρεπε να ανατραπεί και το κοινωνικό, όχι μόνο το πολιτικό καθεστώς: και αυτό για τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό αποτελούσε ζήτημα στρατηγικής προτεραιότητας.
Εδώ η "αλλαγή" που επιδιώκεται είναι πάνω στο ίδιο κοινωνικό έδαφος: Το καπιταλιστικό.Εδώ επιδιώκονται "πολιτικές ανατροπές" αναπαλαίωσης της σήψης, κατασκευή κομμάτων "προτεκτοράτων" που να προωθούν και πιο αποτελεσματικά τα πλανητικά σχέδια κατάτμησης του ελληνικού έθνους.
Το "εγχείρημα" γίνεται πολύ πιο δύσκολο, ακριβώς γιατί η σαπίλα δεν περιορίζεται μόνο στους πολιτικούς υπηρέτες, αλλά και στα οικονομικά κέντρα των αποφάσεων που "τρώγονται" μεταξύ τους για το ποιο θα έχει το πάνω χέρι, κ.λπ., κ.λπ...
Μπρακούλιας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 12:56 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Αγαπητή Θάλεια, έχεις δίκιο που λες ότι "αυτά τα καθεστώτα αν δεν κατέρρεαν από τις δικές τους εσωτερικές αντιφάσεις κανένας ιμπεριαλισμός δεν θα μπορούσε να προωθήσει οτιδήποτε" και πως "αυτά τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση αξιοποίησε ο ιμπεριαλισμός για να προωθήσει τα συμφέροντα του, με τη γνωστή συνταγή του «διαίρει και βασίλευε» και να δημιουργήσει μαφιόζικα προτεκτοράτα με την υποκίνηση και το «ξύσιμο» των καταπιεσμένων (από το σταλινισμό) εθνοτήτων. Με την αναμόχλευση υπαρκτών ή κατασκευασμένων εθνικιστικών παθών".

Πρέπει όμως να επισημάνουμε πως στη Γιουγκοσλαβία -όπως και στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τσεχοσλοβακία κτλ. (στην Πολωνία "καθάριζε" ο Βοιτίλα) οι καπιταλιστές -ευρωπαίοι και αμερικανοί- είχαν έτοιμη τη λύση για την "επόμενη μέρα", είχαν ετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση, έχοντας συνεννοηθεί με μία μερίδα της νομενκλατούρας ή εκκολάπτοντας νέα, καθαρόαιμη καπισταλιστική ελίτ.

Αντίθετα, στη χώρα μας, σήμερα, το αστικό καθεστώς συγκλονίζεται μεν από τις εσωτερικές αντιφάσεις του, τη σαπίλα και τη διαφθορά του, επιβιώνει όμως επειδή δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση να το ανατρέψει και επειδή οι αμερικανοί δεν έχουν βρει ακόμη τη σωστή συνταγή αναπαλαίωσης ή αντικατάστασής του.
Διονύσης Γ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 12:48 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το περίεργο θα ήταν να μην σύχναζαν αμερικανοί διπλωμάτες στη μεθόριο, εκεί όπου πάντα κατασκευάζουν μειονότητες.
Αυτό θα ήταν ανησυχητικό, γιατί τουλάχιστον τώρα τους βλέπουμε και ξέρουμε τί κάνουν και που το κάνουν.
Το κακό είναι πως δεν ξέρουμε τι μαγειρεύουν εδώ στην πρωτεύουσα στο όνομα της δημοκρατίας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του λόγου, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και άλλων απατηλών που πάντα οδήγησαν τους λαούς στο μακελειό...
Misha
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 12:31 pm    Θέμα δημοσίευσης:

οι αμερικάνοι διέλυσαν την Γιουγκοσλαυία,απομόνωσαν την Σερβία από την εξοδο της στη θάλασσα,δημιουργωντας «κρατη» των 500000 ανθρωπων για να τα ελέγχουν ευκολότερα.

τωρα οι ντερβισηδες του Φαρ Ουεστ μάς ετοιμάζουν νέα χουνέρια ,οπως φαινεται, καθως ο αμερικάνος πρόξενος στην Θεσσαλονική ξημεροβραδιαζεται στα ελληνοσκοπιανά συνορα,μιλώντας με τους ιθυνοντες του «Ουράνιου Τοξου».

http://www.protothema.gr/content.php?id=10783

όποιος λοιπόν προσποιειται ότι δεν τα βλέπει αυτά και είτε ξαναζεσταινει μουχλιασμένες θεωρίες περί «παμμακεδονισμού» ,είτε θεωρεί το ζήτημα του ονόματος χωρις σημασία ,ριχνει νερό στο μύλο των εθνικιστικών συγκρουσεων που προωθουν οι ΗΠΑ.
ΘΑΛΕΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 8:36 am    Θέμα δημοσίευσης:

Φίλε «Επισκέπτη»
Ασφαλώς και το πρόβλημα είναι σύνθετο και αλληλένδετο με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Φυσικά δεν είναι δυνατό σε κάθε συγκεκριμένη τοποθέτηση να τα ανακατεύουμε όλα.
Και είναι βέβαιο ότι αυτά τα καθεστώτα αν δεν κατέρρεαν από τις δικές τους εσωτερικές αντιφάσεις κανένας ιμπεριαλισμός δεν θα μπορούσε να προωθήσει οτιδήποτε.
Ήδη οι μαρξιστές το έχουν αναλύσει, δεκαετίες τώρα, τις αντιφάσεις του σταλινισμού και είχαν προβλέψει πολλά.
Αυτά τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση αξιοποίησε ο ιμπεριαλισμός για να προωθήσει τα συμφέροντα του, με τη γνωστή συνταγή του «διαίρει και βασίλευε» και να δημιουργήσει μαφιόζικα προτεκτοράτα με την υποκίνηση και το «ξύσιμο» των καταπιεσμένων (από το σταλινισμό) εθνοτήτων. Με την αναμόχλευση υπαρκτών ή κατασκευασμένων εθνικιστικών παθών.
Και αυτό είναι το ουσιώδες ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που συζητάμε εδώ.
ΑΥΤΟ τον εφιάλτη ζούμε σήμερα: Τη νεοταξικη διάλυση των ιστορικών εθνών, την πολτοποίηση των πάντων και τον αλληλοσπαραγμό των λαών.
Δεν μπορεί ΚΑΜΙΑ εθνότητα σήμερα να απελευθερωθεί μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης!!!
Απλώς χρησιμοποιείται για την επιβολή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Βεβαιότατα πρέπει να μελετηθούν και οι συνθήκες αυτών των καθεστώτων που οδήγησαν στην κατάρρευσή τους. Χωρίς μια τέτοια πολιτική και ιστορική μελέτη δεν μπορούμε να διδαχτούμε από την ιστορία, ούτε να εξηγήσουμε τα δραματικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.
Αυτό όμως είναι άλλο θέμα συζήτησης ΣΟΒΑΡΗΣ.
Υπάρχει και πλούσιο ιστορικό υλικό για το σταλινισμό. Και το ΡΕΣΑΛΤΟ έχει γράψει πολλά πάνω σε όλα αυτά και στο πού βαδίζει η σημερνή Ρωσία.
Αλλά με το να μένουμε στενά στα εγκλήματα του σταλινισμού και το χειρότερο να τυφλωνόμαστε από αυτά τα εγκλήματα και να μην διακρίνουμε το σημερινό καπιταλιστικό εφιάλτη ισοδυναμεί με αθώωση του ιμπεριαλισμού.
Το αντισταλινικό μένος δεν μπορεί να οδηγεί στον αντικομουνισμό. Ούτε στο να υποστηρίζουμε το ΝΑΤΟ για να γκρεμιστεί ο «σφαγέας» Μιλόσεβιτς!!! Το ζήσαμε κι αυτό μέσα στην «αριστερά»!!!
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 4:19 am    Θέμα δημοσίευσης:

Αυτοι που στησαν το μακεδονικο κατα την διαρκεια της Γ΄ΔΙΕΘΝΟΥς ,μιλουσαν για ενα αυτονομο καρατος ελληνων σερβων βουλγαρων και των τουρκων κατοικων της μακεδονιας.
Απο κει, φτασαμε σημερα στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ και εχουμε δρομο ακομα. Σωβινισμος και σταλινισμος πανε μαζι!
Μπρακούλιας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 11:50 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Επισκέπτη, εσκεμμένα ή ακούσια σου διαφεύγουν ορισμένα ΒΑΣΙΚΑ πράγματα.
Η δημιουργία της "Μακεδονίας" από τους Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές δεν έγινε κατόπιν έξωθεν εντολών.
Έγινε κατόπιν ειλημμένης απόφασης του κροάτη (?) Τίτο να "κοντύνει" τη Σερβία: δήθεν, η καταπολέμηση των εθνικισμών των λαών (και πάνω απ'όλα του σερβικού) που θα συγκροτούσαν τη Σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία, ήταν απαραίτητη για την επιβίωσή της.
Έτσι, ενώ ο σερβικός μεγαλοιδεατισμός ήταν μέχρι το 1941 η συγκολλητική ουσία του βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, μετά το 1945 αναγοεύθηκε στο μεγαλύτερο εσωτερικό κίνδυνο για την Τιτοική Γιουγκοσλαβία.
Η δημιουργία της "Μακεδονίας" ήταν ΕΝΑ μόνο από τα πολλά μέτρα που έλαβε ο Τίτο για να μικρύνει την ισχύ του σερβικού έθνους και να "μπαλανσάρει" περισσότερο τους εσωτερικούς εθνοτικούς συσχετισμούς εντός της Ομ.Σοσ.Γιουγκοσλαβίας.
Ουσιαστικά, το μόνο που έκανε στη Βαρντάρσκα Μπανοβίνα (όπως ονομαζόταν τότε) ήταν να αναγορεύσει σε ξεχωριστό έθνος τους ανάκατους σερβοβουλγαρικούς πληθυσμούς που μιλούσαν ένα μεικτό σλαβικό ιδίωμα το οποίο αφ'ενός τους ξεχώριζε από Σέρβους και Βουλγάρους, αφ'ετέρου έδινε σε αμφότερους το δικαίωμα να τους διεκδικούν ως "κάτι διαφορετικό από τον εχθρό"!

Θα θυμίσω λοιπόν και κάποια άλλα μέτρα του Τίτο εναντίον των Σέρβων για να καταλάβουμε το γενικότερο πλαίσιο δημιουργίας της "Μακεδονίας":

1.Αναγνώριση της Βοσνιακής Μουσουλμανικής Εθνότητας (!!!) Ως τότε τους βοσνιομουσουλμάνους διεκδικούσαν κυρίως οι Σέρβοι (αλλά και οι Κροάτες) ως εξισλαμισθέντες Σλάβους, έκτοτε έγιναν κάτι άλλο.
2.Αναγνώριση της Μαυροβουνιακής εθνότητας! Σαν να λέμε ότι οι Κύπριοι έγιναν ένα ξεχωριστό έθνος και μιλάνε "κυπριακά" και όχι ελληνικά!
3.Επέτρεψε τον αποικισμό του Κοσόβου με αλβανούς από την κυρίως Αλβανία (στο διάστημα που προσπαθούσε να ξελογιάσει τον Ενβέρ Χότζα ώστε η Αλβανία να ενταχθεί στη Γιουγκοσλαβία ως ομοσπονδιακή δημοκρατία)
4.Απαγόρευσε την επιστροφή των Σέρβων προσφύγων στο Κόσοβο, οι οποίοι είχαν φύγει μετά τις εθνοκαθάρσεις που υπέστησαν από τους τοπικούς αλβανούς φασίστες επί γερμανοιταλικής κατοχής, ανατρέποντας ουσιαστικά την πληθυσμιακή ισορροπία που μέχρι τότε έκλεινε ελαφρώς υπέρ των Σέρβων.
5.Επέβαλλε την αυτονόμηση του Κοσόβου και την αυτοδιοίκησή του από τους Αλβανούς, παρακάμπτοντας τις σερβικές αντιδράσεις ως "εθνικιστικές".

Δεν θα πω τί άλλο αντισερβικό έκανε σε άλλες περιοχές, όπως π.χ. στη Δαλματία, στην Ανατολική Σλαβονία επειδή δεν είναι της παρούσης.
ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΙΤΟΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ
ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.
Ήταν μεθοδεύσεις αντισερβικές, αντιλενινιστικές.
Όπως βλέπετε όμως, μετά το 1990 για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία προτεκτοράτων, οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί "πάτησαν" πάνω στα αντισερβικά μέτρα που είχε λάβει ο Τίτο.

Κι αυτό επειδή ήξεραν πως στη μετα-τιτοική εποχή, ο σερβικός μεγαλοιδεατισμός θα μπορούσε να ξαναγίνει η συγκολλητική ουσία της Γιουγκοσλαβίας.
Επειδή ήξεραν πως μία ενωμένη Γιουγκοσλαβία με σερβική ηγεσία, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μίας νέας βαλκανικής συνεννόησης εναντίον των νεοταξικών σχεδιασμών και των περιφερειακών χωροφυλάκων τους (Τούρκοι και Αλβανοί) και να εμποδίσει τη δορυφοριοποίηση βαλκανικών χωρών και την πρόσδεσή τους στο τουρκικό άρμα (βλέπε Βουλγαρία και Ελλάδα).

Επομένως, όταν αποδέχεται ένας κομμουνιστής ή ένα κομμουνιστικό κόμμα την εξέλιξη των τιτοικών διαβολών κατά των Σέρβων είναι σαν να αποδέχεται όχι απλά τα σφάλματα του Τίτο αλλά και τα "πατήματα" εκείνα τα οποία χρησιμοποίησαν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί για να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία και να φτιάξουν τα προτεκτοράτα τους;

Όταν λοιπόν, η ΚΝΕ μιλάει για "ΚΚ της Μακεδονίας", οφείλει να μας εξηγήσει μεταξύ άλλων:

1. Αποδέχεται τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας σε προτεκτοράτα;
2. Εγκρίνει τα αντισερβικά μέτρα που είχε λάβει ο Τίτο ερχόμενος σαφώς σε σύγκρουση με τις αρχές του Λενινισμού;
3. Αποδέχεται τον ενταφιασμό της ιδέας της συνεννόησης των βαλκανικών λαών ως ανεξάρτητα και όμορα εθνοκράτη και όχι ως προτεκτοράτα στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών δομών;
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 11:20 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δεν μπορεί να κατανοηθεί χωρίς να μελετηθεί η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης της οποίας είναι παρακολούθημα.Για να μελετηθεί αυτό το γεγονός πρέπει κάποιος να γνωρίζει ακριβώς τη φυση της σοβιετικής κοινωνίας και ποιες δυνάμεις ήθελαν τη διάλυση και όχι απλώς την αλλαγή καθεστώτος.Εσείς που είστε ειδικοί μπορείτε να προτείνετε εξηγήσεις.Δεν μπορείτε πάντως και στην περίπτωση της ΕΣΣΔ να βγάλετε μόνο υπευθυνο τον ιμπεριαλισμό αφού όλη τη διαδικασία την προώθησε η κομματική ηγεσία Γκορμπατσώφ,Γέλτσιν κλπ ενώ είχε στη διάθεση της μερικές χιλιάδες πυρηνικά όπλα που αποθάρρυναν οποιαδήποτε ανάμιξη ξένων αλά Γιουγκοσλαβία. Άλλωστε το σημερινό ρωσικο κάθεστώς είναι απευθείας διάδοχος των προηγούμενων και είναι απολύτως ανεξάρτητο.Και τα προηγούμενα τα ίδια μέσα είχαν στη διάθεσή τους αλλα για δικούς τους λόγους ήθελαν να ολοκληρωθούν ορισμένα πράγματα πριν ξαναρχίσουν τη γνωστή ρωσική πολιτική. Κάποιοι λοιπόν μέσα από τα καθεστώτα αυτά ήθελαν και εθνικές αλλαγές.
Δεν ειμαι ειδικός για να δώσω τίτλους "νομενκλατούρα που αστικοποιείται" ή κάποιον άλλο αλλά πάντως υπήρχαν και άλλο πράγμα ήταν η Εσθονία και άλλο το Ουζμπεκιστάν όπως και άλλο η Σλοβενία και άλλο το Κόσοβο.
Επί του προκειμένου η επισήμανση που κάνω είναι ότι εάν παραλείπει κάποιος ιστορικά γεγονότα αδυνατίζει τη δική του θέση.Με το να επισημαίνει μόνο ότι σήμερα τα Σκόπια έχουν τη στηριξη των ΗΠΑ και να παραλείπει το ιστορικό του μακεδονικού χάνει σε αξιοπιστία.
ΘΑΛΕΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 11:04 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Αν και έχουν δημοσιευτεί πάρα πολλά κείμενα που αναλυουν διεξοδικά το ζήτημα και δίνουν αποστομωτικές απαντήσεις, θα παρέπεμπα τον ανώνυμο "Επισκέπτη" στο παρακάτω:

http://www.resaltomag.gr/225.mag
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 10:34 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Σου διαφεύγει το πιο ουσιαστικό: Ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός που προώθησε τη διάλυση του ενιαίου κράτους της Γιουγκουσλαβίας και την κατασκευή κρατιδίων προτεκτοράτων με "όχημα" την "άσκηση δικαιωματων" των εθνοτήτων, υπαρκτών ή κατασκευασμένων...

Σου διαφεύγει επίσης και κάτι ακόμα:
ότι η εποχή των εθνικών κρατών έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Ποιες εθνικές αστικές τάξεις υπήρχαν στη Γιουγκοσλαβία που θέλανε να απελευθερωθούν από τα φεουδαρχικά δεσμά;

Παρακάμπτεις όλα αυτά τα μεθοδολογικά ζητήματα για να παρασιωπήσεις παντελώς το ρόλο του ιμπεριαλισμού και τις επιδιώξεις του.
Μένεις σε μια κατασκευή του Τίτο για να στηρίξεις τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.

Ας χωρίσουμε, λοιπον, και την Ελλάδα, σε ανεξάρτητα νέα κρατίδια: "Μακεδονία", "Θράκη" κ.λπ


Αυτή είναι η λογική σου και αυτό επδιώκετε, με "οχήματα" την απάτη του "αυτοπροσδιορισμού και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"!!!

"Προοδευτικά" γραναζάκια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης...
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 9:47 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το ζήτημα που προέκυψε ήταν η αναφορά στο όνομα Μακεδονία για το συγκεκριμένο κράτος.Πως όμως πήρε το όνομα Μακεδονία το συγκεκριμένο κράτος και πότε το πήρε;
Αυτό δεν είναι παρελθοντολογία ούτε έχει σχέση με τις σημερινές διαμάχες.Είναι ιστορία.
Τον Αύγουστο του 1944 η Αντιφασιστική Συνέλευση των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων του Τίτο αποφάσισε τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας με ιδρυτικές δημοκρατίες της Κροατίας,Σλοβενίας,Σερβίας,Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,Μαυροβουνίου και Μακεδονίας.Πριν τον πόλεμο η Γιουγκοσλαβία είχε τον τίτλο Βασίλειο Σέρβων,Κροατών και Σλοβένων.Η αλλαγή δεν ήταν μόνο κοινωνική δηλαδή το Βασίλειο δεν έγινε απλώς Σοσιαλιστική Δημοκρατία αλλά και εθνική γιατί το Βασίλειο Σέρβων,Κροατών και Σλοβένων δεν έγινε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σερβίας,Σλοβενίας και Κροατίας μόνο αλλά και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου και της Μακεδονίας με ισότιμη θέση με τις υπόλοιπες.
Η αναβάθμιση δηλαδή των λεγομένων Μακεδόνων στο επίπεδο των ιστορικών εθνών των Σέρβων και των Κροατών δεν έγινε από κανένα άλλο παρά από τους Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές.Και αυτό το έκαναν με βάση την απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς για τη δημιουργία κράτους Μακεδονίας.Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα με τις άλλες Δημοκρατίες και το δικαίωμα αποχωρισμού από την Ομοσπονδία το οποίο και εξάσκησε όπως και οι υπόλοιπες Δημοκρατίες όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.Αυτή είναι η ιστορία της Γιουγκοσλαβίας που δεν έχει σχέση με το τι λέει το ΚΚΕ ή το ΛΑΟΣ.

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group