Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 20, 2008 7:06 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!
Αλλά μην υποτιμούμε το κράτος- προτεκτοράτο.
Δεν μπορεί να κτυπήσει ευθέως, αλλά μια κατάσταση ακυβερνησίας μπορεί να δημιουργήσει.
Και τότε πολλά μπορούμε να δούμε.
Γι αυτό ενισχύονται οι"αριστεροί" δοσίλογοι (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και οι "ακροδεξιές" τσόντες (ΛΑΟΣ).
Πιστεύω ότι θα αποτύχουν οι σχεδιασμοί.
Χρειάζεται όμως και κάποια ΤΟΛΜΗ από τον Καραμανλή.
Τα "οικουμενικά σχήματα" γεννούν πολλά εκτρώματα και ξεγελούν...
Γαλιλαίος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 20, 2008 5:07 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ναι, έτσι όπως το έγραψα έχεις δίκιο να λες ότι έχεις ένσταση για το λαϊκό έρεισμα. Να εξηγήσω τι εννοούσα.

Το 1965 υπήρχε για το παλάτι και τη δεξιά ο αριστερός κίνδυνος που αντιπροσώπευε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Κωνσταντίνος ζήτησε από τον Γεώργιο Παπανδρέου συγκεκριμένα πράγματα και αυτός αρνήθηκε. Η δεξιά που υποστήριζε το βασιλιά, ήταν με το μέρος των αποστατών. Ο λαός που κατέβηκε στους δρόμους ήταν του κέντρου, και κάποιοι της αριστεράς που έβλεπαν τι γίνεται. Οι αποστάτες δεν είχαν βέβαια λαϊκό έρεισμα στο κέντρο, είχαν όμως στη δεξιά, εκμεταλλευόμενοι και τη στήριξη των οπαδών της δεξιάς προς το παλάτι. Το ζήτημα εντάχθηκε στην ευρύτερη σύγκρουση δεξιάς - κέντρου και εμπλέχθηκε εν συνεχεία και ο κομμουνιστικός κίνδυνος και έτσι φτάσαμε στο πραξικόπημα του 1967.

Ποιες οι διαφορές του τότε με το σήμερα:
- Τότε οι "από κει" είχαν συμπαθήσει το Μητσοτάκη γιατί έφυγε από τον κομματικό εχθρό τους και πήγε μαζί τους. Σήμερα "από δω" έχουν μάθει να μισούν το Μητσοτάκη, ήδη από το 1965. Αν σήμερα φύγουν ο Μητσοτάκης και η Ντόρα από τη ΝΔ και ζητήσουν να πάνε με τους "από δω", οι "από δω" τους ξέρουν πια και δεν θα ψαρώσουν, όπως ψάρωσαν οι δεξιοί που τους υποδέχτηκαν και τους ξανάκαν ανθρώπους, ενώ ήταν σχεδόν τελειωμένοι.
- Τότε υπήρχε το παλάτι που είχε συγκεκριμένο λαϊκό έρεισμα στο παλιό Λαϊκό κόμμα και μετέπειτα ΕΡΕ. Σήμερα δεν υπάρχει παλάτι. Όσο και αν τελικά η ρόλος του παλατιού απετέλεσε παράγοντα αποσταθεροποίησης, η παρουσία ενός παλατιού που κυβερνούσε και ήθελε να κυβερνά αποτελούσε μια εναλλακτική λύση στη δημοκρατία. Οι περισσότεροι δεξιοί ήταν σύμφωνοι με το παλάτι, ότι και να έκανε. Το ακολουθούσαν τυφλά. Θυμάμαι κουβέντα ανωτάτου στρατιωτικού την 21η Απριλίου όταν τον ρώτησε συνάδελφός του: "Τι θα κάνουμε;" -"Ξέρεις τη θέση μου. Για μένα κυβέρνηση είναι ο βασιλιάς".
- Τότε υπήρχε παρακράτος που επίσης ήταν εναλλακτική λύση στη δημοκρατία. Ο πολιτικός κόσμος, αλλά και ο λαός, το ήξεραν ότι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, θα αναλάβει ο στρατός. Σήμερα αποκρύπτεται επιμελώς, ίσως γιατί η χώρα ντρέπεται για τον εαυτό της, αλλά πρέπει να το γνωρίζουν οι νεώτερες γενιές χάριν της ιστορικής αλήθειας: Οι περισσότεροι στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων και πολλών πολιτικών, υποδέχθηκαν την 21η Απριλίου με ανακούφιση, στην αρχή τουλάχιστον. Σήμερα υπάρχει κανείς που να μπορεί να κάνει πραξικόπημα; Μόνον σαν κακόγουστο ανέκδοτο ακούγεται. Αν φύγει ο Καραμανλής, πρέπει να έρθει κάποιος άλλος που να μπορεί να κυβερνήσει.
- Εδώ βλέπουμε τώρα και μια άλλη διαφορά με το 1989. Έναντι του Ανδρέα υπήρχε ένας ισχυρός και αξιόπιστος στο χώρο της δεξιάς Μητσοτάκης. Υπήρχε εναλλακτική λύση και ήταν ο Μητσοτάκης. Το 1965 υπήρχε και το παλάτι και το παρακράτος (αν υποθέσουμε ότι αυτά τα δύο δεν ταυτίζονταν απόλυτα). Το 1989 υπήρχε μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία, έτοιμη να κυβερνήσει, όπως κυβέρνησε τέλος πάντων. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχει ένας ασήμαντος Γιωργάκης που τον έχουν εγκαταλείψει όλοι, εκτός από τους πιστούς Πασόκους, και υπάρχουν και σενάρια. Σενάρια για νέο κόμμα, για Τσίπρα που θα πάει τάχαμου πολύ ψηλά και λοιπά. Στην πραγματικότητα, η χώρα δεν έχει εναλλακτική λύση απέναντι στον Καραμανλή. Είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει στοιχειωδώς τη σταθερότητα και πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τον χτυπάνε, ούτε καν ο Γιωργάκης. Μόνο για την τιμή των όπλων τον κατηγορούν. Δεν κλήθηκε, ως πρώην Υπουργός Πολιτισμού, να καταθέσει, και δεν κουνήθηκε φύλλο. Όταν πάει το πράγμα να φτάσει στον Καραμανλή, κάνουν όλοι τουμπεκί. Μέχρι και οι φυλλάδες μιλάνε για Μαξίμου-γκέητ, αλλά όχι για Καραμανλής-γκέητ. Όλοι είναι, λένε, μπλεγμένοι στο σκάνδαλο εκτός από τον Καραμανλή!
- Βλέπουμε εδώ και άλλη σημαντική διαφορά σε σχέση με το 1989. Μέσω Κουτσόγιωργα το σύστημα πήγε να χτυπήσει ευθέως τον Ανδρέα. Βγήκε και ο Μαμανέας εκείνος, ο σωματοφύλακας Κοσκωτά, να καταθέσει ότι αυτός είχε πάει τα πάμπερς με τα πεντοχίλιαρα στον Ανδρέα και τα πήρε πίσω μετά, στο ειδικό δικαστήριο. Κατέθεσε ο Κοσκωτάς και το περίφημο σημείωμα στο ειδικό δικαστήριο, αλλά βγήκε ότι δεν ήταν από το γραφικό χαρακτήρα του Ανδρέα. Η επίθεση λοιπόν ήταν κατασκευασμένη (τώρα, πού βρήκε ο Ανδρέας τόσα λεφτά για τη βίλα της Εκάλης, είναι άλλη ιστορία, θυμόμαστε τις γελοίες ιστορίες με τα άτοκα δάνεια φίλων στο πόθεν έσχες). Σήμερα το σύστημα βάλλει γύρω γύρω από τον Καραμανλή. Ούτε που διανοείται να τον ακουμπήσει προσωπικά.

Ποιες είναι λοιπόν οι εναλλακτικές για τη Ντόρα και τους νταβατζήδες; Αν ο Καραμανλής δει ότι απειλείται, ότι έχει ζήτημα προσωπικής του επιβίωσης και θελήσει να την ξεμπροστιάσει, τότε θα γίνει χαμός. Η νομιμοποίηση που έχει σήμερα το Μητσοτακαίικο στο Νεοδημοκράτη είναι πολύ μικρότερη από παλιότερα. Αν πάνε να ακουμπήσουν τον Κωστάκη, καήκανε. Δεν θα τους το συγχωρήσει ποτέ ο Νεοδημοκράτης, που ο Κωστάκης είναι το καμάρι του, που τους έβγαλε από την πολιτική αφάνεια είκοσι και βάλε ετών. Που είδαν εξουσία και θα συνεχίσουν να βλέπουν χάρη στον Κωστάκη. Ποιος τους διασφαλίζει ανετότερη πρόσβαση στην εξουσία, η Ντόρα ή ο Κωστάκης; Ας αφήσουμε δε και τα έμφυτα Καραμανλικά αντανακλαστικά της ΝΔ. Εδώ οι Μητσοτάκηδες δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα το 1997, όταν το κόμμα παράπαιε από τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες και η κλίκα Μητσοτάκη φαινόταν τότε ικανότερη (δια του Γ. Σουφλιά, τότε). Τώρα που έχουμε να κάνουμε με έναν πανίσχυρο παραταξιακά Καραμανλή, ποιος Μητσοτάκης θα μπορέσει να τον κουνήσει;

Αν λοιπόν δει ο Καραμανλής ότι απειλείται, ξεμπροστιάζει τη Ντόρα για ένα οποιοδήποτε θέμα, ή μάλλον την αφήνει να ξεμπροστιαστεί μόνη της, υιοθετεί τον προσφιλή του ρόλο του "θύματος" και αφήνει το μέσο Νεοδημοκράτη να προπηλακίσει όλο το Μητσοτακαίικο. Η κατάληξη θα είναι ότι ούτε η Ντόρα ούτε ο Κυριάκος δεν θα συμπεριληφθούν στις λίστες της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Στα Χανιά, που υπάρχει προσωπική πίστη στην οικογένεια, θα γίνει χαμός, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα κουνηθεί φύλλο. Στο ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτούν ποτέ κανέναν από το Μητσοτάκη, πολύ λιγότερο μετά και το φιάσκο Μάνου-Ανδριανόπουλου, οπότε η μόνη λύση μένει ένα κόμμα με Βενιζέλο κλπ., ίσως και Σημίτη. Σε ρωτώ όμως τώρα να μου πεις, η παρουσία της Ντόρας και της οικογένειας Μητσοτάκη θα ωφελήσει ή θα βλάψει ένα εγχείρημα Βενιζέλου; Και θα δεχθεί η Ντόρα να είναι για μια ακόμη φορά το νούμερο δύο σε ένα κόμμα, και μάλιστα πολύ μικρότερο εκλογικά; Και μάλιστα όχι με έναν μειλίχειο Κωστάκη από πάνω που της έχει δώσει και ένα Υπουργείο Εξωτερικών για τις δημόσιες σχέσεις της, αλλά με έναν Βενιζέλο με υπερτροφικό εγώ που δεν δεχθεί την παραμικρή αμφισβήτηση στην παντοκρατορία του;

Το συμπέρασμά μου, αν και είναι πολύ επισφαλές αυτή τη στιγμή: Αν η Ντόρα "κουνηθεί" στον Κωστάκη στην παρούσα συγκυρία, αυτό που την περιμένει είναι ο πολιτικός θάνατος. Και αυτήν και τον Κυριάκο. Ο Κωστάκης θα τους πετάξει έξω όπως πέταξε σε μια στιγμή τους Μάνο, Σουφλιά, Κοντογιαννόπουλο, Τατούλη, Παπαληγούρα και Κάκκαλο, όταν τον αμφισβήτησαν εμμέσως στις αρχές του 1998. Θα τους παίρνει συνεντεύξεις τους Μητσοτάκηδες το Βήμα και το Μέγκα (μην ξεχνούμε ότι ο Μητσοτάκης ήταν αυτός που χάρισε το Μέγαρο Μουσικής στο Λαμπράκη και τους έφτιαξε και ιδιωτική τηλεόραση), αλλά αυτό μόνον και τίποτε άλλο. Όσο και να τους συμπαθούν οι Αμερικανοί, θα πρέπει αύριο να ποντάρουν αλλού, γιατί αυτοί δεν θα τους βγαίνουν πλέον. Στο κάτω κάτω, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου σήμαιναν κάτι για εκατομμύρια κόσμου ώστε να έχει προοπτική πολιτική ο ανηψιός και ο γιος. Ο Μητσοτάκης σήμαινε πολύ λιγότερα. Δεν έχει τη δύναμη να επιβάλει τα παιδιά του ως εθνοσωτήρες, ούτε καν ως κομματοσωτήρες. Μοναδική ελπίδα για τη ΝΔ είναι ο Κωστάκης, ο οποίος δεν θα τελειώσει με την πρώτη εκλογική ήττα, όπως δεν τελείωσε και ο Ανδρέας. Και σίγουρα η Ντόρα δεν είναι καμία ελπίδα για τον κεντροαριστερό χώρο. Δεν έχει μέλλον πουθενά, παρά μόνον σαν πειθήνιο Νο. 2 του Κωστάκη. Το ερώτημα είναι αν θα το καταλάβει ή αν θα συνεχίσει να παίζει το κεφάλι της.
Ρεπόρτερ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 19, 2008 3:45 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Δεν έχω αντίρρηση σε αυτά που γράφεις.
Έγραψα αλίμονο, αν γυρνάγαμε στο 65.
Και εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί σήμερα να δράσει το Μητσοτακέικο...
Ούτε ότι ο αμερικάνικος παράγοντας και οι "νταβατζήδες" έχουν ισχύ. Έχουν ξεμπροστιαστεί στα μάτια του ελληνικού λαού...
Η μοναδική μου ένσταση είναι: ΚΑΝΕΝΑ λαϊκό παράγοντα δεν είχαν τα κέντρα εξουσίας το 65.
Γι αυτό και ο κόσμος ΤΟΤΕ κατέβηκε στο δρόμο και τους έφερε σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ...

ΟΥΤΕ σήμερα διαθέτουν κανένα λαϊκό έρεισμα οι μηχανοράφοι.
Απλώς προωθούν τον Τσίπρα, ένα πλαστικό πολιτικό, ο οποίος μέσα στη γενική αποσύνθεση προβάλλει "αξιόπιστος" σε μια μερίδα νεολαίας.
Είναι η σανίδα σωτηρίας τους...
Και αυτή όμως θα βουλιάξει.
Γιατί ακόμα και αν καταφέρουν τα "κέντρα" να προκαλέσουν ακυβερνσησία με στόχο "οικουμενικά σχήματα" πάλι το "εγχείρημα" (το πλέον πιθανό) είναι να ναυαγήσει.
Οι πάντες, σήμερα, είναι υποψιασμένοι και νωπές οι μνήμες...
Ο Καραμανλής είναι δύσκολο ακόμα να "αποδομηθεί" εκτός και αν ολισθήσει σε ολέθρια λάθη...
Γαλιλαίος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 19, 2008 3:19 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά σε σχέση με το 1965. Δεν υπάρχει λαϊκό έρεισμα για το Μητσοτακέικο. Για να υπάρξει, προϋποτίθεται ριζική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Εκεί πηγαίνει η υποψηφιότητα Τσίπρα, που εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο και αβαντάρεται χοντρά από τους ίδους που αβαντάρουν τη Ντόρα. Ο στόχος είναι να ενσωματωθεί στο εγχείρημα Τσίπρα ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος, που θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο και πιστό στις εκσυγχρονιστικές απόψεις.

Το 1965 υπήρχε παλάτι, υπήρχε παρακράτος, υπήρχε ο κομμουνιστικός κίνδυνος, υπήρχε μια ηττημένη δεξιά που έψαχνε για ρεβάνς. Τώρα υπάρχει ένα ηττημένο ΠΑΣΟΚ που προσβλέπει με ελπίδα για διακυβέρνηση μόνο στον... Καραμανλή!, μια ΝΔ που δεν γνωρίζει άλλον πέρα από το Διάδοχο Κωστάκη (και που θα κάνει πέρα τη Ντόρα στην κρίσιμη στιγμή) και μια μασκαράτα παρακράτους που παραπαίει γιατί έχουν αρχίσει να το παίρνουν χαμπάρι και ευρύτερα στρώματα. Πώς νομίζει δηλαδή το Μητσοτακέικο ότι θα τη φέρει στον Κωστάκη; Μόνο με τη στήριξη της πρεσβείας δεν γίνεται. Μπορούν να κάνουν πολλά οι Αμερικανοί, αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν όλα. Μέχρι και το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή προσβλέπει με εμπιστοσύνη στον Κωστάκη στη μυστική μάχη του ενάντια στους Αμερικανούς.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Κωστάκης ασχολήθηκε αυτές τις μέρες της Ζαχοπουλιάδας με το να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΚΥΠ. Δεν υπάρχει τίποτε πια στις μυστικές υπηρεσίες που να μην περνάει προσωπικά από αυτόν. Χαρακτηριστικά μου είπαν την έκφραση ότι ο Καραμανλής είναι αυτή τη στιγμή "πιο ισχυρός παρά ποτέ". Οι Αμερικανοί έχουν σκυλιάσει και το παιχνίδι καλά κρατεί. Το επόμενο χτύπημα κατά Κωστάκη θα είναι να βγει στημένη δημοσκόπηση που θα φέρνει τον Τσίπρα στο 22%. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ρεύμα, αλλά δύσκολα θα τους βγει ο Τσίπρας. Το παιδί είναι πολύ λίγος για τη δουλειά που τον θέλουν, ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα φαίνεται να είναι. Εκτός από τη μερίδα του κόμματός του που τον στηρίζει, τον στηρίζουν προσωρινά μόνον κάποιοι απογοητευμένοι Πασόκοι. Ας ελπίσουμε να αποτύχει όσο πιο γρήγορα γίνεται και αυτός για να αρχίσουν σιγά σιγά να το παίρνουν απόφαση τα ξένα αφεντικά ότι θα χάσουν τον έλεγχο της Ελλάδας.

Ποιος να το περίμενε όμως ότι η αρχή τους τέλους τους θα ήταν ένας Καραμανλής, και μάλιστα ενάντια σε έναν δικό τους - καταδικό τους Παπανδρέου... Ειρωνία της ιστορίας...
Ρεπόρτερ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 19, 2008 2:34 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Φαύλος κύκλος


Ο Αντώνης Σαμαράς αρχίζει να ανοίγει τα χαρτιά του. Με δήλωσή του φωτογραφίζει καθαρά τη μάχη χαρακωμάτων στη Ν.Δ.: «Όσοι τρομάζουν με τη βεβαιότητα ότι ο Καραμανλής θα είναι ο πρώτος πολιτικός της μεταπολίτευσης που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτή τη βεβαιότητα».
Προφανώς δεν αναφέρεται, ο κ. Σαμαράς, γενικά στα ξένα κέντρα αποφάσεων και στα «καρτέλ» των «νταβατζήδων». Στοχεύει πιο ειδικά και συγκεκριμένα: στους εντολοδόχους αυτών των κέντρων που δρουν εντός της Ν.Δ. Και για να μη μιλάμε με γρίφους, ο Αντώνης Σαμαράς, στοχεύει το μητσοτακέικο «λόμπι»! Είναι αυτό το «λόμπι» που υποσκάπτει συστηματικά τον Καραμανλή και σήμερα δεν κρύβεται:
Ντόρα: καθαρτήριος λόγος!
Τατούλης: Επανίδρυση των κομμάτων!
Μητσοτάκης: Χρησμός ότι ο επόμενος διάδοχος της Ν.Δ. και στην …κυβέρνηση θα είναι μόνο «αντικαραμανλής»! Η τελευταία ατάκα του Μάντη…
Μπουρδάρα: Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι γυναίκα (σε ομιλία της σε γυναίκες).
Λέτε να ξαναδούμε το έργο του 1965, σε νέα, βελτιωμένη, «εκσυγχρονιστική» έκδοση; Αλίμονό μας ο θάνατος του μεταδικτατορικού πολιτικού σκηνικού να μας γυρίσει στο 65!!!
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 17, 2008 11:37 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Με συγκυβέρνηση από τα δύο κόμματα, πάλι γίνεται η διάσπαση του σκηνικού.
Το πώς θα μεθοδευτεί μια κατάσταση αναδιάταξης, θα εξαρτηθεί από τα πραγματικά δεδομένα...
Το "κόντημα" των δύο κομμάτων είναι η αφετηρία.
Οι εκλογές και η ακυβερνησία είναι ένα άλλο βήμα.
Και λοιπά και λοιπά...
νεα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 17, 2008 11:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ/ΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/ΩΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ/ΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/ΩΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ;
http://underinformation.wordpress.com/2008/01/17/polos/
Εξόριστος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 17, 2008 10:50 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Τα κομβικά σημεία της κατάστασης


Το όργιο της παραπληροφόρησης, η υστερία της σκανδαλολογίας, ο κυκλώνας της παραπολιτικής και των δημοσιογραφικών-εκδοτικών συγκρούσεων, καθώς και η γλυκερή ηθικολογία των κραυγών όλων των καθεστωτικών και ροζ πολιτικών κλόουν, ένα και μόνο στόχο έχουν: Να πνίξουν μέσα στη φορτισμένα δυσώδη ατμόσφαιρα την αλήθεια και να επικαλύψουν το πολιτικό δράμα που παίζεται.
Αν βγούμε από αυτά τα πηκτά κύματα της ρυπογόνου ομίχλης, αλλά και βγάλουμε τις «ιδεολογικές» μας παρωπίδες, η κατάσταση φωτίζεται.
Τα πράγματα είναι καθαρά και μιλάνε μόνα τους, αρκεί να συνθέσουμε τα «εξαρτήματα» που μας τα εμφανίζουν ασυνάρτητα και χαοτικά.

Ας δούμε, λοιπόν, τα κομβικά πολιτικά σημεία:

ΠΡΩΤΟΝ:
Η κάστα των βιομηχάνων της «ενημέρωσης», σύσσωμη, μεθοδευμένα, πολύπλευρα και πολυεδρικά, τα πυρά της (άμεσα και έμμεσα) επικεντρώνονται σε ένα και μοναδικό στόχο: Στον Κώστα Καραμανλή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Στο ίδιο μήκος κύματος (ελάχιστο καιρό μετά τη λαϊκή εντολή στη Ν.Δ.) κινούνται όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ. Στην πρωτοπορία αυτής της «επιχείρησης» το πολυπλόκαμα εξαρτημένο ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η «αριστερή» αιχμή των πιο εφιαλτικών επιδιώξεων της πλανητικής Νέας Τάξης. Αλλά και η «ακροδεξιά» καρικατούρα, ο ΛΑΟΣ, πλαγιοκοπεί τον Καραμανλή, με δόλιο τρόπο: με δημαγωγικές κορώνες που ξύνουν τα «δεξιά ένστικτα» των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

ΟΛΟΙ αυτοί, με πρώτους και καλύτερους τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ, και με όχημα τη παραπλανητική ρητορική της «κάθαρσης» (η γνωστή συνταγή) προπαγανδίζουν ασύστολα την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Αυτό ακριβώς που προωθούν οι νταβατζήδες και τα υπερατλαντικά κέντρα αποφάσεων.

ΤΡΙΤΟΝ: Τα ίδια αρχίζουν όχι απλώς να ψελλίζουν, αλλά να φωνάζουν ολοένα και πιο δυνατά και κάποιοι μέσα στη Ν.Δ. Γνωστοί αμερικανόδουλοι…

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Οι σφοδρές συγκρούσεις μέσα στη δημοσιογραφική «λεπρή καμαρίλα» αντανακλά υπόγειους ανταγωνισμούς όχι μεταξύ των «νταβατζήδων», αλλά συγκρούσεις των «νταβατζήδων» με κάποιες μερίδες του κεφαλαίου που στηρίζουν ή θέλουν να στηρίξουν τον Καραμανλή στα ανοίγματά του προς Ρωσία.
Αυτές οι διαπλεκόμενες εντάσεις αποτυπώνονται στη «κόντρα» Μάκη-Θέμου, σε δύο εκτελεστικά όργανα διαφορετικών μηχανισμών, με το επιπρόσθετο επιβαρυντικό στοιχείο τούτο: Και οι δύο είναι λαμόγια διαπλεκόμενα με ποικίλους ιστούς, «μικρονταβατζήδες» που έχουν χάσει τη «μπάλα», λόγω των ποικίλων παιχνιδιών τους και της νοσηρής υπερτίμησης του εαυτού τους. Πίστεψαν οι άμοιροι ότι ελέγχουν την κατάσταση, ενώ γρανάζια μηχανισμών ήταν: Δηλαδή χειροπόδαρα δεμένοι και ελεγχόμενοι…

Αυτά τα κομβικά στοιχεία αν τα αντικρίσει κανείς συνθετικά, δηλαδή στη διαλεκτική τους συνάφεια, καταλήγει αβίαστα σε τούτο: Ότι μεθοδεύεται η πτώση του Καραμανλή, ο τεμαχισμός του κομματικού τοπίου και η ανασύνθεσή του, με την αναπαλαίωση των υλικών του και με τον παραμερισμό των μη αρεστών, των «απείθαρχων»!!!
Μουράλωφ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 14, 2008 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Από 2ξίδιο




Ακριβά τανκς μας έφερε από τη Ρωσία, ο Καραμανλής, σύμφωνα με την «Πατσαβουροτυπία»!

Η πατσαβούρα της «Ελευθεροτυπίας» βλέπει ότι είναι ακριβά τα τανκς που αγόρασε η κυβέρνηση από τη Ρωσία. Ταυτίζεται με τα αμερικανικά συμφέροντα και κόπτεται για το χρήμα που έχασε η συμμορία των μεγαλοεκδοτών-εκβιαστών. Προσβάλλονται οι διάφορες εταιρείες που συστεγάζονται στα κτίριά της, υπό την αθώα «προστασία» της. Απαιτούν επιστροφή στο καθεστώς Σημίτη με ανεξέλεγκτα εξοπλιστικά προγράμματα, με μαχητικά που θα πέφτουν από τα περιττά ηλεκτρονικά του Μπόμπολα, με πολυεθνικές μίζες και ανεξέλεγκτες αστρονομικές υπερκοστολογήσεις. Φανταστείτε ότι αυτά τα τανκς αγοράστηκαν χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων αλλά με απευθείας διακρατικές συμφωνίες. Δηλαδή θίχτηκαν άμεσα τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων που κρύβονται πίσω από τα μεγαλοεκδοτικά τζάκια και…… χρηματοδοτούν την καταγραφή κάθε ύποπτης περιπέτειας μεγαλοστελέχους της κυβέρνησης. Βάλανε οι παρακρατικοί νταβατζήδες την πατσαβούρα, να «φωνάξει». Τους πάτησε τον κάλο ο Καραμανλής. Χωρίς να μας πει πόσο κόστισαν ανάλογες αγορές από αμερικάνικα τραστ. Όλο το σήριαλ με το Ζαχόπουλο ήταν «κατασκευασμένο» από τα τζάκια των εκδοτών-εμπόρων όπλων για να «τιμωρήσουν» το θράσος του Καραμανλή. Η προσπάθεια αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, τους χάλασε τα σχέδια αλλά και το κόλπο Ανδριανού, με το δημοσιογραφικό απόρρητο, τους έφερε στα πρόθυρα εμφυλίου. Η κυβέρνηση τρίβει τα χέρια της.
Εντύπωση προκαλεί για άλλη μια φορά το…. Πασόκ, που επίσης διαμαρτύρεται και αναρωτιέται αν τα τανκς αυτά καλύπτουν τους επιχειρησιακούς όρους του ελληνικού στρατού! Πάλι διαπλοκή, χρήμα, ψέμα, Καρχιμάκης και εμπόριο όπλων με απευθείας αναθέσεις στους νταβατζήδες. Όσο για τη συμβατότητα με τα γερμανικά «Λέοπαρντ» που ξαφνικά τους έκοψε το ενδιαφέρον, δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια για να καλύψουν τα συμφέροντα των πραγματικών εμπόρων που εξυπηρετούν……"Θωρακίζεται" το σύστημα προμηθειών

ΣΧΟΛΙΟ
Παραπάνω ο στρατηγός Ε.Α.,Νίκος Καρατουλιώτης, ειδικός στα ζητήματα των όπλων, λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει η "προοδευτικη" φυλλάδα.
Τα ρωσικά άρματα είναι τα πρώτα με μακράν τα δεύτερα και η τιμή τους, στο 1/3 της τιμής των αρμάτων του ΝΑΤΟ.
Η "επίθεση" αυτή καταγράφει γλαφυρά το γιατί θέλουν να ρίξουν τον Καραμανλή...
ΔΑΦΝΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 09, 2008 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το μεγάλο πρόβλημα για τους «νταβατζήδες» και τα ξένα κέντρα αποφάσεων είναι η αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ.
Πώς να ρίξουν τον Καραμανλή, χωρίς εναλλακτική λύση;
Αν τον ρίξουν «πραξικοπηματικά» (με τη γνωστή μέθοδο της παραίτησης κάποιων βουλευτών), είναι σαν να τον ενισχύουν!!!
Ακριβώς γιατί το ΠΑΣΟΚ παραπαίει και δεν μπορεί να προβάλλει πειστικά σαν εναλλακτική λύση: Από το κακό στο χειρότερο πορεύεται.

Δείτε το παρακάτω κείμενο από το PRESS-GR

¶λλα αντ' άλλων στο ΠΑΣΟΚ...
...για το νομοσχέδιο του Ταμείου κατά της Φτώχειας. Αλλαγή γραμμής μέσα σε λίγες ώρες. "Οχι" από την Πάγκαλο, "ναι" από την Κατσέλη!

.
Μπάχαλο έγινε -πάλι- το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγη ώρα στην Βουλή, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείο κατά της Φτώχειας, στο οποίο έχει ενσωματωθεί και η τροπολογία για τον ΟΤΕ που εμποδίζει την Μarfin να έχει πάνω από 19,9%.

Αρχικά, το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να επικρίνει μεν την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της αλλά να υπερψηφίσει επί της αρχής τη δημιουργία του Ταμείου αυτού.
Αργά χτες το βράδυ, ο Θ. Πάγκαλος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ...ανέτρεψε την απόφαση αυτή και έδωσε γραμμή καταψήφισης του νομοσχεδίου.
Ετσι οι βουλευτές πήγαν σήμερα και βρέθηκαν ενώπιον άλλης γραμμής και μάθαιναν ...αρμοδίως ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο - με πρόσχημα την τροπολογία για τον ΟΤΕ.
Ομως, από το βήμα της Βουλής η Λούκα Κατσέλη -που ήταν και γενική εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στον προϋπολογισμό πριν από 20 ημέρες- δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο...
Σύγχυση και μπάχαλο επικρατεί, ακόμα, για το θέμα αυτό στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...

Αντιβίωση
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 31, 2007 9:13 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Για τις κάμερες που έχουν στηθεί στους δρόμους οι «προοδευτικούληδες» και οι τηλεοπτικοί «εισαγγελείς» χαλάσανε τον κόσμο!!!
Φυσικά είναι ορθό να αγωνιζόμαστε εναντίον κάθε μηχανισμού ελέγχου της πολιτικής και προσωπικής μας ζωής.
Αλλά αυτοί που θορυβούν (κομματικές και δημοσιογραφικές «μαφίες») εναντίον του χαφιεδισμού και της παρακολούθησης, σιωπούν σκανδαλωδώς μπροστά στα μαφιόζικα κυκλώματα που βιντεοσκοπούν την προσωπική ζωή, εκβιάζοντας και παίζοντας τα βρώμικα πολιτικά τους παιχνίδια.
Και όχι μόνο σιωπούν, αλλά αγωνίζονται απεγνωσμένα να απαλλάξουν αυτά τα χαφιεδίστικα, εκβιαστικά κυκλώματα.
Δεν είδα κανένα να εξεγείρεται για τα κυκλώματα που στήσανε την «επιχείρηση» εναντίον του Ζαχόπουλου.
Δεν είδα κανέναν να ζητά να γίνει έρευνα για την αποκάλυψη αυτών των κυκλωμάτων.
Όποιος σιωπά σε τέτοια αποκρουστικά κρούσματα παρακολούθησης και εκβιασμών, ουσιαστικά είναι συνένοχος. Νομιμοποιεί τις κρυφές κάμερες, τα κυκλώματα των νταβατζήδων και των μυστικών υπηρεσιών.
Νομιμοποιεί επίσης το εφιαλτικό γεγονός να καθορίζουν τα πολιτικά μας πράγματα οι αρουραίοι των υπονόμων, τα μυστικά κυκλώματα των ρουφιάνων και εκβιαστών.
Οι δημοσιογράφοι είναι φύση και θέση ρουφιάνοι, υπάλληλοι των αφεντικών.
Αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς και της προόδου γιατί σιωπούν και αυτές και συγκαλύπτουν τους νονούς των μυστικών κυκλωμάτων;
Και μόνο αυτό αποδείχνει περίτρανα ότι έχουν και αυτές μεταλλαχτεί (όπως σε όλα τα ζητήματα) σε εξαρτήματα του καθεστώτος, των νταβατζήδων και των μυστικών υπηρεσιών…
Παντελής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 31, 2007 10:05 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ-30/12/2007


Η ρητορική και η πράξη του ξεπουλήματος
Του Γρηγόρη Τραγανίδα

Ο τρόπος παρουσίασης από τα αστικά ΜΜΕ των αποκαλύψεων για τον τρόπο που διαχειριζόταν την πολιτιστική κληρονομιά ο παρολίγον αυτόχειρ πρώην ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού παραπέμπει στο αμερικανικό ιδεολογικό μοντέλο επιστημονικής και δημοσιογραφικής έρευνας που αρνείται να θέσει το «μερικό» στο «όλο», όταν μάλιστα αυτή η αναγωγή θα φέρει το «όλο», στην προκειμένη περίπτωση το ίδιο το σύστημα, σε πολύ δύσκολη θέση. Ετσι τα πράγματα καταλήγουν συνήθως στο γνωστό: «Αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο είσαι δολοφόνος, αν σκοτώσεις 100.000 είσαι ήρωας»!

Οπως όμως έλεγε και ο Λένιν «τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα» και στην προκειμένη περίπτωση, το γεγονός είναι ότι τα διάφορα «μπουμπούκια» του συστήματος, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν στο μεγάλο «περιβόλι» της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου από τους πολιτικούς εκπροσώπους τους και τα κόμματά τους.

«Είναι ένα έργο το οποίο προστίθεται στη μακρά σειρά προσφοράς του Ιδρύματος "Σταύρος Σ. Νιάρχος" στον Τόπο μας. Ενα έργο το οποίο αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η μακρά παράδοση προσφοράς των επιφανών Ελλήνων ευεργετών, των ανθρώπων που διέθεσαν και διαθέτουν το περίσσευμα της δημιουργικής τους δράσης για το συλλογικό καλό». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, τον Ιούνη του 2007 μετά την υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας» του ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος με το οποίο ξεπουλήθηκε, ουσιαστικά, ένα «φιλέτο» 200 στρεμμάτων στο Δέλτα Φαλήρου και ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες δημόσιους ελεύθερους χώρους στην Αττική. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»: Και εκχώρηση γης και εκχώρηση, ουσιαστικά, της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που θα κατασκευαστούν εκεί από το Ιδρυμα.

Η πρωθυπουργική «υμνολογία» στον «ευεργετισμό» των κεφαλαιοκρατών αποτελεί έκφραση της πολιτικής εμπορευματοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς που με συνέπεια υπηρετεί ο δικομματισμός. Από αυτή την άποψη, η πρωθυπουργική ρητορική κινείται στο ίδιο πλαίσιο με τη ρητορική του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) όταν, π.χ. τον Απρίλη του 2006 παρέδωσε - και μάλιστα ομόφωνα - τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση Λιμένας Πασά, στην Πουνταζέζα του Λαυρίου, στο μεγαλοεργολάβο Βωβό, για να χτίσει ξενοδοχείο πολυτελείας, με το «σκεπτικό» ότι αφού όλη η περιοχή είναι, ήδη, δομημένη... «δε συντρέχει λόγος απαγόρευσης»!!! Ετσι «ξεπέταξε» το ΚΑΣ το γεγονός ότι από το 1980 η περιοχή κηρύχτηκε ως αρχαιολογικός και ιστορικός χώρος και τοπίο φυσικού κάλλους!

Είναι η ίδια ρητορική που εκτυλίχτηκε στο ΚΑΣ το Μάρτη του 2005 όταν το κορυφαίο μνημείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, από τα κορυφαία όλης της ανθρωπότητας, η Ακρόπολη, παραδόθηκε με συντριπτική πλειοψηφία - πλην μιας φωτεινής εξαίρεσης - στην πολυεθνική «Φίλιπς», για να το χρησιμοποιήσει στην παγκόσμια τηλεοπτική και έντυπη διαφημιστική «εκστρατεία» της! Τα... «επιχειρήματα»; Ο Παρθενώνας έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση «η χρήση είναι ηπιότατη», «η μικρή Ελλάδα ξαναφέρνει μια εικόνα του εαυτού της και της δόξας που είχε κάποτε», «η "Φίλιπς" δεν είναι βάρβαρη εταιρεία» και η προβολή είναι «κολακευτική», με το «ναι» στο αίτημα, «δεν πουλάμε τον Παρθενώνα, δεν τον δίνουμε»... αλλά «τον παραχωρούμε», «πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση μνημείων για ιδιωτικά συμφέροντα»... αλλά «η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεχωριστή», «η "Φίλιπς" είναι επιχειρηματικός κολοσσός» και «δεν περιμένει οικονομικό όφελος από τη διαφήμιση», «δε θα πάθει τίποτα η Ακρόπολη», γιατί... και ο ΕΟΤ τη χρησιμοποιεί, να επιβληθεί τέλος χρήσης στην εταιρεία, αλλά «όχι μεγάλο γιατί θα είμαστε άδικοι»! «Συνόψισε» ο Χρ. Ζαχόπουλος, λέγοντας ότι η «Φίλιπς» συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην «εθνική προσπάθεια» προβολής της χώρας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ποιον όμως να «φοβηθούν» τα μέλη του ΚΑΣ όταν εκφράζονται έτσι για το κεφάλαιο, όταν έχουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δίνει τον «μπούσουλα», όπως έκανε το Σεπτέμβρη του 2006 με τα εγκαίνια της συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «συνεχώς οφείλουμε να εργαζόμαστε όλοι - και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν το Μουσείο - για τη μέγιστη ανταποδοτικότητα της επένδυσής του - τόσο την άυλη παιδευτική και γνωστική, όσο και την οικονομική, που αντανακλάται στην αύξηση των επισκεπτών του, στη διάθεση των υποδομών του, στην κίνηση του πωλητηρίου»...


[siz
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 31, 2007 9:39 am    Θέμα δημοσίευσης:

Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικα το κείμενο.
Επισημαίνουμε το τι θα έπρεπε να κάνουν οι "εισαγγελείς" των ΜΜΕ αφού μιλούν για σκάνδαλα και τα περιορίζουν σε ένα πρόσωπο.
Για μας ΟΛΟ το σύστημα είναι σκάνδαλο και γεννά τέτοιου είδους φαινόμενα νόμιμης ή παράνομης κλεψιάς και απάτης.
Αλλά δεν αναλύουμε αυτό εδώ. Αναλύουμε τις επιλεκτικές και αποπροσνατολιστικές "αποκαλύψεις", το ρόλο των ΜΜΕ και τις σκανδαλώδεις παρασιωπήσεις, τα παιχνίδια που παίζονται με τη σκανδαλολογία, τα "υπαρκτά" ή κατασκευασμένα σκάνδαλα...
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 31, 2007 6:46 am    Θέμα δημοσίευσης:

Ποια τα συμφέροντα και τα λαμόγια που εξυπηρετούσε ο Ζαχόπουλος; Το σημερινό Παρόν θέτει πολύ σωστά το ζήτημα ότι δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τόσο εύκολα το Ζαχόπουλο και δεν μπορούμε να θεωρούμε εκ προοιμίου ότι είναι ένοχος κάποιος. Πώς είμαστε βέβαιοι ότι οι αποχαρακτηρισμοί του ήταν παράνομοι και εξυπηρετούσαν συμφέροντα; Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό με τόση ευκολία. Πρέπει να σκύψουμε πάνω από τον κάθε φάκελο ξεχωριστά για να το πούμε με κάποια βεβαιότητα ότι εξυπηρετούσε κάποιους, ότι υπήρχε σκοπιμότητα. Θα μπορούσε άνετα και να πει κάποιος ότι ο τύπος φούνταρε όχι επειδή εξυπηρετούσε κάποιους, αλλά επειδή δεν εξυπηρετούσε κάποιους και του την έστησαν με τη γκόμενα. Γιατί να υιοθετούμε εμείς τόσο εύκολα το σενάριο ότι έκανε λαμογιές, όταρν δεν ξέρουμε ακόμη τι πραγματικά έγινε;
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 30, 2007 9:58 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι πωλητές της παραπληροφόρησης και της ανοησίας

Αυτά, λοιπόν, τα ανδρείκελα και τα έμμισθα γρανάζια του συστήματος χειραγωγούν την ελληνική κοινωνία και γίνονται «ελεγκτές» της πολιτικής σκέψης, αλλά και της «κοινής γνώμης»!!!
«Χειραγωγούν, μάλιστα (λέει ο Πιέρ Μπουρτιέ) πολύ καλύτερα, συνήθως όσο περισσότερο χειραγωγούμενοι είναι οι ίδιοι και όσο μικρότερη επίγνωση έχουν ότι χειραγωγούν». Και αν εξαιρέσει κανείς το «σώμα» των συνειδητών «πρακτόρων» (των νταβατζήδων και λοιπών υπηρεσιών), η μεγάλα μάζα αυτής της δημοσιογραφικής «λεπρής καμαρίλας», δεν έχει καμιά επίγνωση του ρόλου της και συνείδηση των πράξεών της. Αυτό, όμως, είναι θέμα άλλης ανάλυσης…
Να δούμε τώρα συγκεκριμένα το ρόλο τους και τη διατεταγμένη υπηρεσία τους στο «σκάνδαλο Ζαχόπουλου». Σε κάθε γεγονός και ιδιαίτερα σε «κρούσματα» επιλεκτικών «αποκαλύψεων» της σήψης και της διαφθοράς, συμπεριφέροντε το ίδιο.
Θα συνοψίσουμε το θλιβερό τους ρόλο υπό τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων.

Παρατήρηση πρώτη. Αποκρύπτουν επιμελώς τις αιτίες της διαφθοράς. Δεν εξετάζουν, δηλαδή, όπως προαναφέραμε, ούτε ερευνούν τις λειτουργίες του συστήματος και την πολιτική που οδηγούν σε φαινόμενα τύπου «Ζαχόπουλου», στη διάβρωση του κράτους, σε κυκλώματα παρακρατικά, σε μαφιόζικα τρωκτικά που εξαγοράζουν ανθρώπους, στήνουν «δόκανα» και όλων των ειδών τα ελεεινά παιχνίδια.
Στο απυρόβλητο, λοιπόν, η μήτρα της διαφθοράς και των σκανδάλων: Η «ελεύθερη αγορά», η εμπορευματοποίηση των πάντων και η υπέρτατη αξία τους, το χρήμα!!!
Στο απυρόβλητο και η πολιτική της «ελεύθερης αγοράς» και του χρήματος: Τα καθεστωτικά κόμματα: Πράσινα, γαλάζια, ροζ!!!


Παρατήρηση δεύτερη. Στο απυρόβλητο, επίσης μένουν και τα ισχυρά οικονομικά κέντρα, οι «νταβατζήδες» της ζωής μας. Ούτε εδώ γίνεται καμιά έρευνα και αποκάλυψη για τον τρόπο που ενεργούν, για τους εκβιασμούς που ασκούν, για την εξαγορές που κάνουν, για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν, για τις προκλητικές σπατάλες τους, την έκλυτη ζωή τους, τις ροζ ιστορίες τους και πάρα πολλά άλλα.
Φυσικά, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι είναι παραλογισμός να ζητάμε από τους υπηρέτες να αποκαλύψουν τις βρωμιές των αφεντικών τους. Αλλά προσβάλει και τη νοημοσύνη μας να έρχονται όλοι αυτοί που αποτελούν τα τσιράκια των νταβατζήδικων μηχανισμών και γλείφουν με τον πλέον αντιαισθητικό τρόπο τις μπότες των ισχυρών, να μας παραδίδουν μαθήματα ηθικής και πολιτικής, ελεύθερης σκέψης και προοδευτικότητας!!!

Παρατήρηση Τρίτη. Στο απυρόβλητο ακόμα μένουν και όλοι αυτοί οι μηχανισμοί και οι χαφιεδίστικες «επιχειρήσεις» που βιντεοσκοπούν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, μπαίνουν στις κρεββατοκάμερες και κατασκοπεύουν ακόμα και τις σκέψεις των ανθρώπων. ΓιΆ αυτά τα οργανωμένα κυκλώματα της ρουφιανιάς που χρησιμοποιούνται για κάθε είδους εκβιασμό και εξευτελισμό του ανθρώπου, τα δημοσιογραφικά ανδρείκελα δεν βγάζουν τσιμουδιά.
Το γεγονός ότι λειτουργούσε ένας κατασκοπευτικός, εκβιαστικός μηχανισμός στην υπόθεση «Ζαχόπουλου» δεν τους απασχολεί διόλου. Αντίθετα επιστρατεύουν κάθε αποπροσανατολιστικό δημοσιογραφικό τέχνασμα και ψεύδος προκειμένου να αποκρύψουν τις μαφιόζικες επιχειρήσεις παρακολούθησης και εκβιασμών. Θορυβούν για «νομιμότητα» και παρατυπίες των άλλων για να συγκαλύψουν τους χαφιεδίστικους μηχανισμούς, όργανα των οποίων είναι και οι ίδιοι!!!
Η διπροσωπία και η απάτη στην πιο αποκρουστική της γκριμάτσα…

Τελευταία παρατήρηση. Φυσικά δεν υποστηρίζουμε να μην αποκαλυφθεί το «σκάνδαλο Ζαχόπουλου» (όπως και κάθε άλλο), το ποιον των ανθρώπων της εξουσίας, κάθε εξουσίας. Απλώς είμαστε ενάντια στις επιλεκτικές «αποκαλύψεις», στις μισές αλήθειες. Οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρωτεύον είναι ολόκληρη η αλήθεια:
α). Τα συμφέροντα ποιων εξυπηρετούσε ο Ζαχόπουλος και οποιοσδήποτε σε αυτό το πόστο, οποιασδήποτε κυβέρνησης. Γιατί οι αποχαρακτηρισμοί, οι λαμογιές, και τα συναφή γίνονται πάντα υπέρ κάποιων οικονομικών συμφερόντων. Και τα οικονομικά αυτά συμφέροντα έχουν και όνομα και πατρότητα. Τέτοιες λειτουργίες ξεπουλήματος υπάρχουν σε όλες τις καταστάσεις. Γιατί, λοιπόν παρασιωπάτε η λειτουργία και τα συμφέροντα και περιορίζεται η «έρευνα» στον «εκτελεστή»;
β). Η αποκάλυψη των μηχανισμών και των κυκλωμάτων που βρίσκονται πίσω από όλες αυτές τις απάτες. Το οικονομικό βάθρο αυτών των μηχανισμών και ο μαφιόζικος, εκβιαστικός τρόπος λειτουργίας τους.
γ). Τέλος τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται πίσω από όλα αυτά. Γιατί κάθε επιλεκτική «αποκάλυψη» και σκανδαλολογία υποκινείται από τα κέντρα εξουσίας και υπαγορεύεται από υπόγεια πολιτικά παιχνίδια ή ανταγωνισμούς συμφερόντων. Όποιος κλείνει τα μάτια του πάνω σε αυτό είναι λακές (συνειδητός ή ασυνείδητος» του καθεστώτος…

Τα δημοσιογραφικά ανδρείκελα όχι μόνο σιωπούν πάνω στα ουσιώδη, αλλά αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να αποκρύψουν την αλήθεια και να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους.
¶ξιος ο μισθός τους…


Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group