Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 09, 2007 8:21 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι σύγχρονοι αμερικανοτσολιάδες


Οι σύγχρονοι αμερικανοτσολιάδες με «αριστερό» και «αριστερίστικο» προσωπείο, ακολουθούν τη γνωστή συνταγή των αφορισμών. Αντί να διαβάσουν και να ανατρέψουν τις απόψεις μας, ακολουθούν τη δοκιμασμένη συνταγή της συκοφαντίας. Τώρα, λοιπόν, επειδή αναλύουμε τις συμφωνίες με τον Πούτιν και τις εντάσσουμε σε μία από τις αιτίες της εμπρηστικής επίθεσης, γίναμε απολογητές της Ν.Δ.!!!
Οι άμοιροι, αντί να μας εξηγήσουν και να αναλύσουν τις «απόψεις» τους, επιχειρούν να συκοφαντήσουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν και τεκμηριώνουν πολιτικά, ότι πίσω από τους εμπρησμούς βρίσκονται οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι μηχανισμοί του, καθώς και τους στόχους και τους πολιτικούς λόγους των εμπρησμών.
Επικαλύπτουν την πραγματικότητα, αποκρύβουν τους ενόχους, αερολογούν και καλύπτουν τα κενά τους με αφοριστικά αναθέματα.
Αμερικανοτσολιάδες με τα όλα τους…

Μεγκουλίνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 06, 2007 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ήφαιστος για ασσύμετρες απειλές

Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
( Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές, Έδρα Jean Monnet για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ολοκλήρωση)
www.ifestos.edu.gr, www.ifestosedu.gr


Η –λόγω πυρκαγιών– εισαγωγή του όρου «ασύμμετρη απειλή» στον ελληνικό δημόσιο διάλογο χαρακτηρίζεται από συχνές ασάφειες, ανακριβείς ορισμούς και άλματα συλλογισμών. Όχι για πρώτη φορά στον ευαίσθητο χώρο των διεθνών σχέσεων, ανακρίβειες και θεμελιώδεις συγχύσεις προκαλούν στον ελληνικό δημόσιο διάλογο εισροές ζημιογόνου πολιτικού ανορθολογισμού. Με συντομία, χωρίς να εξαντλώ το θέμα και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να αναμιχθώ στην δια-παραταξιακή διαμάχη, θα αναφερθώ στις βασικές πτυχές του ζητήματος αυτού. Γράφοντας από την σκοπιά του διεθνολόγου, αποκλειστικός σκοπός του παρόντος είναι να διασαφηνισθούν οι κύριες και στοιχειώδεις πτυχές της έννοιας «ασύμμετρες απειλές».
Παρά το γεγονός ότι μετά τον Ψυχρό Πόλεμο οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον όρο «ασύμμετρες απειλές» για να περιγράψουν ένα αριθμό προβλημάτων που αφορούν την δική τους εθνική ασφάλεια (διεθνική τρομοκρατία, περιβαλλοντολογικές καταστροφές, απόκτηση μέσων μαζικών καταστροφών από μη κρατικούς δρώντες, παράνομη διακίνηση όπλων, δολιοφθορείς των δικτυακών τόπων και δομών πληροφορικής, κτλ), οι «ασύμμετρες» δράσεις ούτε νέες είναι ούτε περιορίζονται σε μη κρατικούς δρώντες.
Οι ασύμμετρες απειλές είναι διαχρονικό φαινόμενο και στην σύγχρονη εποχή καθημερινό φαινόμενο με δράστες τόσο κρατικούς όσο και μη κρατικούς δρώντες. Λάθος δεν κάνουν αυτοί που επισημαίνουν την ύπαρξη τέτοιων απειλών αλλά όσοι, για κάποιους περίεργους λόγους, καλλιεργούν μια ψευτοσυνείδηση περί ενός αγγελικού κόσμου χωρίς διακρατικές αντιπαραθέσεις, χωρίς μυστικές υπηρεσίες, χωρίς διεθνικούς εγκληματίες, χωρίς αίτια πολέμου και χωρίς έλλειμμα διακρατικής συνεργασίας που θα καθιστούσε τους διεθνείς θεσμούς πιο χρήσιμους και πιο αποτελεσματικούς.
Εδώ, θα περιοριστώ μόνο σε δύο πτυχές: τους κύριους σκοπούς που εξυπηρετούνται από τις ασύμμετρες απειλές και τους φορείς και μεθόδους.
Πρώτον, οι σκοποί που επιδιώκουν να εκπληρώσουν οι δράστες ασύμμετρων απειλών, αν και κυμαινόμενοι και ποικιλόμορφοι, έχουν ως κύρια επιδίωξη την πρόκληση ζημιών δυσανάλογων με τα μέσα που χρησιμοποιούν. Μεταξύ άλλων, κύριοι στόχοι είναι το ηθικό της κοινωνίας, το γόητρο των κρατικών θεσμών, η αξιοπιστία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η κοινωνικοπολιτική συνοχή και η συσπείρωση ηγεσίας και λαού γύρω από θεμελιώδεις στρατηγικούς σκοπούς και προσανατολισμούς. Ο φορέας της ασύμμετρης απειλής στοχεύει τόσο στην συνολική ψυχολογική αποδυνάμωση των μελών της κοινωνίας-στόχου όσο και στην οργανωτική αποσύνθεση του κράτους. Βασικό κριτήριο που στοιχειοθετεί και τον ασύμμετρο χαρακτήρα είναι το γεγονός ότι εκτελούνται τακτικού χαρακτήρα δράσεις με σκοπό να προκληθούν εκτεταμένα και στρατηγικού χαρακτήρα αποτελέσματα. Σκοποί που εξυπηρετούνται είναι είτε ιδεολογικοί ενδοκρατικών δρώντων (πχ αναρχικοί) είτε διακρατικοί με κύριο στόχο τις ανακατανομές ισχύος και συμφερόντων με πρόκληση ανακατατάξεων στην διεθνή ιεραρχία ισχύος, αξιοπιστίας, συμφερόντων και συμμαχικών συγκλίσεων. Στην πρακτική των ηγεμονικών δυνάμεων οι υπηρεσίες των οποίων συχνά εμπλέκονται με τον πιο αόρατο τρόπο, στόχοι ασύμμετρων απειλών (πρακτόρων τους ή στρατευμένων ατόμων που δεν γνωρίζουν τον ηθικό αυτουργό ή δεν γνωρίζουν ότι αυτός τους υποκινεί) δυνατό να είναι τόσο φίλια όσο και εχθρικά κράτη. Ενδοκρατικοί μη κυβερνητικοί «ασύμμετροι δρώντες», εξάλλου, δυνατό άμεσα, εμμέσως ή εκ του αποτελέσματος να εκπληρώνουν τους σκοπούς ξένων κρατικών συμφερόντων που αποβλέπουν στην κατατριβή τρίτων κρατών και στις ανακατανομές ισχύος. Στην σύγχρονη εποχή που η κοινωνικοπολιτική συνοχή και κοσμοθεωρητική ευρωστία ενός κράτους είναι καίριας σημασίας για τις ανακατανομές συμφερόντων, κύριοι σκοποί που εξυπηρετούνται είναι η αποδόμηση των συλλογικών ταυτοτήτων κοινωνιών-στόχων με την ιστοριογραφική αποδόμηση, την καλλιέργεια άτοπων ή και ανόητων κοσμοπολίτικων ιδεολογημάτων που αποδυναμώνουν την πίστη-νομιμοφροσύνη στους θεσμούς του κράτους και την πρόκληση περιβαλλοντολογικών καταστροφών. Ασύμμετρες είναι και οι δράσεις υπόγειων δρώντων με κίβδηλη έξωθεν καλή μαρτυρία όταν αποδομούν τα μυαλά των ανθρώπων με ψευτο επιστημονικά προπαγανδιστικά θεωρήματα και ιδεολογήματα τα οποία υπονομεύουν την πίστη των πολιτών ενός κράτους στην εθνική του ανεξαρτησία κάνοντάς τους να πιστεύουν πως αυτοί και η πολιτεία τους είναι αναλώσιμα αγαθά. Ακόμη, η τεχνολογία και ιδιαίτερα η ηλεκτρονική, που καθιστά εύκολες και αόρατες τις ασύμμετρες απειλές των πιο περίεργων και πιο διεθνικά διαπλεκομένων δρώντων.
Ολοκληρώνοντας σημειώνω διαφωνίες αναλυτών στην βιβλιογραφία. Η πρωτογενής κλασική αντίληψη στην βιβλιογραφία είναι ότι υπάρχει ασύμμετρη απειλή όταν υπάρχει ασυμμετρία μέσων που χρησιμοποιούνται και αποτελεσμάτων που προκαλούνται. Κάποιοι άλλοι, μεταξύ άλλων επιφυλάξεων, αποδέχονται την ύπαρξη ασύμμετρης απειλής μόνο σε περιόδους ειρήνης και αποκλείουν δρώντες όπως οι αναρχικοί όταν δεν δημοσιοποιούν τους σκοπούς τους. Ο υπογράφων συντάσσεται με την πρώτη κλασικότερη ερμηνεία που αποδέχεται την ύπαρξη ασύμμετρης απειλής σε κάθε περίπτωση κεκαλυμμένης χρήσης μέσων που προκαλούν δυσανάλογα αποτελέσματα.
Απαιτείται, βεβαίως, να γίνεται διάκριση μεταξύ ερμηνειών του σημαντικού αυτού όρου σ’ ένα ακαδημαϊκό πλαίσιο που ορθώς γενικεύει για να τον καταστήσει συναφή σε ένα μεγαλύτερο φάσμα της ανθρώπινης πραγματικότητας και του προσδιορισμού του περιεχομένου του ή τις εκλογικεύσεις που συνοδεύουν την επίκληση ασύμμετρης απειλής ανάλογα με τις πολιτικές ανάγκες κάθε κυβέρνησης ή κράτους (για παράδειγμα: τις αιτιολογήσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο ή την διεύρυνση του όρου στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ατλαντικής Συμμαχίας)
Όσον αφορά τους επίκαιρους εμπρησμούς που προκάλεσαν τεράστιες ανθρώπινες, περιβαλλοντολογικές και οικονομικές καταστροφές, η έκταση, η πυκνότητα, ο συγχρονισμός στην εκδήλωσή τους και η σχέση τους με ζωτικά οικονομικά, ενεργειακά και πολιτισμικά αγαθά, προκαλεί εύλογους λογικούς συνειρμούς. Αναμφίβολα στον αχανή και αόρατο κόσμο των μη κρατικών δρώντων και των συχνά διαπλεκομένων με αυτούς υπηρεσιών διαφόρων κρατών είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να προσδιοριστούν οι αναλογίες μεταξύ «ντόπιων» ασύμμετρων δρώντων (οικοπεδοφάγοι ή πυρομανείς) με τις διεθνικούς ή διακρατικούς ασύμμετρους δρώντες. Γι’ αυτό βεβαίως ευθύνονται όσοι στο παρελθόν περίπου διέλυσαν τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών με το να δηλώνουν από τηλεοράσεως πως σ’ ένα «σύγχρονο κράτος» στον «σύγχρονο κόσμο όπου η κρατική κυριαρχία είναι ξεπερασμένη» οι μυστικές υπηρεσίες είναι περίπου είδος πολυτελείας και εργαλείο απηρχαιωμένων αντιλήψεων (Σημείωση: απάντηση πρώην πρωθυπουργού σε τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε πως είναι δυνατό να μας πάρουν τον Οτσαλάν μέσα από τα χέρια μας).
Παντελής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 6:20 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Νιώθω ότι βρίσκομαι σε πόλεμο

Ο Ρώσος πιλότος πυροσβεστικού ελικοπτέρου, Σεργκέι Μακάριν, σε συνέντευξή στον «Ελεύθερο Τύπο», ο οποίος έχει συμμετάσχει στο σβήσιμο μεγάλων πυρκαγιών στη Νότια Κορέα, Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία ήταν Κατηγορηματικός:
«Αποκλείω το ενδεχόμενο να έχουν προκληθεί (οι φωτιές στην Ελλάδα) από φυσικά αίτια. ¶νθρωπος έχει προκαλέσει αυτές τις πυρκαγιές. Και είναι κρίμα».

Σημαντικό είναι επίσης αυτό που δήλωσε:
«Νιώθω ότι βρίσκομαι σε πόλεμο»!!!

Αυτό, τέλος, που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση αυτού του έμπειρου πιλότου είναι:
«Το μέγεθος των πυρκαγιών και τα πολλά μέτωπα που έχουν ξεσπάσει. Κινούμαστε από το ένα μέρος στο άλλο και προσπαθούμε να σβήσουμε φωτιές στη Λακωνία, στην Τρίπολη, σε πολλά χωριά της Πελοποννήσου, στην Εύβοια».



Ο Γιωργάκης, Ο Αλαβάνος και τα "παπαγαλάκια" τους φαίνεται ότι ...γνωρίζουν πιο πολλά από τον πιλότο, για να επιμένουν στα "φυσικά αίτια"!!!!!!!!!!!!!
φιλαλήθης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 1:13 am    Θέμα δημοσίευσης:

Βρήκα για τα cloudbusters εδώ κάτι κατατοπιστικό:
www.metatech.org/cloudbuster_%26_orgone_generator.html

Τα c/b του Wilhelm Reich*(=φροϋδιστής ψυχολόγος, μάλλον αναρχιζουσών ροπών) δείχνουν να είναι παράγωγα ...βροχής, φίλε ΓιάννηΜ. Πρέπει να παραδεχθώ, ότι την τεχνολογία αυτήν την αγνοούσα τελείως... Embarassed

*Θυμάμαι τον μακαρίτη τον Ραφαηλίδη σε ένα γνωστό βίντεο, με τον κ.Πλεύρη, να επικαλείται τον εν λόγω άνθρωπο και να λέει, ότι με βάσι αυτόν("Μαζική ψυχολογία του φασισμού"), ο φασισμός/ναζισμός οφείλεται στην ...αντιερωτικότητα του ανθρώπου κτλ.! Rolling Eyes Στο ιντυμίντια τους αρέσει, για τους λόγους που ανάεφερα παραπάνω, νομίζω...
Σουλιώτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 12:30 am    Θέμα δημοσίευσης:

Παλαίμαχος έγραψε:
Και σήμερα μπροστά στη θηριωδία του εμπρηστικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει οι Αμερικανοί τρομοκράτες της υφηλίου ξεσκεπάζονται παντελώς. Η κατάσταση δεν αφήνει πολυτέλειες μισόλογων και πολιτικών διφορούμενων. Γι ΅αυτό, κάτω από την πίεση του φρικώδους εγκλήματος κατά της Ελλάδας, φτάνουν σε ασύλληπτους παραλογισμούς, σε πολιτική παράκρουση. Αρνούνται ΠΑΝΤΕΛΩΣ ότι μας καίνε. Ζητάνε …αποδείξεις!!! Όλο αυτό που διαδραματίζεται στη χώρα μας, που καίγεται ανηλεώς και ανελλιπώς, από τα πιο απάτητα δάση, μέχρι τις πόλεις και χωριά, δεν ΕΙΝΑΙ, γιΆ αυτά τα ασπόνδυλα παπαγαλάκια του αμερικανισμού, ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Η έκταση, η πυκνότητα, ο συγχρονισμός στην εκδήλωσή των πυρκαγιών και η σχέση τους με ζωτικά οικονομικά, ενεργειακά και πολιτισμικά αγαθά, δεν είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Αυτοί θέλουν νομικές αποδείξεις, δικαστικές αποφάσεις!!! Καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν ότι στον αχανή και αόρατο κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών μηχανισμών δεν εντοπίζονται δράστες. Οι μυστικές υπηρεσίες και το παρακράτος δεν συλλαμβάνουν τους εαυτούς τους…


Πολύ εύστοχη η επισήμανσή σου Παλαίμαχε.

Θα έλεγα ότι αυτό το περί αποδείξεων μου θυμίζει εκείνο το αμίμητο του Σημίτη "όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα", όταν ο κόσμος βούιζε για τις κλεψιές τους. "Στοιχεία" βέβαια, δεν υπήρχαν!
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2007 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης:


"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"-28/8/2007


Από τα ομόλογα στις φωτιές: Μια επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου

Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, στα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα τω εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πόλεμο που δέχτηκε από τα ΜΜΕ επί μήνες η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις δια των ΜΜΕ την περίοδο του Φθινοπώρου.
Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης, που συνέχισε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής, όμως, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς των εμπρηστή.
Ασφαλώς όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ότι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων για να προστατέψει τη χώρα από μια εθνική καταστροφή. Ίσα-ίσα, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να δείξει για άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό, αλλά και στην διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, γεγονός που αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας, ούτε ακόμα και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και στις στάχτες των πυρκαγιών, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μια εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 17 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι πιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα, αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλείς στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη μέρα των εκλογών πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφθηκε με επιτυχία. Μια ΅επιτυχίαΆ που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φθάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο εάν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος την πίεση ο Τάσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά, όπως ο Καραμανλής σχεδίαζε χωρίς τον ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των πολυεθνικών εταιριών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μια πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.
Παλαίμαχος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2007 8:54 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ: οι αιχμές του νεοταξικού δόρατος


Οι θηριώδεις ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας αποκάλυψαν τα ασπόνδυλα πολιτικά όντα της Αυτοκρατορίας και τα ερπετά του «αριστερού» δωσιλογισμού.

Οι ίδιες αυτές δυνάμεις ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν και εκβίαζαν ανοικτά την Κύπρο να το αποδεχτεί. Οι ίδιες αυτές δυνάμεις σε κάθε μεγάλο εθνικό και διεθνικό ζήτημα, ανοικτά ή καλυμμένα ήταν ΠΑΝΤΑ στο πλευρό των δυναστών και τρομοκρατών του κόσμου.

Και σήμερα μπροστά στη θηριωδία του εμπρηστικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει οι Αμερικανοί τρομοκράτες της υφηλίου ξεσκεπάζονται παντελώς. Η κατάσταση δεν αφήνει πολυτέλειες μισόλογων και πολιτικών διφορούμενων. Γι ΅αυτό, κάτω από την πίεση του φρικώδους εγκλήματος κατά της Ελλάδας, φτάνουν σε ασύλληπτους παραλογισμούς, σε πολιτική παράκρουση. Αρνούνται ΠΑΝΤΕΛΩΣ ότι μας καίνε. Ζητάνε …αποδείξεις!!! Όλο αυτό που διαδραματίζεται στη χώρα μας, που καίγεται ανηλεώς και ανελλιπώς, από τα πιο απάτητα δάση, μέχρι τις πόλεις και χωριά, δεν ΕΙΝΑΙ, γιΆ αυτά τα ασπόνδυλα παπαγαλάκια του αμερικανισμού, ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Η έκταση, η πυκνότητα, ο συγχρονισμός στην εκδήλωσή των πυρκαγιών και η σχέση τους με ζωτικά οικονομικά, ενεργειακά και πολιτισμικά αγαθά, δεν είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Αυτοί θέλουν νομικές αποδείξεις, δικαστικές αποφάσεις!!! Καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν ότι στον αχανή και αόρατο κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών μηχανισμών δεν εντοπίζονται δράστες. Οι μυστικές υπηρεσίες και το παρακράτος δεν συλλαμβάνουν τους εαυτούς τους…

Αυτά είναι γνωστά! Ιδιαίτερα γνωστά στην ελληνική ιστορία…

Η ηγεσία λοιπόν του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ (αυτή πλέον αποδείχνετε βασιλικότερη!), και οι πάσης φύσεως «αριστεροί» δωσίλογοι, όπως στη Σερβία, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ. Δεν δέχονται καν, κόντρα στην πολιτική λογική και στα γεγονότα, την έννοια του οργανωμένου εμπρησμού. ΟΛΑ κάηκαν από «διαβολικές συμπτώσεις» και το «άχρηστο κράτος» (λες και αυτοί δεν είναι κράτος και μάλιστα κράτος εν κράτη). Τα ιδεολογικά τους όργανα (ΜΜΕ) ανακάλυπταν κρυφές κάμερες ξυλοδαρμών, προσωπικές ιδιαιτερότητες και βίτσα προσώπων, «βίντεο» βιασμών αλλοδαπών, εδώ δεν μπορεί να ανακαλύψουν τις εκατοντάδες των εμπρηστικών μηχανισμών, τις εκατοντάδες μαρτυρίες των πολιτών, ούτε να αναδείξουν την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ που χρησιμοποιείται για εμπρησμούς και τα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται από τους τρομοκράτες και καταστροφείς των λαών.

ΟΛΑ αυτά τα πολιτικά γρανάζια του αμερικανισμού και του παρακράτους του, καθώς και οι «αριστεροί» ιδεολογικοί τους ιπποκόμοι (αυτοί με μεγαλύτερη φανατική παράκρουση) επιχειρούν να αποδείξουν ότι τα περί «Οργανωμένου Σχεδίου» που έκαψε την Ελλάδα είναι μύθος και συνωμοσιολογία. Δηλαδή η Ελλάδα κάηκε έτσι από σύμπτωση, λάθη και παραλείψεις, από τυχαία γεγονότα ή στην καλύτερη περίπτωση από κάποιους «συνωμότες» οικοπεδοφάγους!!!

Και δεν είναι μόνο αυτή η παράκρουση παραλογισμού που τους ξεβρακώνει παντελώς. Είναι και η αγωνιώδης, μικρόψυχη και μικροπολιτική λύσσα που τους διακατέχει εναντίον κάποιων φράσεων και εννοιών που φωτογραφίζουν τα υπερατλαντικά αφεντικά τους. Επιχειρούν, λοιπόν να «στριμώξουν» τη κυβέρνηση (γνωρίζοντας βεβαίως ότι αυτή θα ΑΡΝΗΘΕΙ να αποκαλύψει τους πραγματικούς εμπρηστές) επειδή υπαινίχτηκε(!) οργανωμένο σχέδιο και κάποια στελέχη της μίλησαν για «σύμμετρη απειλή». Εμμένουν σε αυτά περί «ασύμμετρης απειλής» (μια ασαφής έννοια) διότι παραπέμπει και σηματοδοτεί ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Μια, συνεπώς και η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλήσει ανοικτά κατά των Αμερικανών πατρόνων, αλλά ο λαός προσλαμβάνει ΣΩΣΤΑ και τα υπονοούμενα άμυνας της κυβέρνησης, επιχειρούν οι κραγμένοι δωσίλογοι του αμερικανισμού να την εκθέσουν και να την εξαναγκάσουν να δηλώσει πλήρη υποταγή στους πλανητάρχες. Δεν τους ενδιαφέρει αν κάηκε η Ελλάδα, ποιοι την κάψανε και το ΓΙΑΤΙ την κάψανε (αυτό αποτελεί πανεθνικό αίτημα, το κοινωνικά, εθνικά και πολιτικά ΟΥΣΙΩΔΕΣ), αλλά για το μόνο που νοιάζονται είναι να εκτελέσουν, δουλικά, τις εντολές των αφεντικών τους, να αθωώσουν τα αφεντικά τους, να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση σε πλήρη υποταγή, να ζητήσει και ΣΥΓΓΝΩΜΗ για υπονοούμενα και φράσεις αλήθειας και φυσικά να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ εκλογικά την κατάσταση.

Η παράκρουση παραλογισμού εδώ αποδεικνύει την παράκρουση της προδοσίας και του δωσιλογισμού τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, με αυτούς τους γενίτσαρους της Νέας Τάξης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει Γιωργάκη και Αλαβάνο να τους μαυρίσει.


Η κοινωνική και εθνική τραγωδία που ζούμε, αποκαλύπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, με τον πιο αδιαφιλονίκητο, ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ είναι όχι απλώς δεκανίκια του αυτοκρατορικού ολοκληρωτισμού, αλλά οι αιχμές του δόρατος της αυτοκρατορίας στην Ελλάδα.
ΝΑΤΑΛΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 10:34 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι ύαινες...

Για να αντιληφθεί κανείς το βαθμό εξαχρείωσης και διαστροφής των γενίτσαρων του καθεστώτος δεν έχει παρά να παρακολουθήσει αυτά που γράφουν τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ και λένε οι ύαινες της δημοσιογραφίας για την εθνική τραγωδία των εμπρησμών (πυρκαγιές τις λένε). Σύσσωμοι αυτοί οι μισθοφόροι της «Ενημέρωσης», παραφουσκωμένοι γλείφτες, παπαγάλοι των μεγάλων Αφεντικών, προσπαθούν εναγωνίως να «εξαλείψουν» και κάθε λέξη αλήθειας. Γιατί τους νόμους της απλής λογικής τους έχουν «σβήσει» προ πολλού.
Οι λέξεις «εμπρησμός» και «οργανωμένο εμπρηστικό σχέδιο» τους προκαλεί αλλεργία και πανικό. Ρίχνονται σαν λυσσασμένες ύαινες να τις …εξοντώσουν!
Γι’ αυτούς τους άθλιους λακέδες δεν υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο», στην εμπρηστική λαίλαπα. Θέλουν αποδείξεις καθεστωτικές, δηλαδή ομολογίες από τους κομματικούς απατεώνες ή το …κράτος!!!
Η πολιτική σκέψη είναι εξορισμού αφορισμένη. Η κοινή λογική έχει κι αυτή ενταφιαστεί. Δηλαδή εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς, ταυτόχρονα, σε όλα τα σημεία του ορίζοντα ή πολλαπλές εστίες που ταυτόχρονα ξεπηδούσαν, τα άγρια πολλές φορές μεσάνυχτα και στις πλέον δύσβατες περιοχές, ΟΛΑ αυτά τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ, δεν τους απασχολούν. Αυτός ο απλός πολιτικός συλλογισμός αποτελεί για τα πουλημένα τομάρια των ΜΜΕ και τους λοιπούς λακέδες του συστήματος συνωμοσιολογία. Ζητήματα εκτός συζήτησης…
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποδόμηση της σκέψης και των κανόνων της απλής λογικής.
Θέλουν στοιχεία αυτοί από επίσημα χείλη!!! Και ρίχνονται σαν οχιές εναντίον κάποιων «επίσημων» (κυβερνητικών παραγόντων» και του Πρωθυπουργού επειδή ξεστόμισαν λέξεις και μόνο λέξεις αλήθειας (ασύμμετρη επίθεση») ή υπαινιγμούς για οργανωμένο σχέδιο!!!
Αυτή είναι η δημοσιογραφία. Η «επιστήμη» του αυτοκρατορικού ολοκληρωτισμού. Μια «επιστήμη» που το μόνο μέλημα που έχει είναι να δολοφονεί και λέξεις που περιέχουν κάποια αλήθεια.
Οι πολιτικοί συλλογισμοί, όπως και τα στοιχεία που δίνει η πραγματικότητα δεν τους απασχολούν. Αυτά πρέπει να θαφτούν. Το ίδιο και οι αδυσώπητες μαρτυρίες (χιλιάδες τέτοιες) του ελληνικού λαού. Και ιδιαίτερα εκείνων που αγωνιζόντουσαν και έδιναν τη ζωή τους στα μέτωπα της φωτιάς. ΟΛΟΙ αυτοί μιλάνε για ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ εμπρηστικό ΣΧΕΔΙΟ, το έζησαν με τα μάτια τους όταν έβλεπαν με ποιο τρόπο ξεπεταγόντουσαν οι εστίες «κόντρα» στον αέρα κάποιες και πολλές μαζί. Βρήκαν άπειρους εμπρηστικούς μηχανισμούς και είδαν πολυτελέστατα αυτοκίνητα, μηχανές και πολλούς να βάζουν φωτιές και να εξαφανίζονται.
Πηγαίνετε ρυπαρά «παπαγαλάκια» να κάνετε ρεπορτάζ από τους απλούς ανθρώπους που κάηκαν για να προσκομίσετε τα «στοιχεία».
Το ψεύδος σας και ο δωσίλογος ρόλος σας έχει γίνει πλέον αντιληπτός από όλους. ΚΑΝΕΝΑ δεν πείθετε σκυλάκια του κεφαλαίου.
Το ιερατείο της δημοσιογραφίας αποτελεί σήμερα το πιο ουσιαστικό κριτήριο. Αυτό που θέλει να αποκρύψει αυτό το Ιερατείο αυτό είναι η αλήθεια. Και όσοι δήθεν αριστεροί αναπαράγουν τα κλισέ και τα «επιχειρήματα» αυτού του Ιερατείου είναι και οι ίδιοι πουλημένοι.

Ουζερί: Ο Μπελαμής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 9:53 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Να προσθέσω ακόμη μερικές επισημάνσεις:

Τα κοράκια έχουν βγεί στη γύρα και αποτιμούν με "προεκλογικά γκάλοπ" τη χασούρα του ενός και το κέρδος του άλλου. Το γιωργάκις περιοδεύει στα καπνίζοντα ερείπια για να δρέψει το όποιο όφελος από την ευκαιρία. Κυριολεκτικά δηλαδή αυτό που λέγαμε κάποτε "πατάει επί πτωμάτων".

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτό που όλοι ξέρουμε και ξέραμε: Μια κυβέρνηση τόσο λίγο ή τόσο πολύ άχρηστη, μια κυβέρνηση τόσο λίγο ή τόσο πολύ βρώμικη, όπως κάθε κυβέρνηση του Κεφαλαίου που "σέβεται τον εαυτό της" και αυτούς τους οποίους έχει αποστολή να εξυπηρετεί τυφλά. Όπως δηλαδή όλες οι κυβερνήσεις από τον Εμφύλιο και δώθε. Με αυτά τα δεδομένα η επόμενη σκέψη είναι η εξής: Το ΠΑΣΟΚ, αυτή η καπιταλιστική χολέρα με τον μανδύα του "προοδευτικού", είναι η παγίδα που πρέπει να προσέξει ο ελληνικός λαός. Γιατί τουλάχιστον τους άλλους τους ξέρουμε. Τον "κεντροαριστερό" εκσυγχρονισμό ακόμα να τον μάθουμε;;

Η οργή, των πληγέντων τουλάχιστον, να μην περιοριστεί στους κυβερνητικά υπεύθυνους. Σπάστε τα μούτρα σε κάθε υποκείμενο που θα σας επισκεφθεί για να σας "σώσει" αν το ψηφίσετε. Σπάστε τα μούτρα σε αυτά τα υποκείμενα που κατηγορούν την τωρινή ανεπάρκεια και κλαίνε για τα "μεγαλεία των πιο ασφαλών ολυμπιακών αγώνων της ανθρωπότητας". Αυτά τα ταπεινά υποκείμενα υποθήκευσαν ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τον τόπο, ξεπούλησαν την εθνική κυριαρχία, ώστε να κομπάζουν ότι "εμείς οργανώσαμε τους ασφαλέστερους ολυμπιακούς". Έδωσαν ΓΗ και ΥΔΩΡ. Ξεσπάστε άφοβα επάνω τους. Δεν παθαίνουν τίποτε. Είναι χοντρόπετσα τομάρια.
Σουλιώτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Σχετικά με το κείμενο του περιοδικού Στρατηγική, έχω να πω ότι δεν μου κολλάει πολύ η σύνδεση με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. ¶ραγε κατατάσσουμε το Μητσοτάκη στις δυνάμεις που ήθελε να πλήξει η Νέα Τάξη; Επίσης, όσο και αν πιστεύω ότι οι δασικές πυρκαγιές του 1981 και οι πυρκαγιές των πολυκαταστημάτων, στις οποίες αναφέρθηκε το Ρεσάλτο, ήταν στημένες και υπήρχε ο "ξένος δάκτυλος", αδυντώ να πω ότι μπήκαν για να πλήξουν το επερχόμενο ΠαΣοΚ. Κάποιος είπε ότι μπήκαν "για να πεισθεί ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες". Γιατί δεν μπήκαν τότε μετά; Μπήκαν προληπτικά; Δεν είναι πιο φυσιολογικό να σκεφθεί κάποιος ότι είχαν σκοπό να πλήξουν την τότε κυβέρνηση Ράλλη;

Γενικώς, πιστεύω ότι τα ακριβή κίνητρα δεν είναι εμφανή και απαιτούν περισσότερη διερεύνηση. Η οποία βέβαια είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει. Αν και είναι γεγονός ότι το 95% των πληροφοριών είναι δημοσίως διαθέσιμες, ωστόσο καμιά φορά εκείνο το κρυφό 5% είναι πολύ κρίσιμο. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί προσωπικά δεν θέλω με τίποτα να καταλήξω σε λάθος συμπεράσματα, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Η παρέμβαση του Επιτρόπου με θορύβησε. Αποδόθηκε υπερβολικά εύκολα σε "τρομοκράτες". Η Νέα Τάξη προσπαθεί, εμφανώς κατά τη γνώμη μου, να βγάλει "λαγό" για να μπορέσει να πετύχει άλλους στόχους. Ο Επιτροπος αποφάνθηκε για "τρομοκρατία" με την ίδια ευκολία που ο Γιωργάκης αποφάνθηκε ότι δεν τρέχει τίποτε. Δεν είναι ύποπτο αυτό; Εδώ εμείς ρε Επίτροπε στην Ελλάδα μεταξύ μας δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει (και ας είναι φως φανάρι), εσύ κατευθείαν έβγαλες τη γνωμάτευση ότι είναι τρομοκρατία, και μάλιστα παρεμβαίνοντας στην ουσία ευθέως στην ενδοελληνική διαμάχη;

Οι πυρκαγιές είναι το δεύτερο προσωπικό χτύπημα που δέχεται ο Καραμανλής μετά τις υποκλοπές. Στις υποκλοπές, όλοι καταλάβαμε ποιοι ήταν, και η κυβέρνηση έσπευσε να το κλείσει. Την πήρε χαμπάρι το ΠΑΣΟΚ και άρχισε να τη δουλεύει ψιλό γαζί "πας να το κουκουλώσεις", όταν ήξερε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση δεν είχε με τίποτε το σθένος να πει ποιος πραγματικά ήταν. Τη στιγμή που ο ακροώμενος, το θύμα, ήταν κατεξοχήν η ίδια η κυβέρνηση. Τώρα πάει να κάνει το ίδιο λάθος, αλλά θα της στοιχίσει περισσότερο αυτή τη φορά. Αν δεν μπορεί να πει "ξένος παράγοντας αποσταθεροποίησης" (που ίσως να είναι δύσκολο να το πει), ας μην πει τίποτα. Τουλάχιστον να μην πει "τρομοκρατία". Δεν είναι τρομοκρατία. Το νιώθουμε αυτό, νομίζω, παρά το γνωρίζουμε, αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι δεν είναι. Είναι αυτό που είχε πει ο Λιαρέλλης: είναι "οι εχθροί του έθνους".

Παρακάτω μια ψύχραιμη ανάλυση, στο πνεύμα των όσων λέμε και εδώ, για την ακρίβεια, στα πλαίσια της κοινής λογικής, από το Μίκη Θεοδωράκη, στο σημερινό "Ελεύθερο Τύπο":

«Εργο αρρωστημένων εγκεφάλων»

«Η τραγική κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο καιρό αποτελεί έργο αρρωστημένων εγκεφάλων. Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να βρίσκονται και Ελληνες ανάμεσά τους και το απεύχομαι.

Είναι όμως φανερό ότι πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο. Οι εμπρηστές ξεκίνησαν εδώ και τρεις μήνες, όταν άναψαν σε μία μόνο μέρα 1.064 φωτιές σε όλη τη χώρα, και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με δεκάδες νέες φωτιές κάθε μέρα.

Τα κίνητρά τους δεν μπορεί να είναι οικονομικά (οικοπεδοφάγοι) ή ψυχολογικά (πυρομανείς). Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί. Ομως δεν είναι αυτοί ο πυρήνας του προβλήματος.

Η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κεντρικό εγκέφαλο, ένα επιτελείο, που, όπως ένας στρατηγός, χαράζει τις «μάχες» επάνω σε χάρτη. Οι φωτιές μπαίνουν σε στρατηγικά σημεία, όπως εργοστάσια και υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας (Μεγαλόπολη, Αλιβέρι, Δομοκός), σε ιστορικές τοποθεσίες (Ολυμπία, Επίκουρος Απόλλων), σε μέρη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δεν υπολογίζουν ούτε κατοικημένες περιοχές ούτε ανθρώπινες ζωές, πράγμα που υποδηλώνει πάθος, μίσος και εκδικητική μανία εναντίον της χώρας και ολόκληρου του λαού. Προσπαθούν να υπονομεύσουν την προοπτική να υπάρξει μετά τις εκλογές (16.9.07) ομαλή πολιτική ζωή και κοινωνική ηρεμία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά τους.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί; Κατά τη γνώμη μου θα ήταν δυνατή η απόκρουση των σχεδίων τους και εν συνεχεία η αποκάλυψή τους. Ομως ο κρατικός μας μηχανισμός εξακολουθεί να είναι προβληματικός και ανίκανος να αντιμετωπίσει προκλήσεις τόσο μεγάλης κλίμακας. Και ταυτόχρονα είναι διαβρωμένος και αποπροσανατολίζεται εύκολα. Οπως ακριβώς ήταν απέναντι στη 17 Νοέμβρη, που μας ταλαιπώρησε για 30 περίπου χρόνια και στο τέλος αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια οργάνωση σχεδόν γελοία.

Λυπούμαι γιατί όσοι μας δοκιμάζουν με τις φωτιές στα δάση, στα χωριά, στις κωμοπόλεις αλλά και στις πόλεις και στην ίδια την Αθήνα, μας βρίσκουν κυριολεκτικά στον ύπνο. Μιας και δεν φροντίσαμε έως τώρα να δημιουργήσουμε κράτος αποτελεσματικό και κοινωνία συνεκτική με αξίες και ισχυρό ιστό αλληλεγγύης και επαγρύπνησης, υπεράνω κομμάτων και οικονομικών συμφερόντων. Είμαστε μια κοινωνία κατακερματισμένη, ένας λαός χωρίς συνοχή, χωρίς μνήμη, χωρίς συλλογική ενιαία προοπτική και γι’ αυτό ανοχύρωτος. Ενας λαός αφημένος στη μοίρα του, για την οποία είναι -και- ο ίδιος υπεύθυνος».

Αθήνα, 27.8.2007

Μίκης Θεοδωράκης

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=8060
Ενγκελς
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ από "Επισκέπη" Του Π.Κ.


ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

Έως πρόσφατα, απΆ την μεταπολίτευση και δώθε, η συστηματική πυρπόληση των δασών αποδίδονταν κυρίως σε καταπατητές, και όταν αυτό δεν ήταν αρκετά πιστικό επιστρατεύονταν άλλες εκδοχές, που κατά περίσταση μπορεί να ήταν βοσκοί, απρόσεκτοι γεωργοί, καπνιστές, πυλώνες της ΔΕΗ, χωματερές και άλλα παρόμοια.
Είναι περιττή η υπενθύμιση γεγονότων και η προσφυγή σε λογικά επιχειρήματα που θα αποδείκνυαν ότι όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και την ζωντανή εμπειρία όλων μας. Θα υπενθυμίσουμε μόνο ότι «περιέργως»(!) καμία απΆ όλες αυτές τις υποτιθέμενες αιτίες πυρκαγιών δεν λειτούργησε το 2004, το καλοκαίρι των Ολυμπιακών αγώνων, το 2002, το καλοκαίρι που ξένοι πράκτορες, μετά των εγχώριων παραγιών τους, «εξάρθρωναν» την «τρομοκρατία» και το 1997, το καλοκαίρι των παγκόσμιων αγώνων στίβου στην Αθήνα, που υπήρξαν πρόκριμα για την ανάθεση των Ολυμπιακών (ελέω Αμερικάνων) στην Ελλάδα του Σημίτη!

Οι εμπρησμοί του φετινού καλοκαιριού πήραν διαστάσεις πραγματικού ολοκαυτώματος που απΆ την ίδια του την έκταση και την παράφρονα φύση των υπαιτίων παραπέμπει στην κατεύθυνση ισχυρού, αδίστακτου και εξαιρετικά βίαιου εξωτερικού εχθρού, ο οποίος έχει λόγους και θέλει να προκαλέσει ολοκληρωτική φυσική και οικονομική καταστροφή της χώρας και ταυτόχρονα να γονατίσει το ηθικό του λαού της.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι τα παραμύθια με «καταπατητές» ήταν ο εύκολος τρόπος για να μένουν οι πραγματικοί δράστες στο απυρόβλητο και να δικαιολογούν οι κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας, τη δειλία και την βαθειά ριζωμένη απροθυμία τους να θωρακίσουν την ασφάλεια της χώρας. Όχι βέβαια απΆ τον λεγόμενο «κομμουνιστικό κίνδυνο», αλλά απΆ ίδια την «σύμμαχο» Αμερική, ηγεμόνα και «προστάτιδα» του «ελεύθερου» κόσμου!

Πολύ σωστά ο ελληνικός λαός παρατηρεί ότι δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση ούτε κράτος. Εδώ υπάρχουν μόνο «Αυτοκρατορικοί Έπαρχοι» παγιδευμένοι σΆ ένα δυσεπίλυτο δίλλημα: απΆ την μια βλέπουν την φωτιά να καίει επικίνδυνα στα παντζάκια τους και απΆ την άλλη ξέρουν ότι η θέση και τα προνόμια τους εξαρτώνται απΆ την Αμερική.
Η πτώση του ηγεμόνα θα είναι και δική τους πτώση. ΓιΆ αυτό και η εικόνα που βγάζουν είναι κωμικοτραγική. Η Ελλάδα είναι στόχος, μας λένε. Αλλά αυτοί δεν ξέρουν ποιος την πυροβολεί, κι ας το ΅χει όλος ο κόσμος τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι!

Στην ίδια γραμμή, δυστυχώς, κινείται και η επίσημη Αριστερά, σέρνοντας πίσω της και τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες. Ενώπιον της μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας μηρυκάζει απΆ το περιθώριο τα παλιά παραμύθια. ΑπΆ την ίδια την λογική του εκφυλισμού της έχει εξελιχθεί από υπηρέτης των αφεντικών, υπηρέτης του αφεντικού των αφεντικών. Ενώ επιμένει νΆ αποδίδει τον πύρινο όλεθρο σε «συνομωσία» καταπατητών, χαρακτηρίζει συνομωσιολόγους(!) όσους καταγγέλλουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βρίσκονται πίσω απΆ την πύρινη συμφορά και χρησιμοποιούν τους εμπρησμούς, όπως άλλωστε και την πλαστή τρομοκρατία, ως μέσο εκβιασμού και πολικής χειραγώγησης.

Μας λένε: «Μα που έφερε αντίρρηση η κυβέρνηση στις εντολές των Αμερικάνων για να την τιμωρούν;»
Στην καλύτερη περίπτωση αυτοί που σκέπτονται μΆ αυτό τον τρόπο δεν καταλαβαίνουν γρι απΆ τις παγκόσμιες σχέσεις και τον ρόλο της Αμερικής στην ευρασιατική ήπειρο.
Το πρόβλημα δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον της σχέσης της με τις ΗΠΑ. Προς το παρόν αυτή η σχέση, αν και παρουσιάζει κινητικότητα, είναι όπως την περιγράφει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι: «Η σκληρή αλήθεια είναι ότι η Δυτική Ευρώπη -και σε αυξανόμενο βαθμό επίσης η Κεντρική Ευρώπη- παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμερικάνικο προτεκτοράτο, με τα συμμαχικά κράτη να θυμίζουν τους παλιούς υποτελείς και φόρου υποτελείς.» (Υπογράμμιση δική μας)

Πραγματικά η Ευρώπη (και όχι μόνο αυτή) είναι και φόρου υποτελής με τρόπο που θυμίζει τις επαρχίες της αρχαίας Ρώμης. Η Αμερική ενώ ήταν η πρώτη βιομηχανική χώρα, έχει εξελιχτεί σε παγκόσμιο παράσιτο που εισάγει προϊόντα του ανθρώπινου μόχθου και εξάγει τυπωμένο χαρτί. Δηλαδή δολάρια που εκδίδει ασύδοτα, ενώ έχει αστρονομικά εμπορικά ελλείμματα που θα είχαν κάνει, προ πολλού, κάθε άλλο νόμισμα να καταρρεύσει.

Ωστόσο το δολάριο παραμένει παγκόσμιο νόμισμα και ως σήμερα κατέχει την αποκλειστικότητα στην αγορά της ενέργειας, επειδή το επέβαλλαν οι Αμερικάνοι, σε συμφωνία με τις χώρες του ΟΠΕΚ. Σαν αποτέλεσμα όλες τις χώρες που δεν διαθέτουν δικές τους ενεργειακές πηγές υποχρεώνονται να προσφέρουν τα προϊόντα του μόχθου τους στις ΗΠΑ, αντί πληθωριστικών δολαρίων. Την ίδια στιγμή τα υποκείμενα αυτής της εκμετάλλευσης, η Ευρώπη κυρίως και μετά η Ιαπωνία, στηρίζουν το δολάριο με ενέσεις Ευρώ και Γιεν.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι μια διαρκής οικονομική αιμορραγία την οποία η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα. Αναγκάζεται, παρά τις αμερικάνικες αντιρρήσεις, να στρέφεται ανεξάρτητα στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, άρα στο ρούβλι και στην ανάπτυξη των εμπορικών της σχέσεων με τη Ρωσία. Η σύζευξη της τεχνολογικά ανεπτυγμένης Ευρώπης με την πλούσια σε ενέργεια, πρώτες ύλες και έκταση Ρωσία, αλλά και με το πανίσχυρο πυρηνικό οπλοστάσιο είναι εξέλιξη που πλήττει καίρια τα αμερικάνικα συμφέροντα και οδηγεί μοιραία στο τέλος της ηγεμονίας του δολαρίου. Ωθεί την Αμερική στην παρακμή και την υποβιβάζει σε απλή περιφερειακή δύναμη, περιορισμένη στο ηπειρωτικό νησί της.

Οι συνέπειες στην ίδια της την κρατική συνοχή και κοινωνική σταθερότητα μπορεί να είναι κατακλυσμιαίες. Όπως και στην σταθερότητα των αυταρχικών καθεστώτων στην Μ. Ανατολή και σΆ ολόκληρο τον πλανήτη.
Όπως όλοι οι αναλυτές προβλέπουν, την πιθανή αμερικάνικη αναδίπλωση θα ακολουθούσε «παγκόσμιο χάος».
Αυτό βέβαια τρομάζει τους ολιγάρχες όλων των χωρών αλλά οι λαοί δεν έχουν να χάσουν τίποτε παρά μόνο τις αλυσίδες τους. ¶λλωστε το χάος είναι ήδη εδώ. Μέσα απΆ αυτό μπορεί και πρέπει να γεννηθεί μια ανώτερη οικονομική και πολιτιστική τάξη.

Για τις ΗΠΑ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να διατηρήσουν τον έλεγχο στα διεθνή ενεργειακά αποθέματα. Για τον ευρωπαϊκό Βορά πρότειναν να περάσει ο ρωσικός αγωγός απΆ την Πολωνία για να μπορούν να τον ελέγχουν. Για το Νότο να περάσει απΆ την Τουρκία για τον ίδιο λόγο. Δεν εισακούστηκαν. Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν να πάει ο αγωγός κατευθείαν Γερμανία, κάτω απΆ τη Βόρεια Θάλασσα. Ο Καραμανλής, εφαρμόζοντας, απλά, τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, συμφώνησε με τον Πούτιν στην γραμμή Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και μετά στην Δυτική Ευρώπη μέσω Ιταλίας.

Οι υπογραφές έπεσαν, αλλά οι Αμερικάνοι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε μέσο την υλοποίηση της συμφωνίας. Επειδή δεν μπορούν να κηρύξουν ανοιχτά τον πόλεμο στην Ευρώπη εξαπέλυσαν ακήρυχτο, μυστικό πόλεμο, πυρπολώντας Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ εναντίον της χώρας μας, της μικρής Ελλάδας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, εξαπολύθηκε με ιδιαίτερη μανία και σφοδρότητα πόλεμος ολοκληρωτικής καταστροφής. Στόχος δεν είναι μόνο νΆ αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση σε υποχώρηση, αλλά κυρίως να δείξουν στις πιο ισχυρές χώρες της Δυτικής Ευρώπης τι θα υποστούν αν δεν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και συνεχίσουν να αμφισβητούν την αμερικάνικη επικυριαρχία.

Δικαιούμαστε να υποθέτουμε ότι ενώ συνεχίζεται το πύρινο μακελειό, γίνονται παρασκηνιακά παζαρέματα.
Το εγκληματικό χέρι των Αμερικάνων πρακτόρων και της πέμπτης φάλαγγας των ντόπιων συνεργατών τους, δεν θα αποσυρθεί αν δεν τσακιστεί. Υπάρχουν παντού και στην ίδια την Πυροσβεστική υπηρεσία. Ας έχουμε στα υπΆ όψη ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της εκπαιδεύονται στην Αμερική όχι από πυροσβέστες αλλά από πράκτορες του …FBI!
Σαν πρώτο βήμα, οι ΗΠΑ πρέπει να ξεσκεπαστούν και να καταγγελθούν ευθέως στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη. Οι αξιοθρήνητες πολιτικές ηγεσίες δεν πρόκειται να το κάνουν. Αυτό πρέπει θαρραλέα να το επιβάλει ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι άξιος της μαύρης του τύχης.
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 12:47 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Φίλε Ροβεσπιέρε, ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε η παράκληση μου. Την έκανα περισσότερο, για να μάθουν όλοι ότι δεν αποκλείουμε καμμία άποψη αρκεί αυτή να είναι τεκμηριωμένη, κόσμια και όχι προβοκατόρικη.

Δεν ήθελα, σε καμμία περίπτωση, να θίξω την διαχείριση. Embarassed
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 12:14 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟΨΕΙΣ δεν κόβονται έστω και αν είναι ριζικά ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ.
Κόβονται "απόπειρες" μετάθεσης της συζήτησης και προπαγανδιστικές εξυπναδούλες.
Δεν θα το κάνουμε πάλι μπάχαλο,ή βήμα προβοκατόρικων παρεμβολών.
Η συζήτηση πρέπει να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ και όχι να τεμαχίζει τη σκέψη σε ανεκδοτολικές μεταθέσεις
ΟΠΟΙΟΣ έχει άποψη μπορεί να την εκθέσει άφοβα!!!
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 11:44 am    Θέμα δημοσίευσης:

Μερικοί, άν ζούσαν την περίοδο του Β' Π.Π. δεν θα κατηγορούσαν τους Γερμανούς και τους Ιταλούς, που επετέθησαν στην Ελλάδα, αλλά την φασιστική κυβέρνηση Μεταξά, η οποία υπήρξε ανίκανη να παρεμποδίσει την εισβολή ή ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά τις δυνατότητες, που τις εμφανίστηκαν για ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος.

Το αντιεθνικιστικό τους μένος έχει καταντήσει τύφλωση. Είναι έτοιμοι να συμπορευτούν ή, στην καλλίτερη περίπτωση, να αγνοήσουν τους επιβούλους μόνο και μόνο για να πλήξουν τον ελληνικό "εθνικισμό". Είναι αξιολύπητοι απλώς.

Βέβαια, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τις ίδιες συνθήκες. Δεν πρόκειται για κηρυγμένο πόλεμο(οι φασίστες δυστυχώς είχαν τον ανδρισμό να μάς πολεμήσουν ανοιχτά και αντρίκεια), αλλά για δολιοφθορές και ψυχολογικό πόλεμο. Όμως, ο τρόπος σκέψης όλων των εγκάθετων είναι αυτός, που περιγράφω παραπάνω. Το περιγράφω γλαφυρά και λίγο υπερβολικά με το παράδειγμά μου, για να το καταστήσω σαφές.

Κάτι ακόμη. Τί έχουνε να πούν οι εγκάθετοι σχετικά με τα στοιχεία και τα δημοσιεύματα, τα οποία παρέθεσε η Μεγκουλίνα; Παρακαλώ την διαχείριση, αν κάποιος εξ αυτών παρέμβει με κοσμιότητα και σοβαρότητα, να αναρτηθεί η άποψη του, ώστε να προαχθεί ο διάλογος.
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 10:33 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟ



Φίλες και Φίλοι,

Μολις επέστρεψα απο Κυπαρισσία, όπου παρακολουθησα απο κοντα την εθνικη τραγωδια,
Ειναι πολυ νωρις για να πω όλες μου τις σκεψεις,
Προτείνω,
-Ψυχραιμια και σοβαρότητα,
-Η τυχον κομματικη εκμετάλευση ειναι ανηθικος,
-Το κρατος δεν γεννηθηκε χθες.Υπαρχουν οπωσδηποτε ευθύνες αλλα ποιός μπορει να τις βρει τωρα και που να τις αποδώσει;Εχουμε εμπολεμη κατασταση.Σε μια εμπολεμη κατασταση θα έλεγαν αυτες τις βλακειες διαφοροι ανεγκεφαλοι που ζητουν και τη ψηφο μας;οπως και διαφοροι ανευθυνουπευθυνοι;
-Ο Ελληνικος , απλος Λαός δινει και τωρα απο το υστερημα του, Οταν χαθει η Πατριδα μας τι μας ενδιαφέρει ποιός θα ειναι ο Κυβερνητης μιας μη πατριδας;
-Αυτη τη στιγμη χρειαζεται ουσιαστικη ομονοια και ενότητα.Τα λάθη ανηκουν απο τις Κυβερνησεις, στη τοπικη αυτοδιοικηση και στους απλους πολιτες.Ποιος ειναι αθώος;Αυτος που πετάει τα σκουπιδια και εχει μεταβαλει τη χωρα σε απεραντο σκουπιδοτοπο;,Αυτος που πεταει το τσιγαρο απο το αυτοκινητο στο δάσος;Αυτος που καταπαταει το δασος και χτιζει παρανομα μεσα σ αυτο;
- Ο Ελληνικος απλός Λαός ακουει με οργη υποψηφιους να τον Κυβερνήσουν να ριχνουν τις ευθυνες σε ολους τους άλλους. Ολοι ειμαστε υπευθυνοι και πιο πολυ αυτοι οι κομματισκοι που νομιζουν οι ανοητοι οτι έτσι θα παραπλανησουν πάλι το Λαο.
-Οι εκλογες αυτες θα ειναι οι πιο ουσιαστικες εκλογες κάθαρσης.Οσοι θελουν να εκμεταλευτουν τη καταστροφη , ας το κανουν,οσα πιο πολλά λενε τοσο το χειροτερο γι αυτούς.-
Σαφως και η καταστροφη εχει πολιτικο χαρακτηρα, οχι κομματικο, Σαφως ο ιμπεριαλισμος θελει πληρως υποδουλη την Ελλάδα, Και σαφως ειτε θέλει να τιμωρήσει για μη πληρη υποταγη ή για υποχρεωτικη μελλοντικη υποταγη, Το ΟΧΙ των Ελληνοκυπριων τους έτσουξε , Το οποιο ΟΧΙ τους τσούζει. Και δεν ειναι βλακας ο Λαός να μη καταλαβαινει τι γινεται.Και άλλες φορες ειχαμε και καταστροφικες και μεγαλες φωτιες.Ποτε ομως δεν ειχαμε 200 φωτιες σε μια μερα και σε διαφορα σημεια της χωρας.
- Επανέρχομαι, Απαιτειται προσοχη και ομονοια,
ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ,
Δ.Αλευρομαγειρος

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group